Изглеа слабо се возиш во шпицови. Да беше така супер, немаше просечна брзина на борд компјутерот да ми биде 23км/ч, односно 180-тина км во градов да ги поминам за 8ч. Инаку, 180-км ми се околу 7 дена одење и враќање на работа. Значи, секој ден, за да поминам околу 25-6km одњење и враќање, јас губам повеќе од 1 час во сообраќај. Браос за системите.
Ихааа, па добар си ти бе, на работа иаме службено добло и го трчаме низ град за завршуење секакви работи и плус знае да мрдне до граница. Мене ми се падна да точам нафта задњи пут и му ресетирав борд (замисли имало

) и верувал или не, твојава километража се вози за 10ина саати, со просечна од 21км/х и потрошња околу 8 литра дизел и тоа у период од кај 9 и нешо до 4 и пол, значи и у не шпиц период, па сеа ти види до кај сме стигнати.
Околу луѓево од другивте градови у МК, дефинитвно 80 и кусур посто од нив кочат без потребно сообраќај пошто не следат и од таков малограѓански пристап како членот n1kola. Мора прилагодување кон средината и мора да се смени начинот на размислување. Еве на пример еден струмичанец прееска, од мавровка до кружниот кај автокоманда 3 пати еба работа и ќе се излупаа ради него само поради тоа што не пратеше хоризонтална сигнализација, па после му свиреле, па ќе му свират коа не се труди да излезе од неговиот свет и да размисли малку и обрне внимание.