Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3185815 пати)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Абе кај и да се преминува се врти лево десно, без разлика дали е зелено или не. Жално за девојчето и нејзините. А тоа дека сите сељаци изнакупија коли со кои не знаат каква глупост побрзо да направат, има и тука вистина.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Колку пати ми се случува да видам некој заглеан негде и трга да проаѓа улица без да погледне, мене не ми е јасно тоа..

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1155
Пошто никој не згазил човек со нова кола купена од салон ок.

Вози Мишко........како немам ко твојот ум да одомарам 365 дена во годината.

Друго значи за се ова во сообракајот има неколку виновници.....
1.Сообракајната полиција која наместо да биде на сообракајниците, виси по паркинзите. Или крева коли со пајаците.
2.Сообракајната култура, која е на ниско ниво.
3.Немањето соодветна контрола врз вршителите на јавен превоз(такси, јсп, приватни превозници.....)
4.Поголема контрола при регистрација на возила.............потешки услови за регистрација на кршеви од странство.....поскапи давачки за возила на 120кс......

П.С И сопственикот на форумов може да поработи малце на давање насоки на сообракајна култура наместо форумов да се користи како место за покажување на кого му е поголем...........

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
Како возачи треба да бидеме 1000 пати посвесни за пешаците, моторџиите, велосипедистите и слично. Доста со изговорот дека претрчуваат, го знаеме сите тоа и тоа мора да се среди, ама не на ваков начин. Ама ако ја намалиме брзината на клучните точки, ако возиме трезни и совесно, ако не куцаме на телефоните додека возиме се ќе биде подобро. Сепак ние со колите сме поопасни за сообраќајот од останатите учесници. Жалосно е и страв ми е и за мене и за моите поради ова што се случува. Не поминува ден, а да на не се случи нешто вакво. Сообраќајната култура не постои, домашната култура не постои, совеста па да не збориме.
Прееска тројца копиљаци со Ауди кабрио возеа слалом во најголемата гужва во градот. Возеа брзо и со брзи стартови. Вчера типка паркираше кај Кјуби на пола улица, па уште излезе од кола и ја остави вратата отворена. И уште мал милион пати ми отвориле врата кога најмалку сум очекувал. Али ако човек е свесен дека со колата може да убие, да вози пристојно и со нормална брзина и да не буља во телефонот, сето тоа може да се избегне.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
А што ако ја згазил со 500 коња нова кола? Што е тогаш аргументот? Дека секој има 70 000 евра да си купи кола и да дивее? Дај доста со овие селски идеи дека секој што си купил кола е од курчење.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14396
  • Пудингот на шоферството
Stefanel984, pola od tockite koi gi nabroi ne ti drzat mesto.
Deka treba vnimavanje treba I toa mnogu I od strana na vozacite I od strana na pesacite I da vnimavate non stop a ne samo koga ke se desat vakvi sranja...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Kako i da e greota i za devojceto i za vozacot..... toa e del od sekunda na site nedaj boze moze da ni se desi kolku i da vnimavame.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
Чим ја фрлил толку било многу повеќе од секунда не внимание.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Стално овој мизерен изговор.
Не е мизерен реален е.......многу луѓе кои не знае да одат пешки по пат купија бесни коли, лекот е само забрана за увоз на возила постари од 5 години, возила со над 120 кс со повисоки давачки, апро по на тоа намалување на давчките за возила до 119,9 кс.

А да и најбитното домашното воспитување....некои луге го немаат очигледно.

Gluposti nabroja kup.
Jas sum sofer xx godini bez udes,nemam pari za kola do 5 godini. I sega...
Kola sakam da mi e kola a ne motokultivator

Idi mocaj
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1155
Стално овој мизерен изговор.
Не е мизерен реален е.......многу луѓе кои не знае да одат пешки по пат купија бесни коли, лекот е само забрана за увоз на возила постари од 5 години, возила со над 120 кс со повисоки давачки, апро по на тоа намалување на давчките за возила до 119,9 кс.

А да и најбитното домашното воспитување....некои луге го немаат очигледно.

Gluposti nabroja kup.
Jas sum sofer xx godini bez udes,nemam pari za kola do 5 godini. I sega...
Kola sakam da mi e kola a ne motokultivator

Idi mocaj

Епа от таквите како тебе се гине на патишта..јас сакам кола која е исправна и која не преставува ризик за мене и другите....а инаку јас со мотокултиваторче (кола со 70 кс)  ја свртив пола Европа...а мислам дека ти со „џамбо џетот“ подалеку од пазар не си отиден....

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Многу права им се даде на пешаците, стапнел со ногата на пешачки, абе асвалтот да го одкорнеш од кочење.
Јааааа мајката.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
E pa ako ne ti e tesko objasni mi kako toa koli postari od 5 godini pravaat pizdarii (do kola e ili do soferot)
Istoto vazi i za konjaza

I da, dvata xx ne se staveni onaka.
Ne zaboravaj da pustis voda posle mockanje.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
Многу права им се даде на пешаците, стапнел со ногата на пешачки, абе асвалтот да го одкорнеш од кочење.
Јааааа мајката.

Sekade e taka, taka i treba da bide kade sto nema semafori

edit: otide x2 ,fuck it

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
А со пишман аџиите шо праиме?  Цапни, врати се, чекор, врати се, цапни врати се.

Жално за девојчето, стварно жално  :-\ На која возраст била?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Го праевме муабетот еднаш, несакам да се повторувам. Ама вака не иде, пешаци ќе си гинат, возачи ќе си лежат и плаќаат казни. Толку.