Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3034538 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
Кои мои ставови ти се курчење?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
onak se kurcel koga bil mlad zatoa znae deka denes pomalce se kurci :-) :-) :-) :-)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
Нормално е. Јас едно време се курчев со еден форд. ;D ;D ;D Денес имам бмв па сум едно 70% помирен. Животна фаза низ која поминуваат сите. Некои за жал прават бељи. Некои не. Јас ја имав среќата да не направам ништо.

Сега ако сакам адреналин, или автопат, или си плаќам на затворена патека.  :)

пс. Инаку Онак и ден денес се курчи. Ама на поразличен начин. Без навреда, ама така ти ги разбирам многу од постовите. 
« Последно менување: 21 Декември 2014, 22:29:47 pm Luki Junior »
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17454
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Драга ТАА:

Јас не се курчев со кола ни на 15 ни на 21 година.
Дали сум нормален?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Онак не знам како се дрзнуваш да пишуваш помладите што прават кога во повеќе наврати сам си имаш кажувано какви глупости си правел порано.
@Simo Разумно размислување се вика ваљда.

тоа е тоа... одговорот ти е во прашањето... ;D ;D

onak se kurcel koga bil mlad zatoa znae deka denes pomalce se kurci :-) :-) :-) :-)

баш така.. тоа и ми беше поентата...

пс. Инаку Онак и ден денес се курчи. Ама на поразличен начин. Без навреда, ама така ти ги разбирам многу од постовите.  

не се курчам верувај... прибидејки ми е скурчено од возење по работни обврски, возам релативно побрзо, правам по некој прекршок ама начелно само за да стигнам побрзо, онаму кај што сум тргнал... кога е дружба во прашање, тоа се други работи и поинаку е во моментот... инаку, ова што сега го правам кога возам, кога ке ме видите заедно со се сето она што знам и умеам да го направам зад волан, не е ни 1% од она што сум го правел во младоста... не заборавај и дека многу возам... за мене премногу е за да уживам во секојдневието... има момци тука од форумов што ме виделе што правам кога се курчам, но тое не е поентата (да не испадне фалење), поентата е дека едноставно толку роботизирано возам и на 100 па и повеке низ град да, ми е сеедно возењето во тој момент... курчење не низ град, не низ густ сообраќај, никако загрозувајки други луѓе... ако се курчам само сам кога сум во кола, и само јас и мојот живот во прашање т.е. коцка си го турам...

инаку за разлика од повекето кои ке кажат дека имале среќа да поминат живи и здрави поради курчењето во младоста, јас ке речам дека имам среќа што сум жив... бидејки последици имам од сите катастрофи што сум ги направил во младоста... ама не се ни каам, затоа што тоа е едно искуство повеке... да слеташ на лаживера доле, да се симнеш по пречица од шапка надоле преку 3 лакти, да бидеш во кома 13 дена, да прекршиш возило на пола, да излезеш и да се истресеш како ништо да не ти е, па одпосле да видиш дека крв во вратот ти тече од дупната глава итн итн... не се гордеам со ништо од тоа, ама се добро школо.. тие школи ме доведоа до она што сум денеска, ладнокрвен зад волан и ако некој во тие моменти го рекол истото што и јас погоре го реков дека САМ СИ ГО БАРАЛ, да, во право бил, сам си го барав и несакам никој да ме сожалува, затоа што јас сам сум си го направил тоа... ама тоа е младост лудост кога не размислуваш за последиците, исто како и типот погре спомнат.. сам си го барал...
« Последно менување: 21 Декември 2014, 22:54:11 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
....

Можно е, не викам не. Сепак не те познавам лично.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
машала.. за да долеташ таму, сериозно треба брзо да возиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
mu kazale; skopje lesno ke se snajdes ides na partizanska i sve pravoo u centar sii :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Многу љетив на кров. Многу брз овој тедеи дизељ, право на трафик овај бутик.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Имало попуст ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Пошто трафика е за пиЧки  :D  :D  :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
до 1 јануар се препорачува излегување без возило после 6 часот попладне, исто и пешки малце по внимателно :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
abree on trgnal da ja zalozi kolata , ama vratata mu bile zatvoreni :))
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Точно, со тој закон преку к*р. Ако дозволат од утре ќор пијани да може да возат, тоа значи дека сите ќе возат пијани?

сите не, но бројот на пијани возачи сигурно ќе се зголеми.

Многу повеќе се курчи просечниот 19 годишњак во однос на 30 годишњак.

Да.

Во главно сите се курчат подеднакво.

Не.

Онак не знам како се дрзнуваш да пишуваш помладите што прават кога во повеќе наврати сам си имаш кажувано какви глупости си правел порано.

Дали ако јас сум пропушил на 16 години не смеам да се дрзнам на помладите да им велам дека тоа не чини?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque