Автор Тема: Вработување  (Прочитано 782062 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Вработување
« Одговори #840 на: 01 Декември 2013, 04:12:36 am »

да ти дадам совет, пошто го пројдов тој период на исто место и на исти начин како и ти... извади од тоа парите што ги зеде за цркавица и купи ја нај евтината кола што можеш да ја најдеш... имаш и за 300-400 долари возила без клими, стари по 20-тина години... ископирај го твоето ЦВ во 50-100 примероци, натанкај резервоарот, и сам ке тргнеш по бизнис трговските центри, ке браша фирми кои ти се таргетна група за твојата работа, и ЛИЧНО ке бараш да цитирам “одземеш 5-6 минути на главниот менаџер“ да му се претставиш кој си, што си  и за што се нудиш. оставаш цв-то со твој контакт (по можност имај и мобилен и фиксен број). јас така успеав. никакви ебани апликации преку интернет, мејлови и слични срања... не чекај да те викне некој од примен меил. плус ако не тие мејлот со дот австралија, заборави дека ке те побара некој.... само лично и персонално да им отидеш. плус така менаџерот ке добие претстава за тебе дека си човек од акција (кој не седи пасивно) и дека си спремен за брзи реакции, имаш борбен дух и те бива за отворена комуникација, не ми е јасно зашто тоа им е топ приорити, ама така е....

Финтата е во тоа што сум одел и така. Ти бараат резимето да ти е специфично за таа област (а секоја работа си има своја специфика нели), зборувам за резиме не за пропратно писмо (cover letter).

Кога ќе влезиш во продавниците, не ти дозволуваат да контактираш со менаџерот. Тој батката си има работа нема со тебе да се замара. Ти викаат "Check our website and apply". Вервај кај не сум бил.
Единствено работни места што можеш да најдеш е некоја амалска работа или работа в кујна, лупи компири, кромид и сл. ствари, платено е м-и-з-е-р-н-о да неможиш да си платиш сметки во неделата. За илустрација (компиро-лупач) ти викаат 20 долари часот работи од 11 до 14ч другиот ден од 17 до 22.30 во зависност кој како е слободен.

Моментално имам една работичка што ми носи ебани 200 долари неделата ама работата не е нешто посебно тешка.

Ќиријата ќе ми биде (од неделава треба да најдам станче) 230 долари што значи не само што не ме покрива туку и зијан ќе бидам се дур не најдам нешто поасално за работа.

Не барам јас од леб погача ама тупат овде со тоа ебаното онлајн пријавување и чекаш 2 недели дур да ти кажат дали ќе одиш на интервју или we are sad to inform you  муабетот.

Е сеа имав две понуди за Сиднеј ама не смеам таму да работам. Морам во одредени подрачја ама ајде де...

Да имав коса до сеа ќе ја искубев :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #841 на: 01 Декември 2013, 09:13:57 am »
Па ти превентивно си завршил работа..

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Re: Вработување
« Одговори #842 на: 01 Декември 2013, 11:09:32 am »
Duri sega citajki gi ovie muabeti svakam kolku e zaebano tamu.

Po muabetot sto se vrti kaj nas rabotata e idi samo kupi karta za avion i resen ti e zivotot. Isto i za USA i za Avstralija. Ama ne bilo bas taka.

Ti posakuvam sto poskoro pronaoganje na asalno rabotno mesto i samo bez nervozi (kolku mozes).

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #843 на: 01 Декември 2013, 11:23:42 am »
Кој не отишол на печалба може само така да си мисли

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #844 на: 01 Декември 2013, 11:30:30 am »
Работа има,само кој сака да работи. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #845 на: 01 Декември 2013, 13:14:04 pm »

