Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079244 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Што се тиче девојчево и вештачењето, ако од камери утврдиле дека прошла на црвено ок, али ако само вештак утврдил дека прошла на црвено ви препорачувам да го земете со резерва вештачењето.

Нема кај нас "стручно, објективно и непристрасно мислење" ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Се слагам дека нема. Адвокативе рекле дека имаат видео-снимки и дека ќе ги приложат како доказ. Претпоставувам дека стварно ги имаат чим тоа го тврдат.

Како и да е, треба да се сносат сите последици.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Браво ташаци, се фативте за курово влакно а никој не спомна дека тој истиот "невиниот" ИЗБЕГА од самото место! Карклуб експертите решија дека: пијан, 90км/ч и напуштање и неукажување на помош од местото на настанот се пичкин дим и дека човекот е невин. Мизерија сте, ама тоа дека не сте осетиле на своја кожа како е да изгубите некој близок од оваков невин...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Има ли некој тука што вози од оние илјадаркине тркачките мотори? Не знам дали е до моторот, или јас само на такви налетувам. Редовно без кацига и никако стоење на црвено, туку гледа лево десно и си проаѓа на црвено, и тоа дебело црвено.

банза.. копита им аколку сакаш... хас возам 1000-ка тркачки.. кацига на глава не турам само во пеколните денови, кога ке пресметам дека под кацига поише има шанси да си наштетам одошто без нејзе... немам намера излив да доживеам или да се онесвестам додека седам на семафор а чод кацига имаш 100 степени (целзиусови)..

меѓутоа... цело зимо, цела есен и овој период сега бесмислено ми е да седнам на мотор и да не турам кацига... опрема облекувам сега дури и за низ град... летно време у нај жешкото не носам опрема.... ама сега без кацига, е рамно на самоубиство... ама што викаш нема да ги видат по кафичите кои се...

Браво ташаци, се фативте за курово влакно а никој не спомна дека тој истиот "невиниот" ИЗБЕГА од самото место! Карклуб експертите решија дека: пијан, 90км/ч и напуштање и неукажување на помош од местото на настанот се пичкин дим и дека човекот е невин. Мизерија сте, ама тоа дека не сте осетиле на своја кожа како е да изгубите некој близок од оваков невин...

дури, ако се сеќавам, дискутабилно беше дали е он возачот воопшто.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6439
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Како можи сам да се пријави а да не бил тој?
Кој будала невин пијан встаница ќе појди и признае дело што не го направил?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
За пари или под уцена се е можно, само неам појма дали во случајов е така или не. Знам доста што лежат затвор за друг, али за убава пара.

Иначе онак, нормално дека не се сите со 1000ки такви, таман работа. Али најчесто што ги гледам што поминуваат на црвено се со такви мотори и без кацига, иначе има и нормални културни моторџии со такви мотори.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Најинтересното е што кога се линчуваше момакот јавно сите трубеа, сега кога се врти приказната никаде низ медиуми ја нема... Што праиме со лажните сведочења од другарките?

(2) Сведокот претходно ќе се опомене дека е должен да зборува вистина и дека не смее ништо да
премолчи, а потоа ќе се предупреди дека давањето на лажен исказ и одбивањето на сведочење без
законска причина претставува кривично дело
. Сведокот ќе се предупреди и дека не е должен да
одговори на прашањата предвидени во член __ од овој закон и ова предупредување ќе се внесе во
записник.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Таквите со 1000 отсекогаш ги имало и за жал ќе ги има. Пошо нели, ако не ги видат, ништо од муабетот, они се „главните“. Паразитите на општеството. Најчесто обезбедувачи нечиви.

Околу Фросина, незнам зошто ама се си мислам дека возачот е крив. Зошто, целава работа некако се влечеше, ниедна камера не работела, па пази богати судот ќе му верува на вештакот а не на сведоците. Не ми е јасно само, дали имало сведок друг освен другарките што ќе потврди дека поминале на зелено на пешачки. Ни еден од возачите во „комшии“ што возеле со убиецот не може да потврди што всушност се случило. Да не се лажеме, Партизанска е ова, сам тешко дека ќе бидеш. Како МВР кога извадиле снимка, не повикале некој од другите возачи што биле до него (нели регистрација кола ...) да даде изјава што се случило ...

Ама, кога не се работи за некој твој близок, кој ќе се замара ...

Верба немам никаква во МВР, уште помалку во Бирото за вештачења, на другарка дечко и со нож го избодеа дечишта, за да на крај испекторот што пополнувал со нив пријава во болница, да дознаат дека истата ја фрлил, исто како да не се случило ништо....

И мене, милион пати ми излегуваше пешаци, што на црвено, што надвор од пешачки, па никогаш не сум дошол ни на 3 метри од нив ... ама од вакви педерчиња, искомплексирани, што мислат дека возење цик-цак, брзо, немање чувство за тоа како функционира еден сообраќај, си патат нечии животи. Ако се толкави „возачи“ и зависници од адреналин, нека повелат на некоја трака, па нека бидат донатори на органи .... ама така ем нема кој да ги види, ем пички се во душа за својот живот. Или уште подобро, нека одат во ИСИС.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Таквите со 1000 отсекогаш ги имало и за жал ќе ги има. Пошо нели, ако не ги видат, ништо од муабетот, они се „главните“. Паразитите на општеството. Најчесто обезбедувачи нечиви.

