Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3258521 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17673
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
А зашто патот Тетово - Гостивар е со само две ленти ? дајте да направиме петиција, сакаме трета лента на Те- Гв и обратно. :) И да се патува асално ко чоек, 120-130. :)

На некои места има ограничување 60... ретардирана работа ;D :D

На истиот тој „автопат“ при изградба украдени се 50цм од бариерата која ги дели двата правци. Затоа навечер и кратки светла ослепуваат, а предвидено е коли да возат со долги и да не си сметаат едни на други.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44049
  • Il Moderatore
Прв пат слушам дека тетово-гостивар бил со културна брзина од 100кмч некогаш.
Пред конфликтот си важеа нормални брзини спрема условите таму. На почетокот, по неговата изградба, дури си имаше нормална банкина на средина. Немаше онаква бетонска ограда. Постарите веројатно памтат.

Како и да е, ако се направи една пресметка, и да се земат ограничувањата поставени на патиштата, веројатно ние имаме најспора патна инфраструктура во цела Европа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
Како и да е, ако се направи една пресметка, и да се земат ограничувањата поставени на патиштата, веројатно ние имаме најспора патна инфраструктура во цела Европа.

...и веројатно сме со најголема смртност по изминати километри.

Прашањето кое треба да се анализира е: дали доколку се постават ограничувања колку што бараат возачите, смртноста ќе се намали, стагнира или зголеми. Многу ме интересира ова, треба да побарам информации за држави кои преземале вакви мерки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер

Прашањето кое треба да се анализира е: дали доколку се постават ограничувања колку што бараат возачите, смртноста ќе се намали, стагнира или зголеми. Многу ме интересира ова, треба да побарам информации за држави кои преземале вакви мерки.
https://youtu.be/2BKdbxX1pDw?t=12m51s

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1179

Решението е ние да постанеме по одговорни за некои работи...менувањето на ограничувањата не може многу да смени, најголемата грешка е во нас :(

Присутен MartinAlfista

• Легенда
Правилото тука е да се почне од себеси и да си толку упорен што на другите ќе станеш пример. Во возењето го практикувам баш тоа, особено со врзување на појаси на сите окупирани седишта (што ми успева само кај помлади патници).

Таа навика ја стекнав од Дени, уште пред неколку години, и активно ја практикувам и за мене, и за патниците кога возам. Другарките ги гледам веќе се опаметиле и си врзуваат појаси и во други коли, не само во моја. :) Малку по малку, ќе ги научам сите. :)

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7464
А зашто патот Тетово - Гостивар е со само две ленти ? дајте да направиме петиција, сакаме трета лента на Те- Гв и обратно. :) И да се патува асално ко чоек, 120-130. :)

На некои места има ограничување 60... ретардирана работа ;D :D

На истиот тој „автопат“ при изградба украдени се 50цм од бариерата која ги дели двата правци. Затоа навечер и кратки светла ослепуваат, а предвидено е коли да возат со долги и да не си сметаат едни на други.

Ама може да се прошири уште една лента, десно нели... ?  И на средина врз бариерите да се стават повисочки бариери, како на обиколница што има- од плексиглас... ем светлината, ем кучиња нема да претрчуваат од една лента во спротивна. :) Ем Скопје-Гостивар ќе биде 35мин. ;D :D 

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига
Ама може да се прошири уште една лента, десно нели...

Кое десно?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44049
  • Il Moderatore

Кое десно?
Кое сакаш, бирај си.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Кое десно?
Кое сакаш, бирај си.
Можам една лента десно да изберам или две? ;D

Присутен Спенсер

• Легенда

Кое десно?

Јас сум сериозен со прашањето иначе. :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Таа лента од двете страна барајте кај Бране вискимен.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Tetovo- Gostivar nikogas nemalo metalna bankina, sekogas imalo betonska...Za trekja lenta nemalo pari... ali eve "narodnava" vlast pri tolku investicii mozese da zrtvuva edno made od aleksandar i da naprai uste lenticki :)

Присутен Спенсер

• Легенда
Е колку пари, прав пат е, без угорници, без кривини, без ништо.. :) ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Кое десно?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас сум сериозен со прашањето иначе. :D
Па глеаш дека нема место таму за уште една лента.