Автор Тема: Техники на возење  (Прочитано 10175 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Мерење на забрзувања и меѓузабрзувања
« Одговори #45 на: 01 Октомври 2012, 14:41:20 pm »
http://www.4shared.com/rar/yYHnxSXM/Schumacher.html?

Спуштете го фајлот, 7 страни во ПДФ се, баш убаво објаснато за техниките на возење на Шумахер  :)

I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #46 на: 01 Октомври 2012, 14:45:04 pm »
Исто така интересни видеа од Колин:
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #47 на: 01 Октомври 2012, 14:46:48 pm »
Ако сакате да си играте Колин, спуштете Richard Burns Rally, најдобра рели симулација...
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: Техники на возење
« Одговори #48 на: 01 Октомври 2012, 15:36:48 pm »
Што се замарате, се додека живи искочите од кривината, добро сте влегле во истата

;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 01 Октомври 2012, 15:48:06 pm »
Ако сакате да си играте Колин, спуштете Richard Burns Rally, најдобра рели симулација...

Да бееееееее се мислам цела недела како се викаше играта, или да не згрешам ако речам дека е игра пошто е дефинитивно симулација

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #50 на: 01 Октомври 2012, 17:12:10 pm »
Што се замарате, се додека живи искочите од кривината, добро сте влегле во истата

;D ;D ;D ;D

Ретки се тие кој вадат максимум од вешањето и гумите со сопствено ауто ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #51 на: 01 Октомври 2012, 17:13:28 pm »
или: Ако колата ти оди „ко` по шини“ тогаш не ја цедиш доволно по кривини ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #52 на: 01 Октомври 2012, 20:28:01 pm »
If everything seems under control, you're just not going fast enough. - Mario Andretti.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #53 на: 01 Октомври 2012, 20:38:31 pm »
Ова би требало да биде паметното мото?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #54 на: 01 Октомври 2012, 20:51:39 pm »
^ Да.

Инаку, никој не спомна (или јас не прочитав од брзање) дека пример ако влезеш во кривина со 60 во 5та брзина и ако ти зашета задниот дел тешко дека ќе можеш да ја вратиш на пат (утепа ли се бато). Додека ако одиш со втора 60 тогаш можеш oversteer-от да го анулираш со додавање на гас и затоа си практикувам брзо влагање во кривини на високи вртежи.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #55 на: 01 Октомври 2012, 20:53:09 pm »
Треба да се има нешто и во себе, а тоа нешто од гледање видеа, читање разни објаснувања, па дури и со искуство, не се добива, тоа нешто или го имаш или го немаш. Затоа и автомобилизмот е спорт ;)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #56 на: 01 Октомври 2012, 21:02:33 pm »
Треба да се има нешто и во себе, а тоа нешто од гледање видеа, читање разни објаснувања, па дури и со искуство, не се добива, тоа нешто или го имаш или го немаш. Затоа и автомобилизмот е спорт ;)

Читај колку сакаш, имај талент во себе колку сакаш, ако немаш тренинг, ако не седнеш во побрза кола, и почувствуваш на која брзина, на каква кривина, на колку rpm-ови колата ти дава најдобар фидбек од асфалтот, џабе е све ...

Според мене, за било кој спорт, 90% е тренирање и посветеност, а 10% е талент... 

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #57 на: 01 Октомври 2012, 21:14:49 pm »
^ Да.

Инаку, никој не спомна (или јас не прочитав од брзање) дека пример ако влезеш во кривина со 60 во 5та брзина и ако ти зашета задниот дел тешко дека ќе можеш да ја вратиш на пат (утепа ли се бато). Додека ако одиш со втора 60 тогаш можеш oversteer-от да го анулираш со додавање на гас и затоа си практикувам брзо влагање во кривини на високи вртежи.

Отприлика тоа сакав да објаснам, само малку пообоштено:

Моторното кочење нема врска со влезната брзина во кривината. Моторното кочење се анулира со притискање на педалот за гас. Моторното кочење може да биде корисно ако сакаш да имаш добра контрола на оноа што го прави колата ВО самата кривина (исто како и силата на тркалата). При понизок пренос имаш можност за поголемо моторно кочење и поголем пренос на сила на тркалата ако е тоа потребно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #58 на: 01 Октомври 2012, 21:23:24 pm »
Читај колку сакаш, имај талент во себе колку сакаш, ако немаш тренинг, ако не седнеш во побрза кола, и почувствуваш на која брзина, на каква кривина, на колку rpm-ови колата ти дава најдобар фидбек од асфалтот, џабе е све ...

Според мене, за било кој спорт, 90% е тренирање и посветеност, а 10% е талент... 

Има пример за наш возач каде на првата своја трка во живот освои второ место во најбројната класа кај нас (Југо). А колата се учи многу брзо колку држи.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #59 на: 01 Октомври 2012, 22:18:42 pm »

Томи ако не заборавам на собир коа ќе се видиме ќе ти обајснам што мислев, сеа ме мрзи да пишуем и плус не знам дали ќе се разбереме вака по пораки.