Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415534 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
камионот и да биде вечна јапамија работата. ???  Има последици од EB ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Знаат да пукнат перниците ама многу поефтино од тужба или смрт.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
@Дибидус зашто пристапуваш селективно при објаснувањето, рече тројца, а само двајца пријавуваш, не е убаво така, кај е @ МАРЈАН во прикаската?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Уф, сум згрешил. Него го заборавив. Ондак 4/4 или пак му доаѓа 100% под дејство на алкохол. Поразително.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Абе ти ако сакаш тигар, лав, слон, зебра што сакаш пиши ама џабе ти е. Или ме читаш меѓу редови или одбираш што сакаш да прочиташ и потоа го извртуваш. Факт е дека таа ноќ во Скопје ќе возеле преку 100 пијани возачи. Па луѓе бре, знаете ли што значи 100 пијани возачи во исто време во ист град? Како што реков, се гледа по самата (не)реакција или релативизација каков бил европскиот просек, како СЛИКАТА не била реална, па тоа било навечер касно. Се читате ли што пишувате?! :D

Мешаш европски просек на годишно ниво (претпоставувам) со конкретен пример од контрола на одреден датум. Значи рандом вечер или наутро сабајле се спроведува контрола. Тука 30 и кусур % се пијани над дозволено. Крај на прикаската, бателете слики, реалност и нереалност.

Они застанале пред 10 кафулиња и фатиле 100 пијандури. Замисли да застанеле пред сите 200 кафулиња и да испаднело дека во Скопје во исто време возат 2000 пијани. Затоа е Скопје таква гнасотија каква што е. Ама се нема муда тоа да се направи.

Апсолутно. Јас само би додал дека е важно да се дојде до конкретни бројки и статистики, не да се земаат ваквите „акциски“ проценти како реален приказ.

Бројките се небитни. Битно е дека не е безбедно навечер ни да се вози ни да се пешачи во Петок/Сабота. Решението е да возат 10 пијандури кои по исклучок не биле санкционирани а не 2000, колку и да е тоа ниска/висока бројка.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
За мене порелевантна статистика би била, колкав процент од сообраќајките кај нас се причинети од возачи под дејство на алкохол. Дали тој процент е повисок или понизок од просекот во други земји, и колку. Сачекуша од кафана (често и без да ти дадат 15 мин. да подизветрее од уста алкохолот), е само за пополнување квоти и буџети. Не викам дека треба да се седне во кола пијан, но знам луѓе кои настрадале со една пијачка на ваков начин, што за мене е неправедно, кога веќе е дозволено одредено количество алкохол. Ако сакаш така, направи нула промили дозволено количество, и лови све што лапнало гриота на слава.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Глупи се во кафаните, треба да воведат услуга која ќе се наплаќа: 30 денари гаргара со дестилирана вода пред излез од кафана :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
а да и прашат некој шо мака имаат шо пијат... саде казнуј.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
а да и прашат некој шо мака имаат шо пијат... саде казнуј.
Хахахахахаха ! Прав си, не пијат сите од радост.

Отсутен Bicikle

• Легенда

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Или боца чист кислород на излез, за симболична цена :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Мит е тоа или вистина?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
50-50 :D

Алкохолот нема побрзо да исчезне поради кислородот, но ако ја збогатиш крвта со повеќе кислород, мозокот подобро работи. На драгерот на џандарите, чисто се сомневам дека ќе влијае, но на свеста, сигурен сум дека влијае. Исто така, за побрзо лечење мамурлак кислород е топ ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
Тоа е познато уште од памтивек со кислород против свашта(алкохол, кокаин и  сфашта) .

Пилотите ги имаат најинтересните и најубавите приказни!
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Што ќе ти е нешто против кокаин?! ???