Околу Фросина, незнам зошто ама се си мислам дека возачот е крив. Зошто, целава работа некако се влечеше, ниедна камера не работела, па пази богати судот ќе му верува на вештакот а не на сведоците. Не ми е јасно само, дали имало сведок друг освен другарките што ќе потврди дека поминале на зелено на пешачки. Ни еден од возачите во „комшии“ што возеле со убиецот не може да потврди што всушност се случило. Да не се лажеме, Партизанска е ова, сам тешко дека ќе бидеш. Како МВР кога извадиле снимка, не повикале некој од другите возачи што биле до него (нели регистрација кола ...) да даде изјава што се случило ...

Ама, кога не се работи за некој твој близок, кој ќе се замара ...

Верба немам никаква во МВР, уште помалку во Бирото за вештачења, на другарка дечко и со нож го избодеа дечишта, за да на крај испекторот што пополнувал со нив пријава во болница, да дознаат дека истата ја фрлил, исто како да не се случило ништо....

И мене, милион пати ми излегуваше пешаци, што на црвено, што надвор од пешачки, па никогаш не сум дошол ни на 3 метри од нив ... ама од вакви педерчиња, искомплексирани, што мислат дека возење цик-цак, брзо, немање чувство за тоа како функционира еден сообраќај, си патат нечии животи. Ако се толкави „возачи“ и зависници од адреналин, нека повелат на некоја трака, па нека бидат донатори на органи .... ама така ем нема кој да ги види, ем пички се во душа за својот живот. Или уште подобро, нека одат во ИСИС.

со 85 на саат, колку што возел момаков по партизанска, неможеш цик-цак да возиш... за тоа ке ти треба тро појќе брзина, затоа што со 85 на саат, скоро па сите возат на партизанска... нема место тука за цик-цак...

но не значи дека го оправдувам тоа што се случило... не требало да се случи. а и девојчето не требало да тргне на црвено да проаѓа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Не сакам никој да го окривувам без предходен доказ. Извештајот на вештаците не го сметам за релевантен. Цел уставен суд е под команда, не пак неколку вештаци.

Како и да е, не може девојката да се врати, така да се друго е излишно. Дека возачот е крив, апсолутно е крив и треба да одговара за тоа. Но јас никако не можам да ги разберам сите камикази кои ниту малку не се однесуваат заштитнички кон својот живот.

Колку што имав слушнато, трите девојки претрчале на црвено, но за жал Фросина не стигнала на островчето

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Не сакам никој да го окривувам без предходен доказ. Извештајот на вештаците не го сметам за релевантен. Цел уставен суд е под команда, не пак неколку вештаци.

Како и да е, не може девојката да се врати, така да се друго е излишно. Дека возачот е крив, апсолутно е крив и треба да одговара за тоа. Но јас никако не можам да ги разберам сите камикази кои ниту малку не се однесуваат заштитнички кон својот живот.

Колку што имав слушнато, трите девојки претрчале на црвено, но за жал Фросина не стигнала на островчето

Sent from my iPhone using Tapatalk
Тоа и мене ми е нејасно. Гледаш дека иде кола и тргаш. Тоа ми мањка кај пешациве.

Она што те учеле од 0 годишна возраст "погледни лево десно и ако не иде кола помини" никако да профункцуонира. Зборувам од поглед на инстинкт за преживување, не од аритметичко-логичката единица

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Дечки ај не се правете најпаметни кога уште не се знае точно што како се случило, а не ни верувам дека ќе се дознае.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Според камерите пешакот претрчал на црвено. Се е јасно, не треба многу памет за да се види кој бил крив. Поминеш на црвено, сам си пресудуваш.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Помине ли на црвено, претрча ли булевар од пред автобус, рипне ли жардињера го утепаш ли не треба да се одговара. Недај боже да дојде до такво нешто нема полошо, нема, не постои поголема казна од  моралната и тоа што ќе го носиш на душа, тебе треба да ти надоместат за тоа( а не е можно) а не па уште робија да лежиш и да се влечеш по судови. Кај им е текне поминуваат и после возачите...

Исто како што машиновозач не одговара. Ако поминеш ти се кола при спуштени рампи, сам одиш на ризик да те собере возот. Така и ова ако поминеш булевар а ти е црвено стануваш, односно се согласуваш да станеш потенцијална жртва. Мене ми се чудни пешациве, приметете таму кај што нема семафор а има пешачки, се двоумат и им е страв да поминат, а таму кај што има семафор и им е црвено полесно се решаваат да пројдат. Чудна работа.
« Последно менување: 19 Април 2016, 13:21:28 pm Allexxander »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6439
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Ништо чудно случајот да заврши во корист на тој со подебели врски.