Таквите со 1000 отсекогаш ги имало и за жал ќе ги има. Пошо нели, ако не ги видат, ништо од муабетот, они се „главните“. Паразитите на општеството. Најчесто обезбедувачи нечиви.
Околу Фросина, незнам зошто ама се си мислам дека возачот е крив. Зошто, целава работа некако се влечеше, ниедна камера не работела, па пази богати судот ќе му верува на вештакот а не на сведоците. Не ми е јасно само, дали имало сведок друг освен другарките што ќе потврди дека поминале на зелено на пешачки. Ни еден од возачите во „комшии“ што возеле со убиецот не може да потврди што всушност се случило. Да не се лажеме, Партизанска е ова, сам тешко дека ќе бидеш. Како МВР кога извадиле снимка, не повикале некој од другите возачи што биле до него (нели регистрација кола ...) да даде изјава што се случило ...
Ама, кога не се работи за некој твој близок, кој ќе се замара ...
Верба немам никаква во МВР, уште помалку во Бирото за вештачења, на другарка дечко и со нож го избодеа дечишта, за да на крај испекторот што пополнувал со нив пријава во болница, да дознаат дека истата ја фрлил, исто како да не се случило ништо....
И мене, милион пати ми излегуваше пешаци, што на црвено, што надвор од пешачки, па никогаш не сум дошол ни на 3 метри од нив ... ама од вакви педерчиња, искомплексирани, што мислат дека возење цик-цак, брзо, немање чувство за тоа како функционира еден сообраќај, си патат нечии животи. Ако се толкави „возачи“ и зависници од адреналин, нека повелат на некоја трака, па нека бидат донатори на органи .... ама така ем нема кој да ги види, ем пички се во душа за својот живот. Или уште подобро, нека одат во ИСИС.