да ти дадам совет, пошто го пројдов тој период на исто место и на исти начин како и ти... извади од тоа парите што ги зеде за цркавица и купи ја нај евтината кола што можеш да ја најдеш... имаш и за 300-400 долари возила без клими, стари по 20-тина години... ископирај го твоето ЦВ во 50-100 примероци, натанкај резервоарот, и сам ке тргнеш по бизнис трговските центри, ке браша фирми кои ти се таргетна група за твојата работа, и ЛИЧНО ке бараш да цитирам “одземеш 5-6 минути на главниот менаџер“ да му се претставиш кој си, што си  и за што се нудиш. оставаш цв-то со твој контакт (по можност имај и мобилен и фиксен број). јас така успеав. никакви ебани апликации преку интернет, мејлови и слични срања... не чекај да те викне некој од примен меил. плус ако не тие мејлот со дот австралија, заборави дека ке те побара некој.... само лично и персонално да им отидеш. плус така менаџерот ке добие претстава за тебе дека си човек од акција (кој не седи пасивно) и дека си спремен за брзи реакции, имаш борбен дух и те бива за отворена комуникација, не ми е јасно зашто тоа им е топ приорити, ама така е....

Финтата е во тоа што сум одел и така. Ти бараат резимето да ти е специфично за таа област (а секоја работа си има своја специфика нели), зборувам за резиме не за пропратно писмо (cover letter).

Кога ќе влезиш во продавниците, не ти дозволуваат да контактираш со менаџерот. Тој батката си има работа нема со тебе да се замара. Ти викаат "Check our website and apply". Вервај кај не сум бил.
Единствено работни места што можеш да најдеш е некоја амалска работа или работа в кујна, лупи компири, кромид и сл. ствари, платено е м-и-з-е-р-н-о да неможиш да си платиш сметки во неделата. За илустрација (компиро-лупач) ти викаат 20 долари часот работи од 11 до 14ч другиот ден од 17 до 22.30 во зависност кој како е слободен.

Моментално имам една работичка што ми носи ебани 200 долари неделата ама работата не е нешто посебно тешка.

Ќиријата ќе ми биде (од неделава треба да најдам станче) 230 долари што значи не само што не ме покрива туку и зијан ќе бидам се дур не најдам нешто поасално за работа.

Не барам јас од леб погача ама тупат овде со тоа ебаното онлајн пријавување и чекаш 2 недели дур да ти кажат дали ќе одиш на интервју или we are sad to inform you  муабетот.

Е сеа имав две понуди за Сиднеј ама не смеам таму да работам. Морам во одредени подрачја ама ајде де...

Да имав коса до сеа ќе ја искубев :)

Абе ти си отишол у туѓина а? И ја ќе одам на пролет.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #846 на: 01 Декември 2013, 13:23:50 pm »
i jas valjda ako sredam docs..
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #847 на: 01 Декември 2013, 13:32:01 pm »
Јас средив docs, само го чекам моментот. Некако многу тешко било да се направи првиот чекор ебаго. Со жена и дете не е толку едноставно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #848 на: 01 Декември 2013, 13:50:29 pm »
Koj ja eбе жената!!!

А уствари ти, значи ништо...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #849 на: 01 Декември 2013, 13:57:41 pm »
Море жена е тоа, се снаоѓа таа и тогаш кога не знаеш ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #850 на: 01 Декември 2013, 14:00:45 pm »
ај напрајте нешто тамо па и нас да не повлечете :P  и онака у оваа држава само за пензионерите и политичарите има се

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #851 на: 01 Декември 2013, 14:08:19 pm »
Ако чекаш некој да те повлече ќе се изначекаш. Терај сам... Дали ќе идеш по бугарски пат дали ќе се малтретираш со амбасади и глупости обиди се... после ако не отидеш да не ти биде криво....

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #852 на: 01 Декември 2013, 15:53:09 pm »
Работа има,само кој сака да работи. :)

И министерот вика исто...

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #853 на: 01 Декември 2013, 18:36:45 pm »
Јас средив docs, само го чекам моментот. Некако многу тешко било да се направи првиот чекор ебаго. Со жена и дете не е толку едноставно.
probaj! jas ziveev 5 god vo usa nikogas nema da se pokaam sto zaminav, ama jebiga shit happens kako sto vikaat oni pa se vrativ pak doma.. i rabotam tuka i se, ama ne e toa toa.. pak si baram care za nadvor. ako me poslusas mene probaj, nikogas nema da znaes sto se moze da ti se sluci i koj se bi mozel da ti pomogne ako ne otides..
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #854 на: 01 Декември 2013, 19:37:02 pm »
Kade be Mile?