абе малер некој го бие... му реков да иде у црква и да си запали некоја свеќа.. не дека не е возач, вози човекот по нај малку 50 км на ден, а возачка има 25 години... значи малер е во прашање... сега бара шофершајбната, шалттаблата, воланот... се заедно по отпадиве кошта колку што кошта Ш1 во онаква состојба... ми падна жал некако... му се понудив да му ја вратам колата цела па нека вади и нека прави што сака... сеуште не сум ја ни пипнал колата јас... изгледа и ке биде така... јас имав идеја да правам нешто интересно со нејзе... неколку пати по белиов свет имам видено изведена приколица од ист автомобил... сакав да ја сецнам од напред, да и ги извадам шофершајбната и праволиниски до доле да ја исечам и затворам како приколица... отпаѓа цела предница комплет... и ке добив кампинг приколица со кревет во нејзе за 2-ца исто како во спална кревет... ама некако ме примрзе да го правам тоа, башка еве на типот со зеленото волво му требаат делови, ке му ја вратам... нека си чини чаре... овака изгледа ок механички, ама сигурен сум дека за брзо време (не подолго од 10 дена) ке покаже и механички проблеми, па нека вади делови... а и кога ке подразмислам не бев сигурен дали да или не, од кај возачката страна е маллку подлегнато надоле... утре ке се гледа, волвото е кај мехатроника пред гаража... и другото е таму, за среќа (во несреќата)...