Автор Тема: Совети за ребраст каиш?  (Прочитано 123486 пати)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
Одг: Совети за ребраст каиш?
« Одговори #300 на: 30 Јуни 2016, 00:41:45 am »
Јас стигнав за менење сет каиши меѓу кој и ребраст.Што би ме советувале за мазда 626 FS01 тип на мотор
Комплет клинести двата и ребраст од која фирма.
Збориме за квалитет не за било што

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #301 на: 30 Јуни 2016, 20:42:17 pm »
Powergrip, SKF или INA, а можеш и Dayco и Contitech.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #302 на: 30 Јуни 2016, 22:47:25 pm »
Јас стигнав за менење сет каиши меѓу кој и ребраст.Што би ме советувале за мазда 626 FS01 тип на мотор

Купи ги сега, ама смени ги кога ќе ја редиш машината.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #303 на: 30 Јуни 2016, 23:14:34 pm »

Купи ги сега, ама смени ги кога ќе ја редиш машината.
Така е и планот.Иам  уште околу 2 000 км до менење.Сеа на 5-ти одам за Грција пошто ми стигнале задните шепи што ги барав и нови сензори за АБС од мазда 6 од 2010 и таман да си зеам комплет каиши, филтер за уљје и уште нешто ако налетам :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #304 на: 26 Септември 2016, 11:06:40 am »
Момци, вака, ми требаат совети и мислења, треба да сменам ребраст и 2 пк комплет.

Понуда бр.1

Митревски, 6000 ден комплет со работна рака, ребрастиот dayco другите 2 некои си хачинсон или како ми ги кажа таму. Гаранција 2 год или 80 к км. Цел ден колата да сум им ја остаел што малку не ми одговара и неќам. Нема повеќе од 3 часа работа така да сакам да сум таму присутен.

Понуда бр.2

Жарко-геге, треба да ми се јави за неговите каиши, иначе рака со негови 1500, со мои 2000. Не очекувам да биде над 6к со негови. Гаранција дава само на нови коли, а пошто мојата е нова ќе ми даде. 4 год или 50 000. Брендовите не ми ги кажа.

Понуда бр.3 од Автолидер со мои каиши, SKF сет ребраст и Power Grip 2-та Pk + рака кај жарко 6170 денари.

И како 4-та опција за која нема да ти дадат гаранција е да си купам Contiteh ( пошто најмногу сум за тие) од Мега Ауто или Солид 3 комада и со сите математики + рака кај Жарко ми испаѓа исто тука некаде 6к.

Јас сакам да знам какви каиши ќе иам у кола, без разлика што ми дава некој гаранција. Не гледам причина да не знам.

Нема ли да згрешам со Contitech? Да одам на таа варијанта? Или да одам со варијантата skf +powergrip? Некако за кај митревски немам кејф да менувам. Кога веќе менувам со делови на мајстор ќе одам кај жарко, ем поголема гаранција во време што ми е побитно, ем фордови работи.
« Последно менување: 26 Септември 2016, 11:31:24 am Allexxander »

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #305 на: 26 Септември 2016, 11:18:41 am »
Според мене добар ти е изборот.  :)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #306 на: 26 Септември 2016, 12:18:42 pm »
Момци, вака, ми требаат совети и мислења, треба да сменам ребраст и 2 пк комплет.

Понуда бр.1

Митревски, 6000 ден комплет со работна рака, ребрастиот dayco другите 2 некои си хачинсон или како ми ги кажа таму. Гаранција 2 год или 80 к км. Цел ден колата да сум им ја остаел што малку не ми одговара и неќам. Нема повеќе од 3 часа работа така да сакам да сум таму присутен.

Понуда бр.2

Жарко-геге, треба да ми се јави за неговите каиши, иначе рака со негови 1500, со мои 2000. Не очекувам да биде над 6к со негови. Гаранција дава само на нови коли, а пошто мојата е нова ќе ми даде. 4 год или 50 000. Брендовите не ми ги кажа.

Понуда бр.3 од Автолидер со мои каиши, SKF сет ребраст и Power Grip 2-та Pk + рака кај жарко 6170 денари.

И како 4-та опција за која нема да ти дадат гаранција е да си купам Contiteh ( пошто најмногу сум за тие) од Мега Ауто или Солид 3 комада и со сите математики + рака кај Жарко ми испаѓа исто тука некаде 6к.

Јас сакам да знам какви каиши ќе иам у кола, без разлика што ми дава некој гаранција. Не гледам причина да не знам.

Нема ли да згрешам со Contitech? Да одам на таа варијанта? Или да одам со варијантата skf +powergrip? Некако за кај митревски немам кејф да менувам. Кога веќе менувам со делови на мајстор ќе одам кај жарко, ем поголема гаранција во време што ми е побитно, ем фордови работи.

Митревски. Одлично искуство со нив во неколку наврати.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #307 на: 26 Септември 2016, 13:25:20 pm »
Митревски

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #308 на: 26 Септември 2016, 16:00:52 pm »
Плус еден глас за Митревски. Нема потреба да ја пазиш колата, супер си работат.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #309 на: 26 Септември 2016, 16:53:02 pm »
Дали Метели е добра водна пумпа? Или Aisin јапанска?

Препорака друга?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
Одг:
« Одговори #310 на: 26 Септември 2016, 17:20:03 pm »
Јас ставив кај мене Метели,демек добри биле Италијански,кога ја менував ја пофали и мајсторот дека биле Ок

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг: Совети за ребраст каиш?
« Одговори #311 на: 26 Септември 2016, 17:46:07 pm »
Дали Метели е добра водна пумпа? Или Aisin јапанска?

Препорака друга?
За Метели зборат дека се едни од најдобрите, имам ставано не сум имал проблеми.

Отсутен Lu5

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #312 на: 23 Ноември 2016, 12:45:22 pm »
Дали има некој искуство со менување ребраст, затегачи и водна пумпа кај 1.6 HDI? Конкретно на 307 2004та. Колку би чинело?
Кои други делови освен овие се заменуваат најчесто при замена на каишот?
Merc.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #313 на: 24 Ноември 2016, 20:42:05 pm »
Околу 6500ден сетот на powergrip или ina, плус околу 2500ден пумпата подобра марка, на линискиот каиш ќе се види по потреба што треба.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 197
« Одговори #314 на: 25 Ноември 2016, 11:40:42 am »
Колава моја ќе напуни кај и да е 5 години. А има 30к поминато. Кога да почнам да мислам на каиши мењање?