Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2179550 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #10035 на: 05 Август 2013, 16:24:32 pm »
Го бирам тој од 1400 кубика

Tи благодарам на одговорот, Falanga. Се надевам дека и другите дискутанти ќе дадат подеднакво прецизен и кус одговор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #10036 на: 05 Август 2013, 16:24:47 pm »
Го бирам тој од 1400 кубика
За тебе знаеме... Да имаше и томос за избор тоа ќе одбереше. Или Рено Спарк со 0.02 мотор и 0кс. Знаеме дека се најбољи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10037 на: 05 Август 2013, 16:25:42 pm »
Многу вие знаете за мене. Ама кога ќе се предомислам така ќе ви го начукам нема да знаете кај ве реже кај ве чеша.
Треба да си глуп да не избереш 1400 кубика ако сите даваат ист аутпут

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #10038 на: 05 Август 2013, 16:26:15 pm »
Муабетот е дека како и да се свртите, порничот со педерите остана кај Гојдо.

Добро бе мичка му пајчина, сеуште не можете да сконтате дека на различен човек различна ствар му прави мерак?

И уште една работа што е многу битна - потрошувачката е МНОГУ важна работа. Сите вие што трубите дека не е, гледам од што не е важна испостававте плин на колите, за да можете да ги возите како што треба (односно да ги газите како што треба) а не да ги стискате педалите за гас со пердув.

Реалноста е дека сите се китите со турбо бензинци со овакви или онакви коњи, а 99% возите на плин, баш заради тоа што „потрошувачката е единствена предност на дизелот“. Можеби е единствена, али е МНОООООООООООООГУ важна. Во реалниот свет, особено. Знаете, оној свет кога ќе станете од пред компјутер, ќе излезете низ врата и ќе седнете во кола да отидете некаде.

И на крај, кога веќе збориме за пичкетини - сите ние сакаме пичкетина што ќе можеме да ја ебеме редовно и квалитетно, а нема да ни ги исцеди парите од новчаник.

Потрошувачката е многу важна работа при крајниот есап.
Тоа што 99% од овде присутните возат на плин не е од милост туку од потреба.

Посочи ми едно возило (стварно мене не ми текнува) на форумов, кое е купено НОВО и веднаш е расплинето.

Тоа што на крајот од денот секој гледа со послените 500 денари да добие најголема кола со најголем мотор што ќе биде најефтина за одржување и ќе крпи по 5 денари за да ја вози, не е за во оваа тема. Соодветната е заклучена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10039 на: 05 Август 2013, 16:27:42 pm »
Многу вие знаете за мене. Ама кога ќе се предомислам така ќе ви го начукам нема да знаете кај ве реже кај ве чеша.
Ако ти подариме 2.0 ТДи ќе паѓаш у несвеси следниве 20 години.... Тогаш дизел ќе е најбољи. А ако купиш 1.8ТСи тоа ќе е најбољи... И најмалце ќе троши со 40кмч на автопат...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #10041 на: 05 Август 2013, 16:28:34 pm »
Ај јас филип да го прашам:

Ова:
http://www.automobile-catalog.com/car/2008/728990/fiat_bravo_1_6_multijet_16v_120_dynamic_dpf.html

Или ова:
http://www.automobile-catalog.com/car/2007/728825/fiat_bravo_1_9_multijet_8v_120_dynamic_dpf.html

А или Б?

На прашање не се одговара со прашање! А јас прв си прашав!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10042 на: 05 Август 2013, 16:29:04 pm »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #10043 на: 05 Август 2013, 16:30:05 pm »

И на крај, кога веќе збориме за пичкетини - сите ние сакаме пичкетина што ќе можеме да ја ебеме редовно и квалитетно, а нема да ни ги исцеди парите од новчаник.

Toa e vistinata, za zal !  :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10044 на: 05 Август 2013, 16:30:15 pm »
Ако ти подариме 2.0 ТДи ќе паѓаш у несвеси следниве 20 години.... Тогаш дизел ќе е најбољи. А ако купиш 1.8ТСи тоа ќе е најбољи... И најмалце ќе троши со 40кмч на автопат...

Јас дадов точен концизен одговор.
Ак оти ме прашуваш што би избрал тогаш би избрал 2.0 TDI

А ти зошто би го избрал второто? Постаро е, поише троши, побавно е има помал торк.... Бираш нерационално.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10045 на: 05 Август 2013, 16:31:09 pm »

Toa e vistinata, za zal !  :D

Само спортекс ја знае таа и не ја кажува, си ја крие во подрум.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #10046 на: 05 Август 2013, 16:31:40 pm »

Ова:
http://www.automobile-catalog.com/car/2008/728990/fiat_bravo_1_6_multijet_16v_120_dynamic_dpf.html

Или ова:
http://www.automobile-catalog.com/car/2007/728825/fiat_bravo_1_9_multijet_8v_120_dynamic_dpf.html

А или Б?

Многу убава споредба!!! Браво! Второто.

I concur. Кога веќе перформансите се исти, дизелчето победува заради пониската потрошувачка.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10047 на: 05 Август 2013, 16:31:57 pm »

Ова:

Или ова:

А или Б?

На прашање не се одговара со прашање! А јас прв си прашав!
Твоето прашање нема конкретни параметри -  Твоето прашање е во формата „Што  е разлика помеѓу врапче?“ Не заслужува одговоро.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10048 на: 05 Август 2013, 16:32:49 pm »

Ова:

Или ова:

А или Б?

Многу убава споредба!!! Браво! Второто.

I concur. Кога веќе перформансите се исти, дизелчето победува заради пониската потрошувачка.
Двете се дизелчиња, иста снага, различен торк, различна кубикажа, различен пренос. Друго све исто, димензии, тежини и сл...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #10049 на: 05 Август 2013, 16:33:41 pm »
А шо е битно кој што вози у релност?

Така е, најгласните мои опоненти поседуваат или косилици или дизели за занемаруење во поглед на перформанси. :) Секоја чест на Спортекс кој го има најбрзиот дизел кросовер на велешко брдо и пошироко до калтланово :D

Znam deka ti e krivo so mojot traktor od Mitsubishi ima isti, slicni ako ne i mnogu podobri performansi od tvojata Krastavica od Milano, a pri toa trosi pomalku gorivo (duri i na plin ako ja vozis) , ama so da praaam? Zato ti imas Alfa Romeo znacka napred, jebi ga! Sekoj keif se plaka, posebno onoj na Italijanskite kosilici ! ;D