Автор Тема: Ако мислите дека некој пост ви е избришан  (Прочитано 152568 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
Одг: Ако мислите дека некој пост ви е избришан
« Одговори #45 на: 08 Март 2013, 12:27:43 pm »
Конечно ја сфаќам поентата на постов на Ipkisija Meskosa

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,84.msg408516.html#msg408516

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #46 на: 08 Март 2013, 12:28:45 pm »
мартин,еве да речам дека си во право(мада не си),ама навреда на друг член со текст,цитирам:
што да правиш,провинцијалци  како тебе ги стрелам бе око да ми трепне,пичко една..... дали е во ред, и тој член да не добие никаква јавна опомена....а кими добива бан.

мартин,зеро,симо....
дали вака треба да се понаша член кон друг член?
дали е ова според правилата на форумот?
дали е ова во ред за вас?

никаде не прочитав јавна опомена/бан, за ваква навреда и закана.

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #47 на: 08 Март 2013, 12:36:21 pm »
Види, има автоматски антибан апликација на форумот според марката на возилото кое го поседуваш! На пример :

1. Jaguar + 10 антибанови
2. VW + 15 антибанови
3. Made in Japan all brands + 5 антибанови
4. Cosa Nostra brands = +/- 0 антибанови
4. Hyndai - 10 антибанови, значи автоматски си баниран уште од старт ! ;D

Абе ај баталете, избришале избришале не мрчете многу на сите ни бришат кога јадеме лајна!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 08 Март 2013, 12:37:45 pm »
Вие навистина мислите дека администрацијата треба да полага отчет за секој избришан пост?!
Зошто јас се најдов вмешан во овој муабет?
Правилата на форумот ги има во „добредојдовте на форумот“.
Малку и да ве потсетам на тие правила:

1. Администраторите и модераторите управуваат со форумот. Коментар или забелешка може да се даде во форумот за комуникација со администратори, или преку приватна порака.

20. Ако сметате дека некој пост или тема не е во ред, можете да ја пријавите. Коментарите од типот на „јас мислам дека ова треба да се избрише“ се непотребни. Модераторите ги читаат сите постови и теми на форумот, и иако може да ни се случи да ни кидне нешто, воглавно следиме што се случува.

23. Бидете фини и расположени.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #49 на: 08 Март 2013, 12:43:08 pm »
Kimi не сфаќаш ти ништо изгледа. Тоа што тебе ти личи на тоа што ти личи, мене ми личи на информираност. Сме правеле муабет со Зеро на таа тема и човекот е револтиран што форсирате такви муабети кај што не им е место.

@маци
поради околности познати само за мене и него, јас со тој член не комуницирам, така што комеѓнтари не сакам да давам. Ги слушав сениорите како го дискутираа постот, јас имам многу да додадам ама поради многуте опомени да се однесувам со почит кон постарите, културно се воздржувам.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #50 на: 08 Март 2013, 12:48:17 pm »
незнам зошто неможете да одговорите директно на прашањата кој ги поставив?

и јас сум да се придржуваме кон првилата.

тоа значи дека во иднина ако се спомне бугарија,грчка... сите постови да се избришат веднаш ,да се не навлага во понатамошна политичка дискусија.

ова да било једино место каде што нема да се збори за политика,несакајќи да си признаеме дека денес се е политика.
форд фиеста 1,4 тдци

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #51 на: 08 Март 2013, 12:53:11 pm »
Правилата велат, ако ти пречи некој пост - имаш право да го пријавиш!
Правилата велат, за тоа што ќе се брише или нема да се брише  - одлучуваат администраторот и модераторите!
Правилата велат, кој ќе добие бан - одлучува администраторот!

