Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424456 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Девојката апсолутно не е крива. Во ниту една ситуација, и никој не го сугерира тоа. Оноа што го кажуваат е дека колку сака нека е пешачки, колку сака нека е зелено - секогаш може да има некоја будала што ќе направи глупост - како горе на видеото.

Затоа нас барем, на времето, нè учеа - пред да поминеш улица, погледни лево и десно. И на зелено, и на пешачки, погледни лево и десно. Да не биде оноа - тука лежи Тој-и-тој, во право беше.

Токму така, тоа е апсолутната вистина, што не носи до одговор на следново:

vo normalni zemji zeleno ne e apsolutno pravo da pomines. na zeleno sepak treba da procenis (risk assessment) dali e dovolno bezbedno za pomines.
devojkava si vrzala vo krpce deka nejzinoto zeleno kje ja zastiti od 1 ton metal so brzina od 50khm. tuka e problemot.
darvinovata selekcija e slina i nemilosrdna,osven vo vakvi glzacki situacii.
na nikoj ne mu tekna deka mozebi kocnicite mu otkazale? ili ne me interesira,ima da zastane poso mene mi e zeleno.

Не се расфрлајте со терминологија безвезе. Девојката си врзала во крпче..... бла бла бла, драпање мадиња како баба пред зграда на клупа.
Нели земате во предвид дека девојката можеби не е самоубиствена? Нели земате во предвид дека е можно да не го видела? Дека позади имало редица со коли, камион, поради која мајмунов што вози 70 би можел да не биде виден?

Уште ли не научивте да ги земате битните фактори во предвид? Не глумете ај simple table. Може бил пијан, може дрогиран, може глуп може луд, може му откажале кочниците, може она 39 температура има, може камиони имало па не го видела овој кога сменил лента. Има најмалку 15 комбинации кои може да се случајот, вие донесовте пресуда на база на 20% од факторите.

Ало бре.....
и пак не одговори на најбитното прашање.
дали нејзиното зелено(ја сум во право), ќе ја застане колата од 1 тон со 70кмх?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Ако на пешак му е зелено во ниеден случај не си ти во право.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ако си пешак, ти е зелено и те закопаат, како си во право?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
ако си пешак и ти е зелено и свртиш глава и видиш дека накај тебе иде 1 тон со 70кхм на саат, мозокот(ако го имаш) проценува дали е безбедно да пројдеш на твоето зелено.
девојкава се сврте, ја виде колата дека оди накај неа и си продолжи во collision course
ја сварно не знам што се објаснуваме за вакви еволутивно неприфатливи примероци на човечкиот вид.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Утепајте некого на зелено што поминува па пишете во темава пак.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ако си пешак, ти е зелено и те закопаат, како си во право?
Мртов и во право.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Битно во право

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Никој не оспори дека не е во право.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Никој не оспори дека не е во право.

Не изгледа така.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Каква глупа дискусија, неверојатно. Таа у колата треба у затвор да си заврши за обид за убиство со умисла.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
http://a1on.mk/archives/790491
Вака, ми стои некој од форумџииве....:D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Ја оставив таму и онака евтина кола беше.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Аха, уше се чудам како успеал, ги размислив сите опции, едноставно, ми останува на памет дека се скриле на партија секс, и во занес и брзање ја остајле во лер без рачна колата.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
...и Darth остана невин  ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.