Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1924025 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #1485 на: 26 Јули 2012, 14:31:29 pm »
Kako i da gledas, TB ispolnuva poveke kriteriumi od TD

не сите критериуми подеднакво „тежат“. За мене, критериумот „ефикасност“ тежи многу повеќе од критериумот „звук“.

Си земав за право малце да те корегирам.

те молам во иднина немој, освен ако не направам нешто што е во спротивност со правилата на форумов. благодарам на разбирањето.

односот „објект-субјект“, како и аксиолошките дихотомии на афирмативните пропозиции ги учев премногу долго време, па така не ми треба помош при нивната идентификација.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1486 на: 26 Јули 2012, 14:31:42 pm »
@Filomkd Одговорот на ЗокиПет беше еден од нај дипломатските и избалансирани одговори во темава и ти пак најде начин да го нападнеш хаха убаво си образложи човекот во добар дел се согласувам со него.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1487 на: 26 Јули 2012, 14:35:22 pm »
@filipv: Не можеш како факт да кажеш дека критериумот „ефикасност“ тежи повеќе од критериумот „звук“, затоа корегирав. Според твоите лични критериуми и преференци, ефикасноста е побитна од звукот, и тоа е ок. Не сите би се сложиле со тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1488 на: 26 Јули 2012, 14:37:09 pm »
@filipv: Не можеш како факт да кажеш дека критериумот „ефикасност“ тежи повеќе од критериумот „звук“, затоа корегирав. Според твоите лични критериуми и преференци, ефикасноста е побитна од звукот, и тоа е ок. Не сите би се сложиле со тоа.

Но, доколку оваа твоја забелешка е принципиелна, тогаш треба да ја примениш во огромен процент од постовите на овој форум. Не само во некои.

Примедбата ми е формална: можеме да разговараме за субјективноста на критериумите во секое време. Само не сакам кога ми се менуваат кажаните зборови.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1489 на: 26 Јули 2012, 14:39:39 pm »
Не ти се менуваат зборовите, само е сменет цитатот и тоа е нагласено дека е променето.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1490 на: 26 Јули 2012, 14:42:28 pm »
Не ти се менуваат зборовите, само е сменет цитатот и тоа е нагласено дека е променето.

I still don't like it.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1491 на: 26 Јули 2012, 14:42:35 pm »

односот „објект-субјект“, како и аксиолошките дихотомии на афирмативните пропозиции ги учев премногу долго време, па така не ми треба помош при нивната идентификација.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1492 на: 26 Јули 2012, 14:43:19 pm »

I still don't like it.
Тогаш имаш право да се буниш :)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1493 на: 26 Јули 2012, 14:44:53 pm »
Од мое лично искуство споредбено бензин вс дизел, би одбрал во секој случај бензин затоа што:

- најмокните коли дизел и бензин што ги имам возено се голф 5 гти дсг 200кс и ауди а6 с-лине 3.0тди кватро 225кс, голфот ти влегува под кожа
-единствен мерак за кој си ги давам најмногу од парите се колите и возењето, па немислам на тоа да штедам ;)

сите тие што се тепате за дизелите зошто ви течат лигите на голфот на 2фаст и на тиграта со 500кс ;D и се вртите кога ќе збрчи некој бензинец од 3-400кс покрај вас, што не се вртите на тракторите или на багерот што копа во маало ;D

Тој што сака економичност нека си се вози со автобус, најефтино е :)

Ама му го плесна во фаца на ЛП....Непроценливо !!! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1494 на: 26 Јули 2012, 14:53:13 pm »
abe so ti e denka. mu replicirav jas na postot, procitaj ...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1495 на: 26 Јули 2012, 14:54:16 pm »
Доказ колку се економични дизелите моментално гледам со свои очи.Пред салон ми е паркирана Панамера дизел и веќе 45 мин. си работи во место,а сопственикот си брка работа во Тутунска :D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #1496 на: 26 Јули 2012, 14:55:07 pm »
@Filomkd Одговорот на ЗокиПет беше еден од нај дипломатските и избалансирани одговори во темава и ти пак најде начин да го нападнеш хаха убаво си образложи човекот во добар дел се согласувам со него.

Епа штом е таква работата, сите вие што не ви прават многу голема разлика 100 ден на 100 км, давајте ми ги мене да си го полнам со плинче опелот и возењето со него да ми биде за безпари :D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1497 на: 26 Јули 2012, 15:03:00 pm »
abe so ti e denka. mu replicirav jas na postot, procitaj ...

За тебе важи златново правило:

Цитат
Тој што сака економичност нека си се вози со автобус, најефтино е

P.S: Умре циганката која што го фалеше голфот дизел на комшијата. :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1498 на: 26 Јули 2012, 15:04:12 pm »

Но, доколку оваа твоја забелешка е принципиелна, тогаш треба да ја примениш во огромен процент од постовите на овој форум. Не само во некои.

Примедбата ми е формална: можеме да разговараме за субјективноста на критериумите во секое време. Само не сакам кога ми се менуваат кажаните зборови.

1. Апсолутно точно. Арно ама, иам попаметни и побитни работи во животов.

2. Ко што рече и Фаланга, не ти ги сменив зборовите, туку тврдењето го направив пообјективно. Не е твое да ги одредуваш критериумите и нивната тежина, туку можеш да ги одредиш и споделиш со нас твоите критериуми и твоите размислувања за истите.
Требаше да пишам „дополнив“, а не „корегирав“ :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1499 на: 26 Јули 2012, 15:05:12 pm »
Доказ колку се економични дизелите моментално гледам со свои очи.Пред салон ми е паркирана Панамера дизел и веќе 45 мин. си работи во место,а сопственикот си брка работа во Тутунска :D

:D :D :D :D :D :D И ја така со алфата ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.