Автор Тема: TOP GEAR: 50 greatest cars of the last 20 years!  (Прочитано 5501 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
Одг: TOP GEAR: 50 greatest cars of the last 20 years!
« Одговори #15 на: 15 Септември 2013, 14:53:46 pm »
Јас мислам дека листата им е мање-више таман погодена. Да, и јас забележав дека фали DB9, но има V8 Vantage, па компензирале.

Првата генерација Audi TT беше револуционерна кога се појави. Сосема залужено е на списокот. Од друга страна, ми фалат последната Supra (али компензирале со LF-A) и уште пар други коли.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #16 на: 15 Септември 2013, 16:04:25 pm »
Упс, 20 години било. Поправено.

Ја мислам дека Мултиплата сосема заслужено е на листава. Многу пати е правен муабетот зашто мултиплата е кул.

Онак, што направиле Волво и Сааб во последниве 20 години што може да се носи со другиве?

нека е и 20 години... на листата не и чини што е правена по одреден вкус и перцепција за квалитети, за кои пак одлучува личност и неговите нормативи... е тоа и фали на листата...

и проблемот не е тоа што нема волво или сааб (а има квалитетни и кул возила од нив), туку проблемот е што таа листа како таква создадена од нормативи и перцепција на еден или тројца луѓе се зима како релевантна и репер по која се раководат луѓе и личности... јас такви листи не прифаќам како нешто по кое треба ЈАС да се раководам. ако сакале да бидат фер и коректни требало од повеќето познати светски брендови да стават модели па макар и последни...

немој само да ми кажеш дека моделите на волво од пред 20 години што излегле како новитети во тоа време не биле кул и јаки машини во споредба со остатокот на понудата... значи збориме за пред 20 години кога во македонија врх врхова било да имаш тристач, а во британија на пример сеуште половина од населението возеле возила со ДРВЕНИ елементи на шасијата...

ете затоа не ја сметам како коректна листава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #17 на: 15 Септември 2013, 16:09:36 pm »
Затоа е листа според Top Gear. Нивни размислувања, вкусеви и нормативи. Не реков дека листата е 100% точна и валидна, ниту пак дека е некаков репер - едноставно е интересна работа за дискусија, и нит треба некој да се води по оваа листа, нити ништо.

Волво и Сааб биле кул машини во споредба со некои други автомобили. Дали некои модели заслужуваат да се најдат на листава? Сигурно. Дали на некој ми текнува off the top of my head? Не баш - и тоа е проблемот. Единствен модел кој можеби би го ставил на таа листа е 9-3 Viggen.

И листава нити е за Македонија (па за биде битно дека пред 20 години било врх-врхова тристач - а не било), нити е за некоја друга конкретна земја.. А дека во Британија пред 20 години половина од населението возело коли со дрво во шасијата, то шије ми га Џура..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #18 на: 15 Септември 2013, 16:13:13 pm »
ај нек ти биде... ме мрзи сега да се објашњавам, ама за друг пат ти ветувам дека ке ти докажам... може дури и во живо... на веро, на кафе или на чорба...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #19 на: 15 Септември 2013, 16:17:39 pm »
Не разбирам што има за докажување, ама ајде, така нека биде.