Тоа е одговор на твоите прашања, јасно и гласно! Повторно провоцирате со Кими Македонски, и мислите дека нешто не е праведно направено. Судот на Зеро како админситратор бил таков и тоа е конечна одлука.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #52 на: 08 Март 2013, 12:55:42 pm »
Не сум администрација да можам да одговорам, нивна одлука било тоа. Не значи дека ја поддржувам. Општо збор провинцијалец на форум кај што членства има и од други градови, не припаѓа. Секој има право да се изрази, администрација има право да одлучи што ќе прави со постовите.

Поентата е ако сакате да ги искажете своите мислења во врска со политиката, имаме и такви форуми кои специјално имаат теми за издувување со пцуење мајки шајки и сестри. Или па фејсбук, или твитер... Пак ќе кажам, местото на таквите мислења не е за во пишана форма.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #53 на: 08 Март 2013, 13:19:35 pm »
Зборот „провинцијалец“ не е навредлив во скоро сите држави освен Македонија.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Ако мислите дека некој пост ви е избриш&
« Одговори #54 на: 08 Март 2013, 13:36:22 pm »
^ да надополнам

провинција - province
Noun

A principal administrative division of certain countries or empires.
    The whole of a country outside the capital, esp. when regarded as lacking in sophistication or culture.

Synonyms
region - district - country - area - territory - county

Значи, јас сум од провинција Скопје, Тошо од Битола, Цацко од Кавадарци итн ...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #55 на: 08 Март 2013, 13:45:28 pm »
Ќе ја објаснам целата ситуација по втор пат, и се надевам дека конечно ќе се заврши целиот муабет. На самиот почеток ќе кажам дека учеството на форумов е доброволна работа. Ако на некого не му се допаѓа, може слободно да престане да доаѓа тука. Никој не е тука со сила донесен.

Опомените за недолично однесување на форумот се прават исклучиво во приватни пораки. Ако нема ефект, се прави јавно со надеж дека особата која е опомената малку ќе размисли, и дека ќе го смени своето однесување.

Кими Македонски е до сега неколку пати опоменат за изливи на национализам и навредување. Кими Македонски го провоцираше Едонос без никаква провокација и работите ги извади целосно од контекст.

Муабетот е во тема на Викацот. Викацот имаше излив на емоции на кој соодветно се реагираше. СалеСк даде мислење дека за таков однос на било кој форум се добива бан. Сликата на Едонос кон Викацот со снајперистот е во таа конотација.

Изјавата на Кими Македонски „порано или подоцна инстинктот преовладува“ е со сосема јасна намера. Не сме од вчера, да не си играме играчки и да не се лажеме. Повеќе од јасно е со која цел го напиша тоа. Едонос реагираше на тоа (повеќе отколку што треба), но со реална причина.

Во целата таа ситуација, беше направен муабет и со Едонос. Тој самиот предложи да биде баниран и самиот си ја примети грешката. Кими беше баниран заради несоодветно однесување цели 3 дена, па уште бараше извинување.

Ќе си дозволам (се надевам дека нема никој да ми се налути) да цитирам приватни пораки од Едонос кон мене во јавност.

Daj mi i mene ban posto i jas go ispcuv.

Луѓето мене не ме гледаат ко крив или не,туку како шиптар.Ретки се тие на форумов ко тебе кои во мене гледаат сонародник и чиста душа без никакви зли намери кон тебе првенствено и кон форумов,па и кон другите членови..

НИКОЈ на форумов не е привилегиран.

Значи, муабетов завршува тука. На сите што форумов не им одговара можат слободно да престанат да доаѓаат тука. Јас сум горд што на форумов има и Македонци, и Албанци, и Роми, и Грци, па и христијани и муслимани, и атеисти (и сосема сигурно некој будист). Во контекст на дневно-политичките глупости кои ни се случуваат прошливе 20 години, и прошливе 20 дена, сакам едно место во државава каде ќе може таа тема да се избегне, и да праиме муабет за други, побитни работи.

