Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3421177 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Уште една причина зашто да ја однесам мецана на фарбање...

Друго витално оштетено нема, освен казанчето за антифриз, мада се мењава и тоа, инаку жив здрав прав, како и оштетените и кучето на жената од зградите :)
No turbo, no fun :)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2242
Ти да си жив и здрав,кола се купува и прави.

Што се случи?
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Кога идеш од сити мол кон центар, баш кај градско собрание семафорчињата се малце позаебанки, со допунско за право, и стандарден за лево(кон градско собрание/паркингот на зоолошка), и имаше две коли кој го чекаа семафорот за зелено лево, и дибекот што го закачивме сакаше да ги избегне тие коли но зафатена беше десната лента и се укопа типот, и неизбежен беше ваков (не)среќен крај

Инаку дибекот кочеше прекасно и нагло, а од карпош 4 до местово на случкава не претекна можеби 7-8 пати, и влагаше во макази константно

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Значи сте го осетиле дека е табиетлија и не оставивте простор да крши глава?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Он него ќе го претица 7-8 пати? Па кој е он бре пизда му материна да се курчи ;D

Тоа ни е проблемот, кога ќе видиме будала у сообраќај не се тргаме, туку се инаетиме. И сам сум се фатил во таква ситуација, за жал.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Две минути пред ова, татко ми му свирна, застанавме на семафорот кај Орце, и пак не пројде кога најде место(кај семафорот рузвелтова/зоолошка/илинденска) и баш спомна татко ми еве го овој, али пошто возилото е високо(ќе ставам слика сега) немаш некоја прегледност пред тебе и незнаевме дека има некој пред него, јеби га, се дешаваат гадни ствари

Еве го другото возило

EDIT: @Banzai, не е татко ми таков инаетлија, он се бутна пред нас 100 метра поназад, типов го кочеа поспори возила и менување од лента во лента, затоа го стигавме толку пати

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
По европски татко ми

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
Штом си го удрил од позади се знае кој е крив по автоматизам.
Кочел нагло, ти влегол во лента или возел на назад, скоро и да е невозможна мисија за докажување.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
А што возило е тоа? А шоферот некој неизживеан со службено возило?
Ај со помин, ќе го направите мечето битно вие живи и здрави.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Кочел нагло, ти влегол во лента или возел на назад, скоро и да е невозможна мисија за докажување.

Баш за вакви работи треба даш кем, пред полиција да си поткрепен со докази...

А што возило е тоа? А шоферот некој неизживеан со службено возило?
Ај со помин, ќе го направите мечето битно вие живи и здрави.

Да со службено возило, марката е форд, модел незнам... Не е некоја голема штета, крило поткрило и фар и казанче за антифриз(иако сомневам дека е тоа, туку дека е некое црево извадено/испаднато), најдов во тетово нови гланц, со кои пропратно ќе се сменат хауба и нов браник, бидејќи липчето го искршив кај гет кафе на тротоарчето и затоа на сликите има дел(најверојатно некаква заштита за магленките/некои црева) кој е врзан со жички(чекав плата да пуштат па да сменам) и прагови нови, врати имам други, останува само да се најде мајстор кој нема да се влечка со кобитирање и фарбање бидејќи ми е потребна да биде готова до 20ти месецов, така да предложете некој ако знаете некој

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Даш кам е ако бега некој или те набедува, а не за ситници со европски што се покриваат.

Тродупло поскап е дешкемот од поправката.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
I vo ovoj slucaj das kam ne ti pomaga.Od prvite sliki znaev deka e vo nesto povisoko udreno,tipuvav na nekoe kamionce ali ete bilo dzip potocno pik ap...Kako i da e ne e strasno osven so ke ti minusira pari od dzeb.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Тоа е што е, наравоучение, никогаш не се лепете, и држете си ја десната лента на раскрсницава ако планирате да одите право :)

Викаат од грешки се учи, од туѓи најубаво :)

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463

Ова како да не е од позади, го закачил со крилото. А баш со полицаец што работеше на увиди имам зборено на таа тема. Според него, како удар од позади се смета буквално тоа, преден дел од кола со заден од друга кола. Во оваа ситуација двете коли се удрени со страничен дел.