Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3957970 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Претпоставувам 45 коли попиле само казна, а 54 и казна и пајак. Односно вкупно 99 коли биле непрописно паркирани.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
99 непрописно паркирани коли и 3ца повредени, со секоја паркирана кола 3% шанса да се повреди некој.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Кредибилен ти е изворот, или тресеш од рукав?
Нека процени секој со свое убедување дали вестите се меродавни или се „истресени од ракав“.
http://www.time.mk/c/0378ca5ebe/vo-tetovo-sankcionirani-vozaci-bez-validni-dozvoli-i-neregistrirani-vozila.html
http://www.time.mk/c/f0f50b9b74/se-sudrija-voz-i-avtomobil-vo-skopje-dvajca-povredeni-edniot-od-niv-zadrzan-vo-bolnica.html
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
Ми се допаѓа овој дел од законот:

Цитат
Според законските прописи што ја регулират оваа област глобата за управување без возачка дозвола изнесува 300 евра во денарска противвредност, а за нерегистрирани возила од 100 до 500 евра во денарска противвредност. Покрај тоа глоба од 400 евра е предвидена за секој кој ќе му го даде возилото на лице за кое знае дека нема возачка дозвола.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Исто ми се фаќа значи дали ќе ја регистрирам колата или ќе си платам казна еднаш во годината
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7614
^- Да, додека не се деси нешто несакано т.е. сообраќајка, па европски нема да те покрие и по дефаулт ти си крив... Може и многу поскапо да ти искочи. ;D :D 

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7701
  • French diamond
Исто ми се фаќа значи дали ќе ја регистрирам колата или ќе си платам казна еднаш во годината

Пробај вози така нерегистрирана  ;D ама та казната не важи за цела година колку регистрацијата

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
После 3 казни, гратис регистрација давале ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9532
тоа со земање на возачка, така немаш дозвола да возиш, немаш што да регистрираш вин вин.

не само регистрација и бензин

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400

Цитат
Според законските прописи што ја регулират оваа област глобата за управување без возачка дозвола изнесува 300 евра во денарска противвредност, а за нерегистрирани возила од 100 до 500 евра во денарска противвредност. Покрај тоа глоба од 400 евра е предвидена за секој кој ќе му го даде возилото на лице за кое знае дека нема возачка дозвола.

Дали тоа значи дека ако го возиш своето возило, а возачката дозвола ти е одземена, автоматски плаќаш 700 евра?
Cogito ergo zoom

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517

Цитат
Татко има полнолетни деца ама немаат положено за кола, а ја земале колата на возење. Како? Ја украле? Или самиот им рекол одете возете и земете тоа што треба за дома или излезете во град со неа. :-/

Вака може да има мал милион ситуации. Ако е твоја колата и гласи на твое име, сигурно треба да бидеш во тек кој ја вози. ;)
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Ke se prais na 3 i 1/2 deka ne si znael xD
Za na poligon osto vazi?

Отсутен mkm

• Редовен