Автор Тема: Skoda Yeti - џандарски возила  (Прочитано 55902 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Одг: Seat Altea - џандарски возила
« Одговори #45 на: 31 Август 2012, 14:37:14 pm »
@Carpathian, пази го следов на настани:

Кадис праќа последна понуда.
Порше ја гледа, решава да оди пониско
ДДоС напад..
Порше пробува да прати пониска понуда, сајтот е блокиран, времето за наддавање поминува,
ДДоС нападот поминува,

Порше го крка! (и гледа дека се избрани кадис со повисока цена)

Што е тука проблем за Кадис? Ништо! Они само може да се радуваат дека Порше не дале пониска понуда.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #46 на: 31 Август 2012, 14:40:41 pm »
Де де, што се потресувате толку. Некој го DDOS-ал shared серверот на сервисот за јавни набавки. Пак да потенцирам, shared сервер. Којзнае кој друг е на тој сервер.

Ако некој сакал да го нападне серверот, можел. А дека провајдерите имаат заштита по автоматизам, тоа мало морген. Да имаа заштита по автоматизам, немаше (сериозните) провајдери да вработуваат network security експерти и да плаќаат грдни пари за хардверски firewall, итн. Плус, една едноставна проверка покажува дека серверот е хостиран во Неотел, а од моето искуство, Неотел е далеку од сериозен провајдер.

Во секој случај, може и да е приказна за добра ноќ, али тука веќе треба Неотел да излезе со официјална изјава.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #47 на: 31 Август 2012, 15:55:07 pm »
А зошто никаде не прочитавме за откривање на тоа кој го извршил тој напад. Нека стегнат кривични пријави.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #48 на: 31 Август 2012, 16:05:02 pm »
абе кој и да земе тендер, пак ќе си делат екстра паричка, така што ме здоболе више кој ќе земе и дали ќе возат сеати или шкоди или мерцедеси, толку пари отида во неповрат, пардон во бронза и железо, па сеа за 150 коли ќе му се замараме.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #49 на: 31 Август 2012, 16:17:33 pm »
Не е исто другар Кими. Епа да им дадеме сите тенери да ни ги местат пред нос. Ова е само еден прекрасен чекор да се рече „НЕ“ на циркузот со СИТЕ тендери во државава.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #50 на: 31 Август 2012, 16:19:44 pm »
нема чаре Дени, може ќе звучам сдс-овски ама јаки се груевски и фамилијата  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #51 на: 31 Август 2012, 16:24:07 pm »
Баш ќе видиме што ќе се случи со тендеров. Многу ме интересира, а ќе биде (и веќе е) многу интересно! :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #52 на: 31 Август 2012, 18:08:02 pm »
А зошто никаде не прочитавме за откривање на тоа кој го извршил тој напад. Нека стегнат кривични пријави.

Сигурно користел прокси, а горе во постот на Симо пишел дека апликацијата била хостирана на истиот сервер :D :D :D

Направиле Whois и добиле Неотел :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #53 на: 31 Август 2012, 20:31:21 pm »
ШКООДА!... ШКООДА!....... ШКООДА!!!!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #54 на: 31 Август 2012, 20:40:07 pm »
Море недај боже Порше да земат, и сега се филмаат со сервисот, закажуваат за 2-3 недели. Недај боже да го фанат тендерот, ќе треба 2 месеци порано да се закажува :D

А и според мене целиов тендер е претерано глуп и наместен. Зошто на полицијата би и биле 150 исти автомобили. Како може исти автомобили и за автопат и за мали и средни градови. За во апсолутно секој град во Македонија кола од 170кс на полицијата и е апсолутно непотребна и е трошење на буџетски пари безвеза.

Според мене требаше да се направи тендерот на пример 100  коли од Голф класата со некој 1.6 дизел и да ги поделат на полицајците низ град, потоа 30ина Инсигнии како коли на републичката полиција кој би патролирале по автопат, и 30ина коли од типот на јети, Фритрак и таа банда за пристрап до понедостапните терени, кога тоа би било потребно. Но тоа е тоа, ќе си поделат пари кај што треба и ќе возат полицајците во Берово(без навреда за градот) да возат моновулемн со 170кс.

А и целава фама со тендеров е глупости, и стана како јавно наддавање кој ќе понуди повеќе мито кај што треба. Првен ги избраа Јети па нечинел КИБСОТ, потоа Фритрек па едниве хакери ги нападнале(како не) па сеа следниов пат што ќе биде причина за жалба којзнае. И сето тоа само да се извлечат повеќе пари за мито и поткуп онаму кај што треба. За ваков тендер, за да нема глички и расправии собери ги сите заинтересиране во Александар Пала конференциската сала, викни ги сите телевизии нека снимаат и тендерот нека биде јавен. Кој колку ќе спушта нека се гледа, нема да има ни хакерски напади, ни расипани електронски потписи ни никакви слични сра*а.

Ете тоа е моето мислење околу тендеров. Еднаш се зафркнаа со крајслерите, сега ќе се зафркнат со овие, може третиот пат ќе се опаметат.
« Последно менување: 31 Август 2012, 21:28:34 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #55 на: 31 Август 2012, 22:17:36 pm »
Kako da ne, se zafrknale so krajslerite. Gi platija dvojno poskapo, modeli sto ne se proizveduvaa. Tie se ofajdija, narodo si prekute. A sega ni pod razno ne treba Porsche MK da dobie tender, i taka gi drzi skoro site firmi, ne mora i policijata.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #56 на: 31 Август 2012, 23:20:43 pm »
Kako da ne, se zafrknale so krajslerite. Gi platija dvojno poskapo, modeli sto ne se proizveduvaa. Tie se ofajdija, narodo si prekute. A sega ni pod razno ne treba Porsche MK da dobie tender, i taka gi drzi skoro site firmi, ne mora i policijata.

Не пропуштатш прилика да исплукаш, било по Порше, било по VW ...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #57 на: 01 Септември 2012, 00:00:52 am »
Me bendisa vesta deka policijata ke kupuva Seat. Toa ke go zivnese Kadis, koj e pred propaganje najmnogu zaradi Porsche MK.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #58 на: 01 Септември 2012, 00:24:25 am »
Мое мислење и од мој вкус, боље е сеатот одколку Љетито :) значи онака плитко на изглед, за мене е боље :) а ова фирмиве ич не ми чуе, си имаат пари, нема потреба да ги мислиме и ние тука :) уживаат они :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #59 на: 01 Септември 2012, 01:45:15 am »
Ако го фатат Порше тендерот ќе наплаќаат 1500 денари за литро фејк кастрол или 4000 денари за пар сијалици.