Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3110847 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Ситуацијата ја пишав погоре, значи типот потсврте десно и застана нагло, а татко ми фул на кочница, но абс системот некако се подзаборави да работи, и сврте колку може лево гледајќи да не загрози некој во контра смер

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5057
  • The Spartan General
Меѓудругото, на тој булевар еднаш ќе го јадев немиен заради тие допунските семафори од таков што влегува во макази од десна во лева. Поглупа работа амин.  

Да сте живи и здрави, железото ќе го поправите.

пс. И тоа баш на тој семафор. Среќа што десната лента беше слободна, па можев да го избегнам. Зошто го направи тој маневар, не знам.  :-\
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Ако планираш да земаш делови од ситком тетово, подобро немој.. Кинески се, све тоа фушерај.. Подобро најди на старо оригинални..

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Ако планираш да земаш делови од ситком тетово, подобро немој.. Кинески се, све тоа фушерај.. Подобро најди на старо оригинални..

Па од таму ги најдов, познаници му се некои на татко ми...

Ништо, останува службената под гз и од плац на плац

Фала ти за совет

Отсутен Бузуки

• Сениор
Јас барав за клиото исто од таму.. Многу евтини цени ми дадоја.. браникот околу 2000 денари, крилото 1500 денари, подкрило 400 денари... Али сепак истите делови (+хауба +држачот за крилото) на плац од странско клио ги земав за околу 130/150 евра..

Од таму ДЕПО фар земав, околу 2500 денари пошто стар а добар неможев да најдам.. Сега за сега си е ок, па ќе видиме..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
Ги виде деловите за да процениш дали се кинески?

Отсутен Бузуки

• Сениор
Браник за 2000 денари каков можи да биди ? Многумина ми кажаа дека не е тоа тоа..

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Види тука:
https://m.facebook.com/profile.php?id=808691885923619

Иам прашувано за други делови тука, некако не ми беше саглам типов, али ќе пробам пак ќе видам... Фала ти :)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
Јас барав, имаат многу делови.
Прашај си чисто онака. Враќа и во инбокс :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Браник за 2000 денари каков можи да биди ? Многумина ми кажаа дека не е тоа тоа..

Имам топ искуство си СитКом...и имам пријател што работи таму..Деловите им се афтермаркет и претежно италјански...не дека се шкарт невиден, али не се оригинални...Како и да е, нудат одлични цени

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер

Имам топ искуство си СитКом...и имам пријател што работи таму..Деловите им се афтермаркет и претежно италјански...не дека се шкарт невиден, али не се оригинални...Како и да е, нудат одлични цени

Ова се цените кои ми ги дадоа, најдов и поткрило, но секако следна недела сум втора, па можам да прошетам по отпадите да видам што како...

Фала ти и на тебе, ќе видам што ќе направам :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова се цените кои ми ги дадоа, најдов и поткрило, но секако следна недела сум втора, па можам да прошетам по отпадите да видам што како...

Фала ти и на тебе, ќе видам што ќе направам :)

Нема проблем..Сепак запамти дека сите делови ти се афтермаркет од Сит Ком.. Значи најверојатно мајсторот ќе мора малку да наштелува крила пошто не се милиметарски идентични со фабричките.. Имам купено крила за Голф од таму, имаше малку работа во штелување на крилото, но ако имаш добар мајстор не би требало да биде проблем тоа..Останатото е ок од нивна страна..

Поздрав и со среќа, да ти отиде целата несреќа во крила, фарови и останати материјални работи; :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Сета афтермаркет лимарија која е 1/4 цена од оригиналот е таква. Мајсторот треба да го бива.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Бузуки

• Сениор
За тоа ми беше и мене.. Не лежеле деловите баш како што треба.. салам мајстор во Кичево нема за да ти ги наштелува, така да...

Иначе знам сум бил во ситком, услугата им е екстра..