Автор Тема: Совети за ребраст каиш?  (Прочитано 97570 пати)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
Одг: Совети за ребраст каиш?
« Одговори #300 на: 30 Јуни 2016, 00:41:45 am »
Јас стигнав за менење сет каиши меѓу кој и ребраст.Што би ме советувале за мазда 626 FS01 тип на мотор
Комплет клинести двата и ребраст од која фирма.
Збориме за квалитет не за било што

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #301 на: 30 Јуни 2016, 20:42:17 pm »
Powergrip, SKF или INA, а можеш и Dayco и Contitech.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #302 на: 30 Јуни 2016, 22:47:25 pm »
Јас стигнав за менење сет каиши меѓу кој и ребраст.Што би ме советувале за мазда 626 FS01 тип на мотор

Купи ги сега, ама смени ги кога ќе ја редиш машината.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
« Одговори #303 на: 30 Јуни 2016, 23:14:34 pm »

Купи ги сега, ама смени ги кога ќе ја редиш машината.
Така е и планот.Иам  уште околу 2 000 км до менење.Сеа на 5-ти одам за Грција пошто ми стигнале задните шепи што ги барав и нови сензори за АБС од мазда 6 од 2010 и таман да си зеам комплет каиши, филтер за уљје и уште нешто ако налетам :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #304 на: 26 Септември 2016, 11:06:40 am »
Момци, вака, ми требаат совети и мислења, треба да сменам ребраст и 2 пк комплет.

Понуда бр.1

Митревски, 6000 ден комплет со работна рака, ребрастиот dayco другите 2 некои си хачинсон или како ми ги кажа таму. Гаранција 2 год или 80 к км. Цел ден колата да сум им ја остаел што малку не ми одговара и неќам. Нема повеќе од 3 часа работа така да сакам да сум таму присутен.

Понуда бр.2

Жарко-геге, треба да ми се јави за неговите каиши, иначе рака со негови 1500, со мои 2000. Не очекувам да биде над 6к со негови. Гаранција дава само на нови коли, а пошто мојата е нова ќе ми даде. 4 год или 50 000. Брендовите не ми ги кажа.

Понуда бр.3 од Автолидер со мои каиши, SKF сет ребраст и Power Grip 2-та Pk + рака кај жарко 6170 денари.

И како 4-та опција за која нема да ти дадат гаранција е да си купам Contiteh ( пошто најмногу сум за тие) од Мега Ауто или Солид 3 комада и со сите математики + рака кај Жарко ми испаѓа исто тука некаде 6к.

Јас сакам да знам какви каиши ќе иам у кола, без разлика што ми дава некој гаранција. Не гледам причина да не знам.

Нема ли да згрешам со Contitech? Да одам на таа варијанта? Или да одам со варијантата skf +powergrip? Некако за кај митревски немам кејф да менувам. Кога веќе менувам со делови на мајстор ќе одам кај жарко, ем поголема гаранција во време што ми е побитно, ем фордови работи.
« Последно менување: 26 Септември 2016, 11:31:24 am Allexxander »

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #305 на: 26 Септември 2016, 11:18:41 am »
Според мене добар ти е изборот.  :)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #306 на: 26 Септември 2016, 12:18:42 pm »
Момци, вака, ми требаат совети и мислења, треба да сменам ребраст и 2 пк комплет.

Понуда бр.1

Митревски, 6000 ден комплет со работна рака, ребрастиот dayco другите 2 некои си хачинсон или како ми ги кажа таму. Гаранција 2 год или 80 к км. Цел ден колата да сум им ја остаел што малку не ми одговара и неќам. Нема повеќе од 3 часа работа така да сакам да сум таму присутен.

Понуда бр.2

Жарко-геге, треба да ми се јави за неговите каиши, иначе рака со негови 1500, со мои 2000. Не очекувам да биде над 6к со негови. Гаранција дава само на нови коли, а пошто мојата е нова ќе ми даде. 4 год или 50 000. Брендовите не ми ги кажа.

Понуда бр.3 од Автолидер со мои каиши, SKF сет ребраст и Power Grip 2-та Pk + рака кај жарко 6170 денари.

И како 4-та опција за која нема да ти дадат гаранција е да си купам Contiteh ( пошто најмногу сум за тие) од Мега Ауто или Солид 3 комада и со сите математики + рака кај Жарко ми испаѓа исто тука некаде 6к.

Јас сакам да знам какви каиши ќе иам у кола, без разлика што ми дава некој гаранција. Не гледам причина да не знам.

Нема ли да згрешам со Contitech? Да одам на таа варијанта? Или да одам со варијантата skf +powergrip? Некако за кај митревски немам кејф да менувам. Кога веќе менувам со делови на мајстор ќе одам кај жарко, ем поголема гаранција во време што ми е побитно, ем фордови работи.

Митревски. Одлично искуство со нив во неколку наврати.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 672
Одг:
« Одговори #307 на: 26 Септември 2016, 13:25:20 pm »
Митревски

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #308 на: 26 Септември 2016, 16:00:52 pm »
Плус еден глас за Митревски. Нема потреба да ја пазиш колата, супер си работат.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #309 на: 26 Септември 2016, 16:53:02 pm »
Дали Метели е добра водна пумпа? Или Aisin јапанска?

Препорака друга?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
Одг:
« Одговори #310 на: 26 Септември 2016, 17:20:03 pm »
Јас ставив кај мене Метели,демек добри биле Италијански,кога ја менував ја пофали и мајсторот дека биле Ок

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг: Совети за ребраст каиш?
« Одговори #311 на: 26 Септември 2016, 17:46:07 pm »
Дали Метели е добра водна пумпа? Или Aisin јапанска?

Препорака друга?
За Метели зборат дека се едни од најдобрите, имам ставано не сум имал проблеми.

Отсутен Lu5

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #312 на: 23 Ноември 2016, 12:45:22 pm »
Дали има некој искуство со менување ребраст, затегачи и водна пумпа кај 1.6 HDI? Конкретно на 307 2004та. Колку би чинело?
Кои други делови освен овие се заменуваат најчесто при замена на каишот?
Merc.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #313 на: 24 Ноември 2016, 20:42:05 pm »
Околу 6500ден сетот на powergrip или ina, плус околу 2500ден пумпата подобра марка, на линискиот каиш ќе се види по потреба што треба.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #314 на: 25 Ноември 2016, 11:40:42 am »
Колава моја ќе напуни кај и да е 5 години. А има 30к поминато. Кога да почнам да мислам на каиши мењање?