Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426176 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Ete go roverot. Policaecot ni rece deka roverot I licata vnatre bile od Negotino. Jas iskreno ne znam koi kratenki se negotinski a koi kavadarecki.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Вчера за влакно сме избегнале смрт или посериозни повреди.
На полноќ се случи, бевме друштво искочени во Мај Спејс (Капиштец, во близина на Зебра), и како што искачаме од кафичот, одиме по тротоарот во правец накај Зебра, а овој лудакот од контра вози, и губи контрола на прав пат, ја сече лентата од спротива, и се забива во бандерата на 2 метра пред нас.
Точно накај нас идеше мрднатиот, над 80 возеше гарант според брзината и силината на ударот.
Да не беше таа бандера точно пред нас за да го блокира ударот, имаше да не дигне сите во ваздух.
Сребрен Jeep беше, со бугарски таблички, дечко 25 / 26 години го возеше.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Требаше да го извадите и да го дотепате дури незнае што се случило уште

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Претпоследната букба А ми се гледа.
Тоа би значело дека се од Кавадарци мислам.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
Двајца загинати е исходот од собраќајкава на Плетварот.Кавадарчани и двајцата од околу 52-55 години.

Пред 1час си седам со кумашанот и со братучед ми во ресторанот на братучед ми и се слуша кола како врие на високи вртежи и  со голема брзина поминува надолу и за 2-3 сек се слушаат два удари бааѓи јаки.

Исходот е следен:

Југото нит регистрирано нит траги од кочење,роми и двајцата од кои шоферот го извадија од колата,беше расечен по лицето и многу крвареше а другиот самиот излезе и со друго возило(застава на друг ром)ги пренесоа во болница.Во клиото брачен пар без видливи повреди.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Сабајле имаше озбилен судар Илинденска/Аминта трети...ново црвено клио/каптур и астра мислам дека беше.

Отсутен pirat_07

• Легенда
Ништо страшно. Еуро записник че направат и готово... :( Ама па нема записник, нема осигурање, нема полнолетство, нема возачка, нема трансакциска, че му се фанат за сунетот... Жртви да нема само.

Пред 2 недели бев кај претпоставен за жалба за однос на службено лице и му го спомнав проблемот со БОСОТ коли шо препродава кај реката и ги возат без регистрација и ми вика имаме преку 50 пријави за тоа ама не можам ништо и крева рамења.

На бугарските коли немале јурисдикција, не ги чепкат. Ја не знам како можев правен факултет да одберам у воа 2 миљонско гомно од општество. Да немав диплома мош полесно че ми беше...

Не знам кај е дното, не знам.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Треба од царина да ги спотераат тие со странските регистрации.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен pirat_07

• Легенда
Ама шо царина? Царина е друга прикаска.

Тука има проблем, а остава колата на тротоар или на пешачки или кај сака и никој не го задева, царска работа.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
Пред две недели си доаѓам дома и гледам пред улица спарк цајкански,влегувам во дворот цајкан пред врата свети со електрикот.Здраво му викам што е работата,цајканот ми вика лицето Илија Стојанов ми треба.Му викам во оваа куќа нема такво лице.Па и напнат абе како нема така ми е запишан на оваа улица и на овој број има бугарско возило некој опел ми рече.Абе нема му викам тука живеам јас со татко ми дедо ми цајкан во пензија е.Се замисли малку и веднаш го омекна ставот,абе можно ли грешка да ми се податоциве.Пак свети во куќата,а дома немаше никој и ме прашува како се викам јас,му кажувам,и ми вика на дедо ти си крстен.И на одење ми рече дека лицето со бугарското возило имало нешто направено па го бараат.Случкава беше околу 21ч.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен pirat_07

• Легенда
Требало за уши и на клоци да го истераш. Не смее у двор да ти влегува.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Доколку се навредиш се извинувам, но ...
Доколку ги нема, зашто ги нема, доколку се тука зашто се тука.
Не го оправдувам "дрското однесување" на џандарот, но што требал чоекот од порта да вика.
Ти може имаш двор 5К км2, што треба он димни сигнали да пушта.  Ајде сега не смее во влез да влезе, од паркинг нека вика.
Пс: не сум џандар.
Се извинувам доколку се навреди.
Поздрав
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Можеш да пробаш.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Доколку се навредиш се извинувам, но ...
Доколку ги нема, зашто ги нема, доколку се тука зашто се тука.
Не го оправдувам "дрското однесување" на џандарот, но што требал чоекот од порта да вика.
Ти може имаш двор 5К км2, што треба он димни сигнали да пушта.  Ајде сега не смее во влез да влезе, од паркинг нека вика.
Пс: не сум џандар.
Се извинувам доколку се навреди.
Поздрав

mislam deka e prasanje na privaten imot i potreba od nalog da moze da vleze na privaten imot.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020