Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3418905 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ауу мерцедесот е такси! Тука може да му падне на 1.2-1.3 коефициентот!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Незнaм кaкo е вo другиoт периoд oд нoќните чaсoви зa викендиве, aмa мoжaм дa зaмислaм. Пoштo тaкви ми се смените нa рaбoтa, вo тoј периoд oд 5h дo кaј 6:30 зa викенд зaдниве некoлку гoдини имaм виденo премнoгу будaли, кoј пијaни, кoј дрoгирaни... не, не вoзaт туку летaaт, семaфoр не пoстoи зa нив, нa мoе зеленo нa сите рaскрсници oд дoмa дo рaбoтa и oбрaтнo пoднaмaлувaм рaди тaкви. Личнo кaј сaем спaсив гз еднaш oд тaкoв сo BMW 5,  кo aвиoн дa прелетa. Oвaa е незнaм пo кoј пaт сooбрaќaјкa штo јa имaм нaчекaнo вo тoј периoд. Скoрo сите биле вaкви или слични, тoтaлки.Немa дa спoмнaм пешaци бидејќи се мнoгу ретки, мa дa и oние кoи се пo aвтoбуските, зaгрoзени се, зaгрoзени се и oние кaкo мене, кo тебе штo тргнaле рaнo нa викенд итн.
nikila_bb стoкa дa беше, ќе нaучеше, oвa е дo тoј степен штo не се oпишувa.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Za vikend navecer e strogo preporaclivo da ne se vozi ili da se patuva so motorno vozilo odamna

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
За кој к.. се камерите поставени пред 10 години??? За уметнички дојам? Цел свет се знае како функционира. Поминеш на црвено, честитка на домачна адреса. Па после ни брат ни братучед ни чичко ни комшија во полиција не ти помага. Е кога ќе те одерат 2-3 пати со казни и одземање возачка, баш да видам дали ќе ти падне на памет поминување на црвено. Ам ние сме за се банана држава, па за жал и за ова. Иначе пред 2-3 недели поминав покрај разлупаните БМВ-иња кај Румунска, крш беа напреани до непрепоанатливост. Еве сега пак.... Само со сила умот може да ни дојде. Со арно се виде...

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Ауу мерцедесот е такси! Тука може да му падне на 1.2-1.3 коефициентот!
Едната кола била од Струга...Е тек че да буде 1,01 коефициент :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Денеска дешаванка, инспирирана од сообраќајката вчера со Аудито.

Од Климент охридски кај влада вртам лево на илинденска и одма ме претицаат Caddy TDI и Passat нов бел. Кај фонтаната натаму према зоолошка се тркаат двајцата од семафор до семафор. Јас си возам лагано и цело време сум зад/до нив. Кај зоолошка тргаат двајцата, тргам и јас и кај бивша американска амбасада на семафорот прикочуваме јас и пасатот а кедито продолжува на црвено. На следните семафори кај машински застануваме јас и пасатот а тој со кедито со 100+ прелетува на црвено право према МИДА. Застануваме со пасатот еден до друг, јас почнувам да си пцујам ко по обичај, се завртувам лево случајно и гледам на пасатов се отвара прозор.
Повозрасен човек возачот, ми вика: да го стигнеме гомново и да го научиме дека се застанува на семафор?
Јас се поклонувам у му викам: побрз си, lead the way.

Почнува момент за мене ко у старите вестерни. Накривувам капата, :D префрлам на бензин, повишувам гас..... ;D
Се пали зелено гас и двајцата, лансирање и го стигнавме следниот семафор кај МИДА и ете ти го кедито стои за во лево према педагошка. Пасатот застанува на средна лента од негова десна страна и му се залепува, јас му се залепувам веднаш позади него. Се пали зелено тргаме тројцата а ние двајцата залепени од страна и зад него. Стиска фраеров на гас, стиска и пасатот стискам и јас. Мене ми бега 10 метра ама се држам позади и ете ти го жмигавец дава десно за накај бензинската, прикочува пасатот му прави место, врти овој десно, врти пасатот, вртам и јас. Застанува кедито тука пред бифето, се залепувам јас позади него а пасатов оди пред него и му блокира пат онака на косо.

