Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424537 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
кај средното Орце вчера накај 5 имаше исто јака сообраќајка меѓу 3 коли,од кои сиво бмв беше најоштетено,со отворени ербези и предницата доста отидена.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Знае некој што се десило?

Им искрснала некоја бела кола од кај базенот на црвено и ова е резултат на обид да се избегне.

Пар исеченици и конци на сите 4ца патници, сабајле беа сите веќе дома.

Фастенд Фјуриус на македонски начин :)

Типично македонски пост со погаѓања и измислици.

Не ти посакувам (тебе ни на било кој друг) никогаш да ти јават во 01:30 дека другарите ти (или било кој близок) имале сообраќајка и се на ургентен.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Прееска се плеснаа на Јане Сандански кај пешачкиот пред скопјанка.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore

Типично македонски пост со погаѓања и измислици.

Не ти посакувам (тебе ни на било кој друг) никогаш да ти јават во 01:30 дека другарите ти (или било кој близок) имале сообраќајка и се на ургентен.
Always takes two for tango. Од сликава https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/l/t1.0-9/15442264_10154210962898137_3422686469866219207_n.jpg?oh=8fc434037a83ebab1de2a00ee20a38aa&oe=58F732AF се гледа дека од раскрсницата има солидно растојание, па слободно може да претпоставам дека прилично брзичко возеле другарите.
Жал ми е за нивната ситуација и повредите, и фала богу дека не сакам да слушнам за повредени во сообраќајки и за луѓе што не ги знам, а не па за другари. Тука си во право.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
Не иделе од кај Мида према Карпош, иделе од Воена болница лево према Карпош на зелено - не возеле многу брзо.

На сликата знам дека изгледа како што го опиша ти ама не е така.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Извини друже, ама причава некако не ми држи..

Се радувам дека другарите ти поминале без посериозни повреди, ама чекај малку..

1. Они вртеле лево, од Воена Болница кон Карпош.
2. Не возеле брзо.
3. Од спротивна насока (од Базенот/Картингот кон Воена Болница) прошол некој на црвено.

Не разбирам како успеала колата да заврши на кров ако они вртеле лево и не возеле брзо. Единствено што моооооооожеби има некаква логика, е они да го виделе тој како проаѓа на црвено, па дале пун гас на вртење лево за да поминат пред тој што проаѓал право на црвено. Во тој момент изгубиле контрола, удриле во ивичњакот и се превртеле. Ама и тоа ми е некако.. Far fetched.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Нели гледате Кобра 11 ? ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
И мене ми е малце чудно, како завршиле 50м после расрсницата, ем муабетот со колата од кај базен, ако они иделе од воена и вртеле лево, уште поневеројатно дека не го виделе и мака си имале да го избегнат, башка што мислам (мада не сум 100% сигурен) дека од правец базен-воена и воена-базен, истовремено се отвораат семафорите, а не  назименично..
Нејсе, мојот прв коментар кога ја видов сликата беше дека жардињерите се одлични за превртување коли. Не е прва кола превртена од жардињера. Мене искрено ме нервираат жардињерите и ги сметам за опасни.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
Јас пренесов како ми е кажано, ништо повеќе, ништо помалку.

На кров завршиле така што го поткачиле централното острово на илинденска.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Па добро, ама не мора одма да „сечеш“ дека е „типично македонско“ постирање со погања и измислици. Јес да е погаѓање, ама претходно барем се потрудив да ги видам сликите. :)

Отсутен smole

• Сениор
Па добро, ама не мора одма да „сечеш“ дека е „типично македонско“ постирање со погања и измислици. Јес да е погаѓање, ама претходно барем се потрудив да ги видам сликите. :)
Може преостро реагирав, се извинувам ама таков е денов, усран...

Денес уште една познаничка имала лесна сообраќајка, баксуз ден ептен.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
:( Баш ми е жал. Посакувам брзо закрепнување за сите.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
Во врска со дешаванкава на Илинденска, другар близок бил сведок. Стоел на семафор од салава накај воена болница. Типците улетани од МИДА према К4, изгубиле контрола излизгала колава лево десно, акнала и се превртела.

Никаква кола не пресекла пат, ниту пак вртеле некаде. Сликите се од него сликани.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Чиста работа.

Шуќур добри се.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212