Автор Тема: Вработување  (Прочитано 777866 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
Одг: Вработување
« Одговори #1470 на: 01 Јуни 2014, 01:17:59 am »
Абе да ви се работеше немаше толку на форум да седите

Пошто нели, излезеш на улица, и бам, работа те удира по нос?
Како Спиро да го слушам :) :) :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #1471 на: 01 Јуни 2014, 01:33:25 am »
Работа има, ама со 95% од тие работи што ги има и што можеш да ја работиш, со платата од тие работи би можел само гзот да си го избришеш ако ти ја дадат во 10 или 50 денарки.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1472 на: 01 Јуни 2014, 14:01:29 pm »
Полека, другар. Некои луѓе со тој „гспапир“ одгледуваат цели фамилии.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #1473 на: 01 Јуни 2014, 14:03:05 pm »
Знам, го имам тоа на моја кожа не се секирај и многу свесен сум што значи да рмбаш цел месец за 150-200 евра. ;) Затоа и така пишав, тие пари за тоа се доволни.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1474 на: 01 Јуни 2014, 17:54:41 pm »
Абе да ви се работеше немаше толку на форум да седите

Пошто нели, излезеш на улица, и бам, работа те удира по нос?
Како Спиро да го слушам :) :) :)

Абе не мислев баш толку буквално ама тука има еден куп луге кои само кукаат нема работа, мала плата итн итн... Да им најдам на пола работа пак ке се жалат. Јас кога завршив факс иако со т.н. Врска дојдов до работа 10 месеци работев за храна и превоз и не одбивав ништо да работам. Сега веке не работам таму ама искуството ми овозможи многу покеке одколку што би ми овозможила повисока почетна плата без желба да научиш нешто.

Така да работа има ама за тој што сака да работи

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1475 на: 01 Јуни 2014, 19:29:49 pm »
Еден совет за тие што не работат.
Најдете работа и работете со мала плата, меѓу време барајте друга работа со поголема плата.
Џабе да не седите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1476 на: 01 Јуни 2014, 19:31:26 pm »
Старата македонска. Џабе работи, џабе не седи.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #1477 на: 01 Јуни 2014, 19:44:52 pm »
Најдете работа и работете со мала плата, меѓу време барајте друга работа со поголема плата.
Џабе да не седите.
си работал за 8.000 месечно за да видиш какво е чувството па за да делиш таков совет?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1478 на: 01 Јуни 2014, 20:06:16 pm »
Пробано, но нема шанси да работиш и да бараш АКТИВНО работа во исто време.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1479 на: 01 Јуни 2014, 20:41:47 pm »
Џабе да не седите.
си работал за 8.000 месечно за да видиш какво е чувството па за да делиш таков совет?
Друже во Битола можиш да најдиш работа како шофер на комбе/камион(Ц кат.) за плата над 250е,ама работно време ќе ти биди од ноќ до ноќ.Можеш да најдеш во РЕК да возиш за околу 1200 ден. дневница ама 12 саати плус одење идење од работа,се на се 13+ ч си излезен.3 пати надвор ќе јадиш и ке седиш во најголемата кал/прашина која неможеш да ја замислиш.
Оној кој не може тоа да го работи ќе бара друга работа,келнер,такси,магационер и сл...
Јас работев пред 7-8г за 9000плата,5 месеци и после самиот му предложив нешто на газдата па се најдовме во муабет па после тоа земав процент и имав доста солидна плата,ама одкако го пробив на пазарот ме одпушто,не му требав повеќе.
На крај краева,ако имаш некој кој треба да го нахраниш,а мментално немаш друг излез ке работиш и за 8000ден. а во меѓувреме ке си бараш друга работа,несмееш никако да се помириш со тие 8000денари.
Ама ако твоите ги плаќаат сметките,те облекуваат и сите други работи ги исполнуваат тие,ке седиш дома и ке пишиш на нет дека ова е вака ова е така.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1480 на: 01 Јуни 2014, 23:12:22 pm »
Џабе да не седите.

Значи сум работел за 3000 месечно од кога завршив машински факултет и тогаш мислев ебати факултет за ова ли учев.
Сега имам скоро 10 години искуство работа и тоа во производни фирми така да сега сум на сосема друго место. И сега работам по 10 саати на ден сигурно некогаш и повеке ама од мрчење и лежење не бива ништо

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1481 на: 01 Јуни 2014, 23:27:51 pm »
Џабе да не седите.
Ako си во семејство каде еден работи или двајца родители а приливот на пари е мал ќе работиш и за таа сума да им го намалиш теретот!

Сум работел за мали дневници.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3413
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1482 на: 02 Јуни 2014, 00:51:45 am »
Така е. Најголем изговор е ама не се исплати. Сум средувал статистики за докторат на медицина со целосна статистичка обработка за кои реално би требало да се наплати можеби и 100тици евра. Сум наплаќал сосема ситно и час ми испаѓал и помалку од 1 евро. А се случувало и да кодирам некои програми каде ми се фаќало саат над 10 евра. Ама секој ден не е велигден.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #1483 на: 02 Јуни 2014, 12:19:07 pm »
dva posta pisav na temava nitu eden ne e pokazan WHY?!
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1484 на: 02 Јуни 2014, 13:24:24 pm »
Да не биле во везе со некој оглас каде се нуди 2-3 000 евра плата па администрација сака да намали конкуренција ;D