Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 396916 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #510 на: 21 Септември 2015, 15:33:20 pm »
Ја мислам има малку и политика овде за сите казни што ги изедоа Микрософт и Гугл од Европските судови.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #511 на: 21 Септември 2015, 15:59:41 pm »
И нормално...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #512 на: 21 Септември 2015, 19:11:29 pm »
Ја мислам има малку и политика овде за сите казни што ги изедоа Микрософт и Гугл од Европските судови.

Секако дека политички е самиот мотив да се земе и да се провери.

Од видеото со Хитлер, баш ја погоди ситуацијата со VW: "Focus on building a reliable car and selling it for a reasonable price"
« Последно менување: 21 Септември 2015, 19:18:34 pm Миле Џонтра »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #513 на: 22 Септември 2015, 09:21:31 am »
Уште првиот работен ден по американските обвинувања за лажирање на резултатите од тестирањата на издувните гасови на дизел моделите на Volkswagen беше погубен за германската компанија - берзата реагираше со драстичен пад на неговите акции од 18%, или во пари изразено 12,2 милијарди евра. Цената што акционерите на најголемиот светски производител на возила ќе мора да ја платат беше дури и поголема - во еден момент акциите од почетните 161,25 евра паднаа на 125,40, што е еквивалент на 15,6 милијарди загуба, за да на крајот од тргувањето се вратат на 132,20 евра бришејќи околу четвртина од неговата вредност, односно 15,6 милијарди евра. Со тоа, акциите на Volkswagen се најдоа на најниското ниво во последниве повеќе од три години.

Денеска е нов ден за тргување. Што ли ќе донесе тој?!

http://www.avtomagazin.com.mk/volkswagen-vekje-zagubi-12-milijardi-evra.nspx

Da razjasnime..pricinata za ova sto mu se slucuva na VW spored mene e bezvezna, a cenata previsoka.
Ima nesto pogolemo tuka.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #514 на: 22 Септември 2015, 09:52:13 am »
Како што читам пишува дека и други производители се под сомнение. Ако се најде нешто слично кај нив тогаш без сомнение не гледам никаква политичка заднина. А и па да не се најде нешто кај другите производители, повторно не гледам политичка заднина. Сум живеел во Калифорнија и знам колку се таму уствари пребирливи за вакви работи, од аспект на зачувување на животната средина. Скоро сите афтермаркет работи што ги купуваш за твојот автомобил мора да бидат одобрени од нивното dmv (department of motor vehicle) и овие што ги фатија https://en.wikipedia.org/wiki/California_Air_Resources_Board

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #515 на: 22 Септември 2015, 10:18:21 am »
Уште првиот работен ден по американските обвинувања за лажирање на резултатите од тестирањата на издувните гасови на дизел моделите на Volkswagen беше погубен за германската компанија - берзата реагираше со драстичен пад на неговите акции од 18%, или во пари изразено 12,2 милијарди евра. Цената што акционерите на најголемиот светски производител на возила ќе мора да ја платат беше дури и поголема - во еден момент акциите од почетните 161,25 евра паднаа на 125,40, што е еквивалент на 15,6 милијарди загуба, за да на крајот од тргувањето се вратат на 132,20 евра бришејќи околу четвртина од неговата вредност, односно 15,6 милијарди евра. Со тоа, акциите на Volkswagen се најдоа на најниското ниво во последниве повеќе од три години.

Денеска е нов ден за тргување. Што ли ќе донесе тој?!

http://www.avtomagazin.com.mk/volkswagen-vekje-zagubi-12-milijardi-evra.nspx

Da razjasnime..pricinata za ova sto mu se slucuva na VW spored mene e bezvezna, a cenata previsoka.
Ima nesto pogolemo tuka.

Нели некако преочигледно. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #516 на: 22 Септември 2015, 10:20:21 am »
Цацко им е крив...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #517 на: 22 Септември 2015, 10:34:38 am »
Премиум марките можат да прават софтверски надградувања без да се оди во сревис (барем така се рекламираат). Едвај ли ќе најдат нешто кај другите.  ;)
ФауВе го фатија како магаре во зелки. И сега се случува тоа што кога шака непрокопсани сензационалисти ќе делат правда. 
Ќе идат јабана и дизел моторите, и акциите, довербата, итн.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #518 на: 22 Септември 2015, 10:38:16 am »
Цацко им е крив...
Баш.

Преглупо постапиле. Требало колата по дифолт да се пали на ECO моде, а со копче да може да го исклучиш тој моде. :) Ем ќе си пројдеш на сите тестови, ем сите ќе си возат без еко, ем све легално. Ама не згреале столица и сега ќе им паднат акциите заради тоа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #519 на: 22 Септември 2015, 11:40:30 am »
Само треба да внимава на името на копчето. Да не биде нешто „копче за лажење емисија на тестови“, туку „сервис-онли, дијагностичко копче“ :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #520 на: 22 Септември 2015, 11:56:46 am »
Пошто ете испадна тука да се праи муабетот за бламажата на Фолксваген, би сакал да му се извинам на @CuoreSportivo што му ги избришав постовите.

Успут, еве наслов од германските медиуми:

Цитат
Damit ruiniert VW die Marke "Made in Germany"

Deutsche Autos gelten in aller Welt als hochwertig. Mit den Manipulationen schadet Volkswagen nicht nur sich selbst, sondern der nationalen Wirtschaft. Aufklärungsteams prüfen nun weltweit Schummelei.

http://www.xing-news.com/reader/news/articles/108008?link_position=digest&newsletter_id=7941&xng_share_origin=email

Превод:
Цитат
Вака VW го уништи поимот "Made in Germany"
Германските автомобили се перцепираат како високо-квалитетни низ целиот свет. Со оваа манипулација, Фолксваген не си наштети само себеси, туку на целата национална економија. Стручниот инспекциски тим ќе го разгледа случајот за лажење на глобално ниво.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #521 на: 22 Септември 2015, 12:49:42 pm »
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-22/vw-to-set-aside-7-3-billion-as-diesel-emissions-scandal-widens

Акциите 30% за два дена. VW си тргнал на страна 7.2 милијарди долари за сваки случај...  
Кај и да е ќе си дое голфчето на реални 12.000 евра малопродажна цена :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #522 на: 22 Септември 2015, 12:51:38 pm »
Јас се плашам да не се качи, а не да паѓа...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #523 на: 22 Септември 2015, 12:52:17 pm »
А ако е тси пак ќе си остане 16.000

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #524 на: 22 Септември 2015, 13:44:22 pm »
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-22/vw-to-set-aside-7-3-billion-as-diesel-emissions-scandal-widens

Акциите 30% за два дена. VW си тргнал на страна 7.2 милијарди долари за сваки случај... 
Кај и да е ќе си дое голфчето на реални 12.000 евра малопродажна цена :D
Тоа сакав да прашам, ќе влијае ли ова на цената на возилата?
Да си купам една седмица 150 коња за 12 000 евра. ;D