Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3850174 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Абе имам камера ама бев со службеното возило ебаго. Како се погодуваат интересни работи за снимање кога немам камера да му се невиди.
Фиц, регистрацијата ја памтам ама не ја пишав од јасни причини. Не сакам ништо да тврдам јавно на форум зошто од тоа можат секакви приказни да настанат.

Иначе се јавив и пријавив, али на полицаец мој роднина. Не работи во сообраќајна полиција ама ми се изнасмеа и рече ќе провери дали има пријава, ако има пријава и има корист од сведоштво дека ќе ме бара. Радо би бил сведок да сместам некого зад решетки по можност :) преку на Тасе од такви идиоти на улициве.

Најчесто ваквите ги бараат одма, а доколку знаат регистрација им одат дома. Ако е оштетено возилото каде што треба, тоа е тоа. 99.9% сум сигурен дека удрениот пријавил веднаш. :) Има доста такви дешавки..

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
Мене па не ми е јасно зошто ти си го бркал ? Само можеше да ти застани и да го јадиш.. инаку незнам што би постигнал ако го застанеше, а не те удрил тебе. Доста е само да ја запишиш регистрацијата и на да му ја кажиш на удрениот и заврше твојата работа.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Кои јасни причини? Ти си ја кажа твојата приказна, какви други приказни може да настанат? И не сфаќам зошто ти се изнасмеал глупиот џандар, должност на секој граѓанин е да пријави кога ќе види некоја неправилност која оштетува недолжна личност.

Знаеш во што е штосот? Кога полиција ќе рече: во интерес на истрагата не се соопштуваат детали, тоа го прави од истата причина. Типот може веднаш да го среди крилото. ;)
Иначе џандарот ми е роднина и не е глуп. Односно не е пандур. Работи на позиција за која требаат многу конекции и памет. А ми се изнасмеа мислам дека ради тоа што се замарам со работи кои не ме засегаат (барем не директно). До душа не мислев да го пријавам, ама ти и Ахтунг ме убедивте ;D Утре ваљда ќе имам повеќе информации дали тој со Стилото го пријавил.

Фалангич додека се криеме зад тие јасни причини е до тогаш ке не ебат како стигнат :)

Тоа е така, но јас сам што можам да направам освен што ќе си создадам обврска да одам по станици, да давам изјави, да трошам време и нерви кои никој нема да ми ги плати или на друг начин надомести. А и типот во Стилото не ми изгледаше како некој кој не би можел да се грижи сам за себе (на база на проценка од оние две секунди колку што ми требаа дур го прошишав) :)

Мене па не ми е јасно зошто ти си го бркал ? Само можеше да ти застани и да го јадиш.. инаку незнам што би постигнал ако го застанеше, а не те удрил тебе. Доста е само да ја запишиш регистрацијата и на да му ја кажиш на удрениот и заврше твојата работа.

Хехе, не го бркав јас ебаго. Онака се изнервирав и му се пуштив. Не ми беше намерата да го застанувам или слично. Чисто ме интересираше од куртоазија што ќе се случува понатаму. Ама кога видов дека возам скоро 100-ка на улица по која секој ден возам и тоа не повеќе од 40-50 си реков па шо го ебам на крај краева.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
А ми се изнасмеа мислам дека ради тоа што се замарам со работи кои не ме засегаат (барем не директно).

За ваква работа треба човек да те пофали, а не да ти се изнасмее. Поготово кога е на таква позиција.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Јебига, и јас му се смеев кога една цура му удри шамар во дискотека пред сите ;D

Туку, ова со мерцедесов беше на враќање. Прво што ме изнервира беше на одење накај Ѓорче еден алфиста со темно-сива Alfa GTV по Илинденска по дождот што правеше цик-цак меѓу коли, на лизгав асфалт и уште по лизгави линии и пешачки премини, јас возев 60 а тој возеше сигурно 90-100. Тиквар.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
jerry го бркал tom

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Кој ги видел сега ќе пушти муабет дека има и Twingo Undercover. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Иначе ноќеска ми ги дигнале раткапните од Twingoto. Лопови, г’с мачин да им заебам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Кога не си ги осигурал...

;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Беа осигурани, ги исекол некој со цвикцангла. И на спаркот ми беа осигурани кога ми ги дигнаа од центар.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Беа осигурани, ги исекол некој со цвикцангла. И на спаркот ми беа осигурани кога ми ги дигнаа од центар.

и јас на југото си најдов везици што штрчат и голи бандажи... јбг... ако некој намери ке ти ги опраи. колку сакаш врзувај ги.. ама затоа на следните турив по 20 комада од раткапна, па нек се мучи малку маму негова...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Затоа е толкавиот осмех ;D За сите што ги „осигуруваат“ со везици :)
не мора да ги кине со клешта, доволно е само појако да ја потегне раткапната и одеее! 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
зависи кои везици... ако туриш саглам везици, кога појако ке потегне може само парче од раткапна во рака да му остане...`

во принцип, везици се да се осигураш дека нема да ти летне раткапна во возење а не дека ке те спаси од намера некој да ти ја здипли...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Па нема да тегне оу мај гад, ќе ги види дека се таму, ќе отиде дома да земе цвикцангла и ќе им ебе матер. Што е проблемот не гледам :D