Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3850655 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
<---  А ништо ново, на тоа жардињерата многу и се качиле, маалска ку*ва сеа ќе добие епитет, нели ја виде целата раздрпана, кој стигне и влага и и се качува ;)
« Последно менување: 28 Ноември 2014, 04:27:29 am Kikac »
No turbo, no fun :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Последно менување: 29 Ноември 2014, 20:32:30 pm Van »

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5749
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Czot pun sreka i vo dvata slucai.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
Денес другарче си го искрши Спаркот, јас си ја доживеав сообраќајката на задно седиште.

Враќајќи се од Заливот на коските, т.е. градот на вода во Охрид, каде стигнавме дење а тргнавме назад кон Охрид ноќе, јаките ветрови и температурите околу 0 целзиусови во тој реон го подмрзнале патот. Како главен причинител за несреќата лично јас сметам дека беа зимски гуми напред - летни назад, позната македонска комбинација. Влегувајќи во лева кривина со најмногу 50 км/ч, задницата изгуби тракција, па фати на суво и ја упати цела кола во десно кон банкината - класично излизгување би рекол.
За жал, кога некој генијалец правел навлаки за колата, клучките за појаси на задните седишта ги оставил под самите навлаки и јас не бев врзан па се прошетав од совозачка страна, директно во дупката меѓу возачко и задно седиште. Возачот и совозачот не се повредени, не сум ни јас. Имав среќа во целата несреќа што главата ми удри во мекиот дел на возачкото седиште.

Затоа, врзувајте појас на било кое седиште и да седите. Јас тоа го практикувам и напред и позади. Се мразам себеси што не побарав да ги извадам клучките за појаси за да може да се врзам, но и среќен сум што поминав само со продлабочена фобија од Спаркови.

Штетата која ја претрпе Спаркот е следнава: цревце за глицерин, стабилизатор, цело крило и браник во аут, пола врата во аут и изџвакан цел бандаж - се тоа од лева страна.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Добар совет за каишите, уште повреден затоа што доаѓа од лично искуство.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
Денес другарче си го искрши Спаркот, јас си ја доживеав сообраќајката на задно седиште.

Враќајќи се од Заливот на коските, т.е. градот на вода во Охрид, каде стигнавме дење а тргнавме назад кон Охрид ноќе, јаките ветрови и температурите околу 0 целзиусови во тој реон го подмрзнале патот. Како главен причинител за несреќата лично јас сметам дека беа зимски гуми напред - летни назад, позната македонска комбинација. Влегувајќи во лева кривина со најмногу 50 км/ч, задницата изгуби тракција, па фати на суво и ја упати цела кола во десно кон банкината - класично излизгување би рекол.
За жал, кога некој генијалец правел навлаки за колата, клучките за појаси на задните седишта ги оставил под самите навлаки и јас не бев врзан па се прошетав од совозачка страна, директно во дупката меѓу возачко и задно седиште. Возачот и совозачот не се повредени, не сум ни јас. Имав среќа во целата несреќа што главата ми удри во мекиот дел на возачкото седиште.

Затоа, врзувајте појас на било кое седиште и да седите. Јас тоа го практикувам и напред и позади. Се мразам себеси што не побарав да ги извадам клучките за појаси за да може да се врзам, но и среќен сум што поминав само со продлабочена фобија од Спаркови.

Штетата која ја претрпе Спаркот е следнава: цревце за глицерин, стабилизатор, цело крило и браник во аут, пола врата во аут и изџвакан цел бандаж - се тоа од лева страна.

Џабе збориме тука.

Се радувам што си добар Мартине. Поздрави го другар ти, врзи му заушка.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
http://brzkrug.com/2011-03-31-21-30-49/mk-avonews/14989--30-

Кога би одлучувал јас, родителите на детево би ги шлапнал во затвор на некое така подолго време, а може и детенцето до нив да си биде, може ќе го научат уште некоја работа што ја пропуштиле во животов.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond

Џабе збориме тука.

Се радувам што си добар Мартине. Поздрави го другар ти, врзи му заушка.

Така, нареден пат речи му мраз-ски гуми нека си клај.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
А демек со зимските на замрзнатото,со 200 на час ќе ја фател кривината......

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Во никој случај. Мраз е опасна работа, ама со 50км/х немало да му избега, а еве да речеме и дека ќе му избегала многу полесно се корегира со 4 зимски гуми, мада мраз е сепак... Да не се праиме експерти, битно со лесно поминале.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
На мраз ништо не се корегира. Памет за сите нас.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Кривина,замрзнато,секунда во прашање.Може само да нагаѓаме.Али тоа дека задните му биле летни и дека само на нив лизнала колата....смешно ми е дури.Битно живи здрави се,кола се прави.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
На мраз ништо не се корегира. Памет за сите нас.

баш така
кој искусил знае