Луѓето како Едонос мене ми даваат надеж дека може да има соживот. Кој како сака нека го прифати тоа.
« Последно менување: 08 Март 2013, 16:29:00 pm zeroSignal »

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #56 на: 08 Март 2013, 16:14:59 pm »
Зборот „провинцијалец“ не е навредлив во скоро сите држави освен Македонија.

Кај нас се знае во каков контекст се употребува.
Админ нека ти титне Дени кога ќе прочита и избриши ми го постов :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #57 на: 08 Март 2013, 16:40:28 pm »
Ќе ја објаснам целата ситуација по втор пат, и се надевам дека конечно ќе се заврши целиот муабет. На самиот почеток ќе кажам дека учеството на форумов е доброволна работа. Ако на некого не му се допаѓа, може слободно да престане да доаѓа тука. Никој не е тука со сила донесен.

Опомените за недолично однесување на форумот се прават исклучиво во приватни пораки. Ако нема ефект, се прави јавно со надеж дека особата која е опомената малку ќе размисли, и дека ќе го смени своето однесување.

Кими Македонски е до сега неколку пати опоменат за изливи на национализам и навредување. Кими Македонски го провоцираше Едонос без никаква провокација и работите ги извади целосно од контекст.

Муабетот е во тема на Викацот. Викацот имаше излив на емоции на кој соодветно се реагираше. СалеСк даде мислење дека за таков однос на било кој форум се добива бан. Сликата на Едонос кон Викацот со снајперистот е во таа конотација.

Изјавата на Кими Македонски „порано или подоцна инстинктот преовладува“ е со сосема јасна намера. Не сме од вчера, да не си играме играчки и да не се лажеме. Повеќе од јасно е со која цел го напиша тоа. Едонос реагираше на тоа (повеќе отколку што треба), но со реална причина.

Во целата таа ситуација, беше направен муабет и со Едонос. Тој самиот предложи да биде баниран и самиот си ја примети грешката. Кими беше баниран заради несоодветно однесување цели 3 дена, па уште бараше извинување.

Ќе си дозволам (се надевам дека нема никој да ми се налути) да цитирам приватни пораки од Едонос кон мене во јавност.

Daj mi i mene ban posto i jas go ispcuv.

Луѓето мене не ме гледаат ко крив или не,туку како шиптар.Ретки се тие на форумов ко тебе кои во мене гледаат сонародник и чиста душа без никакви зли намери кон тебе првенствено и кон форумов,па и кон другите членови..

НИКОЈ на форумов не е привилегиран.

Значи, муабетов завршува тука. На сите што форумов не им одговара можат слободно да престанат да доаѓаат тука. Јас сум горд што на форумов има и Македонци, и Албанци, и Роми, и Грци, па и христијани и муслимани, и атеисти (и сосема сигурно некој будист). Во контекст на дневно-политичките глупости кои ни се случуваат прошливе 20 години, и прошливе 20 дена, сакам едно место во државава каде ќе може таа тема да се избегне, и да праиме муабет за други, побитни работи.

Луѓето како Едонос мене ми даваат надеж дека може да има соживот. Кој како сака нека го прифати тоа.

Гледам сум бил опоменат за навреда. Јас никој експлецитно не сум навредил обраќајќи се директно нему. Е сега ако некој поради икс причини самиот си ја има мувата на капата и се чувствува навреден јас не сум крив за тоа. А во моментот кога ќе најдеш јас некој директо да навредам со зборовите провинцијалец како тебе, пичко една и слично каде што ќе ја употребам споредбата “како тебе“ заедно со навреда можеш слободно да ми доделеш бан. Ајде те молам најди ми една моја порака во која директно сум се обратил некому навредувајќи го до тој степен со кој мене ми се обратија.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #58 на: 08 Март 2013, 17:03:09 pm »
Добро бе Кими, пичка му матер...глупи ли се сите што читаат?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #59 на: 08 Март 2013, 17:04:50 pm »
А јас глуп ли сум некој да ме вика пичко една и да помине без ништо па да си ќутам?