Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3418752 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Така е Busav, крива е жената, што барала да пешачи ни јас не сфаќам.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Може возачов бил најпримерниот возач во нивна фирма ама на толкаво возило можеби се случило да е мртов агол и да не ја видел жената. Има толку многу варијанти што било и како било. Не е благодарно да се прават заклучоци на невидено.

Така е Busav, крива е жената, што барала да пешачи ни јас не сфаќам.
Па барем знаеме сега сигурно, разумен муабет со тебе не е возможен. Продолжи

Отсутен howitz

• Редовен
Ироничен е мојот коментар, неразумни се оние кои го бранат оној што е крив 100%.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
@howitz си возел ли некогаш комбе?

Знаеш ли колку е лоша прегледноста позади, особено ако комбето е фургон со целосно непровидни прозори?

Жената нека има 75кг, кога возиш во рикверц тие 75кг нема да ги осетиш кога ќе ги удриш, се додека не ги прерипаш со тркала.

Од каде знаеме дека жената не "претрчала набрзинка" позади комбето, и дека возачот следел на ретровизор дека нема никој?

Кај нас пешаците на црвено на Партизанска претрчуваат и мртви ладни се дека прават прекршок, зашто и во оваа ситуација да не се посомневаме барем за миг дека вината не е кај шоферот?

Секогаш е крив тој што ќе убие, во ситуацијава типов може немал појма дека му се насадила жена позади комбе.

А што ако женава била алкохоличар, или наркоман, издрогирана и незнаела каде иде.

Што ако шоферот е семеен човек, со деца, без никаква дамка прекршочна, не пие, не пуши, крводарител, одговорен и дисциплиниран работник.

Кој е сега крив?

Отсутен howitz

• Редовен
Тој што убил, со или без умисла.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Ироничен е мојот коментар, неразумни се оние кои го бранат оној што е крив 100%.
Зошто имаш потреба да одиш во ектсреми? Или возачот бил копито или (иронично нели) женава е крива што барала да пешачи. Затоа не е фер одма да се осудува.
« Последно менување: 17 Август 2017, 14:51:00 pm vlatko.klp »

Отсутен howitz

• Редовен
Според местото на кое што комбето ја прегазило жената, јас можам да видам дека таму е забрането да се оди во рикверц.

Ако сум грешка нека ме поправи некој.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Како што гледам според сликава и за жената било забрането да се движи по улица, не треба да се осудува никој во ситуацијава не ни знаеш што се случило за да го наречеш копито возачот! Јас ке ти го дадам моето комбе низ Струга да го возиш во почетокот на август да видиш како е! Искачам од паркинг со 4жмигавци и говедата претрчуваат позади комбе (ова за сегде низ државава важи) од култура и според некоја логика (ако имаат барем грам мозок) ке застане и ке го пушти комбето да помине...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Според кој закон е забрането да се оди во рикверц? Можеби сакал да се паркира со задница на тротоарот како кај другите коли.

Цитат
До несреќата дошло откако службено возило удрило во жената, а според првичните неофицијални информации, возилото се движело во рикверц.

Ах да, ако сум грешка нека ме поправи некој. 

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Никогаш, ама никогаш не претпоставувајте дека возач што вози во рикверц може да ве види и ве гледа. Без разлика дали комбе, камион, кола итн.. Колку трагедии се случиле во дворови при паркирање да си прегази свое чедо... ептен треба да се внимава во рикверц, а и пешаците мора да бидат свесни дека прегледноста е многу лоша на возачот кога вози во рикверц.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
Јас бев на лице место и од таму беше навистина тешко да се утврди како се случи настанот, камо ли од 2-3 слики. Во секој случај, најверојатно се враќал во рикверц, бидејќи немаше траги од кочење.

Сепак, наместо да полемизирате кој колку е крив, земете поука од настанов. Возачот вози огромно натоварено комбе по тесни улички, што тешко да почувствува кога ќе удри друга кола во рикверц, камо ли човек. Верувајте ни на фамилијата ни на возачот не им е лесно.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ховитз се гледа дека се разбираш многу. Сереш кога ти се фрлаат пред кола кај зелено пазарче и каде не ама тука си тврд орев. Што си возел од тмв па вака што одма се глупираш? Моја претпоставка е овој во рикверц со два на саат а женава од горе му се симнала на коловоз во исти правец, ме се тргала пошто има 69 години и за све е во право во животот, ја бутнал и ја прегазил без да ја осети.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
...и ова со "69 години и за све е во право во животот" е интересна варијанта за разгледување.

А, howitz ќе порасне и ќе биде ок или ако пораснал ќе созрее па ќе биде ок  ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Ако не се лажам имаат свирка за рикверц ваков тип на комбиња?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
Тој што не возел товарно возило не знае ниту ке знае колкав е мртвиот агол,поточно само на ретровизори пратиш,цела средина од комбе/камион/приколка тие мртов агол и таму можи комотно кола да се паркира а ти да не ја видиш.

Е сега пред 2-3г имав дешавка кога поминав на улица и немаше паркирано ништо на левата страна,па после тоа вракав назад и идеше кола па како шо вракав се тргнав во лево да се залепам до тротоарот да се разминам со колата.Во меѓувреме дур вракам некое копито го паркирало скутерчето и си влегва во дворот,па јас со браникот го фатив моторочето.
Рипаше скокаше тука јаде два шамари и му дадов 500ки да си ја залепи пластиката.

Инаку толку неписмен народ колку во Македонија нема нигде на друго место.Дај Боже следната нуклеарна проба на онај кратко стрижаниот да биди во Македонија. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D