Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3110738 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Браник за 2000 денари каков можи да биди ? Многумина ми кажаа дека не е тоа тоа..

Имам топ искуство си СитКом...и имам пријател што работи таму..Деловите им се афтермаркет и претежно италјански...не дека се шкарт невиден, али не се оригинални...Како и да е, нудат одлични цени

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова се цените кои ми ги дадоа, најдов и поткрило, но секако следна недела сум втора, па можам да прошетам по отпадите да видам што како...

Фала ти и на тебе, ќе видам што ќе направам :)

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Нема проблем..Сепак запамти дека сите делови ти се афтермаркет од Сит Ком.. Значи најверојатно мајсторот ќе мора малку да наштелува крила пошто не се милиметарски идентични со фабричките.. Имам купено крила за Голф од таму, имаше малку работа во штелување на крилото, но ако имаш добар мајстор не би требало да биде проблем тоа..Останатото е ок од нивна страна..

Поздрав и со среќа, да ти отиде целата несреќа во крила, фарови и останати материјални работи; :)

Фала ти, да недаде господ друг да доживува, за две недели 2 сообраќајки, една јас една татко ми, јас среќа со службено возило, више мука ми е коа ќе ми се спомне сообраќајка...

Сега барам добар лимаро фарбар, пошто тие во ситком биле само спремни до боја, односно само да се исфарбаат и најверојатно ќе се оди на варијанта ситком/мичо бутел за делови, само уште да се најде асален автомобилски молер :D
No turbo, no fun :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Порше Карера море ;D

Силјан мислам дека имаше битолски таблици на џипот, Мерцедесот му е со дипломатски. Освен ако нема два исти џипа или јас лошо да сум запамтил.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Карера е море, глеј колку е долг текстот  ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
Здравје му земал на Wrangler-от

Отсутен MecheTo

• Легенда
Порше Карера море ;D

Силјан мислам дека имаше битолски таблици на џипот, Мерцедесот му е со дипломатски. Освен ако нема два исти џипа или јас лошо да сум запамтил.
Ni samiot neznae so ima ama odkako stana konzul nema vozilo koe mue na obicni tabli,se e na diplomatski ne e ulaF da plaka danok na drzavata.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Комшија ми е во Скопје. Новите коли му се на дипломатски, старите (година две стари) на битолски и така во круг :) Кајенот мислам беше 0505 таблица така некако, али можеби има два или лошо сум запамтил, не викам не.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
BMW 5-ката е на дипломатски и Cayenne-от.
A8-цата 4.0TDI мислам дека ја даде и таа му беше на дипломатски.
На битолски е X5-ката ама таа не ја вози сега.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
momci me osravi kolava peugeot partner.imam problem so lagerot ili zglobot.Nekoj serviser da ne ima da preporacate

Отсутен MecheTo

• Легенда
Комшија ми е во Скопје. Новите коли му се на дипломатски, старите (година две стари) на битолски и така во круг :) Кајенот мислам беше 0505 таблица така некако, али можеби има два или лошо сум запамтил, не викам не.
Mene mi bese komsija vo Bitola ama odkako stana konzul se so kupuva e so diplomatski,tie so ne se sigurno se zemeni za nekoja kompenzacija nekoj so nemal da plati nekoja usluga ili se pokloni. :D
Carpatski ako mislis na novata  crna bmw 5-ka so se vozi niz BT so diplomatski taa nema vrska so Cile potocno ne e negova iako toj e zasluzen za gazdata na kolata da stani konzul.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Не му се дипломатски откако ќе ги смени, на тоа мислев. А8цата ја смени на битолски откако ја зема С класата. Јас имам стан во иста зграда каде што живее во Скопје, па редовно ги гледам колите на паркинг, али не викам дека не е можно да сум утнал со таблиците :) Мање битно, нека се здрави и живи повредените.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Шо е битен муабетов колку коли имал и кои коли му биле на дипломатски таблици? Господе боже...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Си оговараме де :) Јас помислив да не е грешна информацијата дека е Сиљан, така и ни почна муабетов :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
Se somnevas Banza vo mene,retko jas rabotam so gresni informacii inaku da osven malku so ogovaravme kako babi na cesma drugo ne e bitno. :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
momci me osravi kolava peugeot partner.imam problem so lagerot ili zglobot.Nekoj serviser da ne ima da preporacate
Ај некoј aкo знaе сервис штo рaбoти oвa време некa пoмoгне.

sent from Tapatalk