Излетува типот од кедито, скокам и јас од кола, излегува и стариов од пасатот. Момаков од кедито почнува одма: е добро де поминав на црвено,. немаше никој и сеа шо е проблемот?
Човекот од пасатот: младиќу, ако мораш да поминеш на црвено прво ќе застанеш па ако е безбедно ќе поминеш, а не со 100+ да прелетуваш. Дали се разбираме.
Типот од кедито: океј океј, моја грешка лошо проценив. Се извинувам.
Јас: ајде поздрав, да се гледаме за убаво.

Двајцата си влегоа во колите, јас си влегов во лижавчето и си заминавме по дома.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ја мислев си го тепал, е*ел, запалил... се расочарав од крајот :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Ја мислев си го тепал, е*ел, запалил... се расочарав од крајот :D

Нееее, фин беше дечкото се извини. Пола се простува.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Денеска дешаванка, инспирирана од сообраќајката вчера со Аудито.

Од Климент охридски кај влада вртам лево на илинденска и одма ме претицаат Caddy TDI и Passat нов бел. Кај фонтаната натаму према зоолошка се тркаат двајцата од семафор до семафор. Јас си возам лагано и цело време сум зад/до нив. Кај зоолошка тргаат двајцата, тргам и јас и кај бивша американска амбасада на семафорот прикочуваме јас и пасатот а кедито продолжува на црвено. На следните семафори кај машински застануваме јас и пасатот а тој со кедито со 100+ прелетува на црвено право према МИДА. Застануваме со пасатот еден до друг, јас почнувам да си пцујам ко по обичај, се завртувам лево случајно и гледам на пасатов се отвара прозор.
Повозрасен човек возачот, ми вика: да го стигнеме гомново и да го научиме дека се застанува на семафор?
Јас се поклонувам у му викам: побрз си, lead the way.

Почнува момент за мене ко у старите вестерни. Накривувам капата, :D префрлам на бензин, повишувам гас..... ;D
Се пали зелено гас и двајцата, лансирање и го стигнавме следниот семафор кај МИДА и ете ти го кедито стои за во лево према педагошка. Пасатот застанува на средна лента од негова десна страна и му се залепува, јас му се залепувам веднаш позади него. Се пали зелено тргаме тројцата а ние двајцата залепени од страна и зад него. Стиска фраеров на гас, стиска и пасатот стискам и јас. Мене ми бега 10 метра ама се држам позади и ете ти го жмигавец дава десно за накај бензинската, прикочува пасатот му прави место, врти овој десно, врти пасатот, вртам и јас. Застанува кедито тука пред бифето, се залепувам јас позади него а пасатов оди пред него и му блокира пат онака на косо.

Излетува типот од кедито, скокам и јас од кола, излегува и стариов од пасатот. Момаков од кедито почнува одма: е добро де поминав на црвено,. немаше никој и сеа шо е проблемот?
Човекот од пасатот: младиќу, ако мораш да поминеш на црвено прво ќе застанеш па ако е безбедно ќе поминеш, а не со 100+ да прелетуваш. Дали се разбираме.
Типот од кедито: океј океј, моја грешка лошо проценив. Се извинувам.
Јас: ајде поздрав, да се гледаме за убаво.

Двајцата си влегоа во колите, јас си влегов во лижавчето и си заминавме по дома.
И коа се разбуди Tischläufer, перницата излигавена... :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Цензуриран е крајот, сигурно го ебел :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Цензуриран е крајот, сигурно го ебел :)
Хахахахахаха, ме изнасмеа...  Луд си..

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
И замисли да бил некој шифоњер со врски и да ве разлупаше напред назад и на крај пак вие кабает...
Семафорине на партизанска ич не ги перцепираат. Пишман се сторив што застанав оти 5 мина поминаа а од ними едниот ќе ме собереше лвалитетно. Нормално на следниот семафор заедно чекавме.
За оние после румунска пра муабет, за накај центар коа се оди...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Hey bitch, get off the way!

;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Капата и бензинот +30кс