Кои јасни причини? Ти си ја кажа твојата приказна, какви други приказни може да настанат? И не сфаќам зошто ти се изнасмеал глупиот џандар, должност на секој граѓанин е да пријави кога ќе види некоја неправилност која оштетува недолжна личност.
Знаеш во што е штосот? Кога полиција ќе рече: во интерес на истрагата не се соопштуваат детали, тоа го прави од истата причина. Типот може веднаш да го среди крилото.

Иначе џандарот ми е роднина и не е глуп. Односно не е пандур. Работи на позиција за која требаат многу конекции и памет. А ми се изнасмеа мислам дека ради тоа што се замарам со работи кои не ме засегаат (барем не директно). До душа не мислев да го пријавам, ама ти и Ахтунг ме убедивте

Утре ваљда ќе имам повеќе информации дали тој со Стилото го пријавил.
Фалангич додека се криеме зад тие јасни причини е до тогаш ке не ебат како стигнат 
Тоа е така, но јас сам што можам да направам освен што ќе си создадам обврска да одам по станици, да давам изјави, да трошам време и нерви кои никој нема да ми ги плати или на друг начин надомести. А и типот во Стилото не ми изгледаше како некој кој не би можел да се грижи сам за себе (на база на проценка од оние две секунди колку што ми требаа дур го прошишав)

Мене па не ми е јасно зошто ти си го бркал ? Само можеше да ти застани и да го јадиш.. инаку незнам што би постигнал ако го застанеше, а не те удрил тебе. Доста е само да ја запишиш регистрацијата и на да му ја кажиш на удрениот и заврше твојата работа.
Хехе, не го бркав јас ебаго. Онака се изнервирав и му се пуштив. Не ми беше намерата да го застанувам или слично. Чисто ме интересираше од куртоазија што ќе се случува понатаму. Ама кога видов дека возам скоро 100-ка на улица по која секој ден возам и тоа не повеќе од 40-50 си реков па шо го ебам на крај краева.