Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886604 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
треба со закон да забранат увоз и продажба на такви ѓубриња

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Забрането е, само некој не си ја работи работата. Поради неисполнување на стандарди за квалитет тоа не смее да се увезува.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Не верувам дека е забрането. Некој може да ги увезе за театарска претстава, од кај знаеш, него не му треба да биде стандардизирана за учество во сообраќај. Ама, ако те фатат со таква кацига на глава во сообраќај, треба ригорозни мерки да постојат. Или да се третира исто ко` да немаш кацига.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Евентуално како детски играчки ако се увезени, па се продаваат во џамбо.

Отсутен tdejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 141
Дешавка вчера, околу 18.30. Стојам на на новите семафори Капиштец кај новиот Цветен Пазар. Црвено е за насока Католичка->Нова Македонија, значи зелено за пешаци на тротоарот. Во насока од бараките Цветен Пазар накај Новото паркче на зелен пешачки семафор поминува мајка со бебе во количка. Во насока од Католичка за да врти десно на семафорот иди Голф 3 ама нормално застанва да пропушти жената со бебето. Позади него залетана Шкода Јети, темно кафе металик (народски ла*но боја)  скопски таблици, со двајца ајвани (со крст во колата пред да почниме обвинуваме) го заобиколува голфот од лево и сечи и врти десно, жената арно имаше поминато пола пешачки. И дечкиве од голфот што чекаа се возбудија почнаја да викат и јас викам овие си прелетаа ко ништо да не е.
И самиот сум татко на бебе, ама ај нема да пишам со искрено му пожелувам на тие ајвани.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=B0A0DF276D51B444BFB3F03CCAAE4853
добро како се десило ова?
сама се запалила и тргнала немој не ме јеби...

На автомобил „ситроен саксо“, со штипски регистерски таблички, денес на пладне, сам му се стартуваше моторот, по што автомобилот појде, заклучен и без возач во него, удри во електричен столб и се запали.

Настанот се случи на отворениот паркинг кај ТЦ „Зебра“ во скопски Капиштец.

Автомобилот беше паркиран и без возач, кога во еден момент, од непознати причини, моторот на автомобилот сам се стартуваше, колата појде и по само еден метар движење, удри во електричен столб на тротоарот покрај паркингот. И покрај ударот, моторот не престана да работи и тркалата вртеа, набивајќи го автомобилот се повеќе во столбот.

За кусо време почна да чади од под хаубата, се слушна пукање и автомобилот за запали.

Екипа на скопската Противпожарна бригада интервенираше за неколку минути, па опожарен беше само моторот на автомобилот.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
otepaa go milentije falangasauruso

;D ;D ;D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Gotta love instant carma!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
VW и Опел - Вечита борба... :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
http://a1on.mk/wordpress/archives/522286
Шта речи?
Едно 15-тина пати поминав од тука и воопшто не ја забележав Корсата, се чудев како овој со ГоЉфов успеал сам така да излета на правово :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=B0A0DF276D51B444BFB3F03CCAAE4853
добро како се десило ова?
сама се запалила и тргнала немој не ме јеби...

На автомобил „ситроен саксо“, со штипски регистерски таблички, денес на пладне, сам му се стартуваше моторот, по што автомобилот појде, заклучен и без возач во него, удри во електричен столб и се запали.

Настанот се случи на отворениот паркинг кај ТЦ „Зебра“ во скопски Капиштец.

Автомобилот беше паркиран и без возач, кога во еден момент, од непознати причини, моторот на автомобилот сам се стартуваше, колата појде и по само еден метар движење, удри во електричен столб на тротоарот покрај паркингот. И покрај ударот, моторот не престана да работи и тркалата вртеа, набивајќи го автомобилот се повеќе во столбот.

За кусо време почна да чади од под хаубата, се слушна пукање и автомобилот за запали.

Екипа на скопската Противпожарна бригада интервенираше за неколку минути, па опожарен беше само моторот на автомобилот.

на братов корсата се деси истово... завергла сама и пропадна 2 метри надоле во дупка т.е. кај прозорите од сутеренот на зградата кај што беше паркиран...

значи ова, нај често се случува кога е нешто чепкано во инсталацијата... кај братов не чинеше и он самостално, без да ме консултира или да иде на некој мајстор, по свое праправаше со жици и прекидачи... му се споиле жичките за верглање, заверглала и пропаднала колата, ама кога удрила, се одлепиле жиците, што и не е случај со саксово на линкот, затоа уствари и се запалило саксото.. заверглало, удрило во бандерата, ама алансерот останал под напон... тој ако не врти, во рок од 10-тина секунди се запалува и почнува да гори се околу него, бидејки е полн со бакарни жици КОИ СЕ ЛАКИРАНИ, а како што знаеме, лакот пламнува ооодма...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
1. nekoj ja sobral banderata na istoto mesto kaj sto izleta Mladenov,pa rabotea denes i bese samo edna lenta proodna.
2. dali nekoj zabeleza na vlez na skopje kaj madzari,avtopatot na sredina e izvadena zemjata i asfaltirano?kako da kje stavaat pesacki so semafori???
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020