Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414225 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Хаха абе опасни сте. Инаку јас дали сум бил во Скопје, Битола или незнам каде, возам како што ми одговара.. ако сте свиреле вие од позади, баш ме заболе  ;D  Ако ви се брза, жмигавец и цепете покрај мене.
Тоа е таа возачка култура за која збориме - „кур ме боли за другите у сообраќај“. Затоа ќе не биде. И во Скопје и надвор од државава.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Јас искрено кога сум Скопје и низ Скопје сум кефој,летам по булевари,испод 120км/х не сум,па досега фала му на Дени,не ме казниле. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Најјаки се оние во колона на црвен семафор во гужва и свират од позади
Изгледа ќе им светне зелено ако свират

Ти свиреле тебе од некоја друга причина или тоа бил пред 15 години. Сега не ти свири, сега те заобиколува и се бута на сред раскрсница пред тебе, пошто ти идиот си што културно си го чекаш редот да поминеш семафор.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
gi napravija smart semaforite sega, mnogu jaki sistemi koj sto te propustaat i mnogu malku cekas ako si vo prvite pet... zboram za vo skopjee :D
ako ne ste primetile ne e vaznoo, oni parite za smart sistemot gi zedooaaa :) .
ustvari gi skratija sekundite na zeleno, taka da posle 5tta kola ako si dvapati si cekas na eden semafor... :D
 najcesto zaradii toa svirkaat, da startues kato Hamilton na polpozicijaa ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
К*рац направиле смарт семафори.
Баш и не е смарт да бибдеш тотално редардиран нели? Очигледно „системон“ е сосем ретардиран.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
oni parite si gi zemaa, sega smurt li nesmurt li bilee ... sea nemozat pak dase vratat na starite i nesmart :P

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Абе за парите ич не ми чуе..... Вака да усереш сообраќај, ова бара линч! Органите во една кофа.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Еднаш на семафор еден ќопек се залепе зад мене, и му сецна на куплунг колата и се мана во мене. Арно пластични се браниците ме поттурна, се свитка се врате.

И како после мора евро кука да имаш? Швајцована на стоедното и нека збира антифриз ќопеко, баму сурато.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
gi napravija smart semaforite sega, mnogu jaki sistemi koj sto te propustaat i mnogu malku cekas ako si vo prvite pet... zboram za vo skopjee :D
ako ne ste primetile ne e vaznoo, oni parite za smart sistemot gi zedooaaa :) .
ustvari gi skratija sekundite na zeleno, taka da posle 5tta kola ako si dvapati si cekas na eden semafor... :D
 najcesto zaradii toa svirkaat, da startues kato Hamilton na polpozicijaa ...

Незнам дали си заприметил реална разлика од смарт системите?
Од кога се поставени немам видено гужва од сите 4 страни на раскрсница кај: соборна, кај градска болница, водњанска, католичка, мавровка итн.....

Страшно е шо се дешава во сообаќајот од не култура: Жмигавци нема, паркираат кај сакат, застанување на тротоар и зелени површини, пикање на семафори од сите страни и возење мноогу брзо...
Се надевам дека ќе се активира конечно тоа системот за снимање и ќе стигаат казни по пошта.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Кај Соборна редовно се чека два пати, кај Водњанска исто така ако доаѓаш одозгораа или одкај католичка, најчесто 3-4 пати се чека семафорот у rush hour. Кај теодосиј гологанов кај Гранд Плаза тргнуваш и после обевезно чекаш еден семафор кај веро, втор семафор кајФурна и трет семафор кај Треска. Тргаш од лептокарија и те чека црвено кај Пуцко петрол, исто и обратната насока, тргаш кај архивот и одма после 100 метри црвено кај Сити мол и одма после кај лептокарија,

Тотален утка-бардак е системов.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
A navecer go isklucuvaat sistemov? Preku den nikogas ne sum fatil zelen bran na ilindenska a minatata nedela okolu 23:30 od semaforot kaj siti mol do kraj na ilindenska site gi fativ na zeleno.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
osmica8 kolega ja bas za mavrovka zboram, i to ko nema guva na sefaor se redat 7-8 koli i pominuvaat samo prvite 5...  drugite cekaat vtora sreka dokolku pak docna trgne nekoj od tije 5 samo 4 minuvaat na zeleno veke 5ttiot na zolto... istoto mi se slucuva i kaj vlada semaforite od kaj soborna koga sum... za ostanatite nemozam so sigurnost da kazam amma ovie dva semafori gi pamtam tocno...

Dule_ se zezame be ne e toa nikakov smart sistem, samo ko ne e guzva gi kratat vremeto na zelenono sFetlo ;)

Џонтра druze ni mene ne mi cue , no tije gi zemale parite i utre ako go vratat kako mene i tebe ni cini, ke gi prasaat zosto frlifte pari za nesto sto necini, vaka ke go furaat se dodeka nese podzaboravii...

ko ke bidam skopje ke nampraam snimaka so carCamerata...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Јас не гледам дека е утка системов.
Гледам дека нама гужва како што имаше.

Значи функционира.

Единствено шо ме нервира шо не се синхронизирани семафорите за пешаци. Партизанска ја преминувам 10 мин. 5 +5 мин за двете насоки.
Системот е направен со првенство на минување на возила. Треба да се смени. Како што гледам каков замав земат со велосипедски и пешачки патеки, заборавете на одење со кола во центар.
Така треба и да биди.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Изглеа слабо се возиш во шпицови. Да беше така супер, немаше просечна брзина на борд компјутерот да ми биде 23км/ч, односно 180-тина км во градов да ги поминам за 8ч. Инаку, 180-км ми се околу 7 дена одење и враќање на работа. Значи, секој ден, за да поминам околу 25-6km одњење и враќање, јас губам повеќе од 1 час во сообраќај. Браос за системите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
jas za posocenite mesta ke naprajam snimka, za da bide po-jasno sto se desava na semaforot ako nekoj od prvite 5 ne trgne kato Hamilton na pol-pozicija :D

edit: nitu ilindenska nitu partizanska semaforite veke ne se sinhronizirani a gi ima dvaesettina taka daa :D cija none smard sistem...
« Последно менување: 21 Ноември 2016, 10:54:50 am RedEco »