Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079132 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Замисли само.

Абе ја замислувам ама замисли и од друг аспект:
На пример си го згазил детето, не си крив, мајката е овца и она е крива а ти не лежиш у затвор. Чиста работа нели?
Ама имаш еде факт: си згазнал дете затоа што си бил невнимателен и не си направил НИШТО за да спречиш..... Би можел да живееш со грижа на совеста до крајот на животот?

Заеби курац кој бил крив, кој не, кој имал предност а кој не. Возачот е тој што носи кинетичка енергија со себе и може да убие. Детето не, оно може да се здрви у бандера и да си направи модрица, но ти можеш да го размачкаш по асфалт.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Замисли возачот да е симнат од Килиманџаро.
За да вози во сообраќај, мора да изучи некое школо.  Од планина и пешки се симнува. Замисли да беше куче а не дете. Немаше ни да го гледаме тука видеото. А сирото куче, исто ко` дете, не знае што е црвено што е зелено на пешачки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Детето се држеше за рака со мајка му додека леташе. А мајка му да леташе?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Таа курвата со 15ка штикла што поминуваше таа е највеќе крива и никој друг...
п.с детето е живо а курвата освен размачканата шминка од некоја солза други повреди нема.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Детето не е криво, мајката е крива. Најкрива на свет. За неа зборувам дека е неписмена. Сожалување и внимание со неписмени луѓе. Само тоа го кажувам.
BTW, за мене и шоферов е неписмен, пошто гледа дека десно коливе застанале поради некоја причина на нивно зелено. Ама само според мене тоа. Не мора да се земе како релевантен податок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Таа курвата со 15ка штикла што поминуваше таа е највеќе крива и никој друг...
п.с детето е живо а курвата освен размачканата шминка од некоја солза други повреди нема.

Детето не е криво, мајката е крива. Најкрива на свет. За неа зборувам дека е неписмена. Сожалување и внимание со неписмени луѓе. Само тоа го кажувам.
BTW, за мене и шоферов е неписмен, пошто гледа дека десно коливе застанале поради некоја причина на нивно зелено. Ама само според мене тоа. Не мора да се земе како релевантен податок.

Опасни улици, железни пехари.

Сине ајде да летаме, не плаши се...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Замисли само.

На пример си го згазил детето, не си крив, мајката е овца и она е крива а ти не лежиш у затвор. Чиста работа нели?
Ама имаш еде факт: си згазнал дете затоа што си бил невнимателен и не си направил НИШТО за да спречиш..... Би можел да живееш со грижа на совеста до крајот на животот?

Заеби курац кој бил крив, кој не, кој имал предност а кој не. Возачот е тој што носи кинетичка енергија со себе и може да убие. Детето не, оно може да се здрви у бандера и да си направи модрица, но ти можеш да го размачкаш по асфалт.

Баш затоа, детето треба да пази. Или во овој случај, мајката требало да пази. Никако не би можел да носам некого на совест,  и се слагам со тебе.

Арно ама, сето ова би се избегнало, малиот не би бил кременадла него би бил комплетен и би си играл со колички додека мајка му спрема доручек, да не поминеше кокошката на црвено.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Ама имаш еде факт:
си згазнал дете затоа што си бил невнимателен и не си направил НИШТО за да спречиш..... Би можел да живееш со грижа на совеста до крајот на животот?

Се се сведува на ова.

Па што ако мајката е глупача на која треба да и пуштат вагон полн со надркани банту црнци, и што ако тебе ти било зелено, и што ако си имал предност, и што ако не те осудиле пред законот... што вреди тоа?
Побогу дете си убил, а си можел да не го направиш тоа.

Освен ако не си психопат без ронка емпатија, цел живот ќе се прашуваш, што ако застанев...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Замисли само.

Баш затоа, детето треба да пази. Или во овој случај, мајката требало да пази. Никако не би можел да носам некого на совест,  и се слагам со тебе.

Арно ама, сето ова би се избегнало, малиот не би бил кременадла него би бил комплетен и би си играл со колички додека мајка му спрема доручек, да не поминеше кокошката на црвено.
Ама не, ти не разбираш. Кога ти е зелено треба да застанеш, а не да поминеш. Уствари не, абе како беше?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Што би рекол Крел, колата не служи како пенис екстендер.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Што би рекол Крел, колата не служи како пенис екстендер.
http://en.wikipedia.org/wiki/Small_penis_rule

:-X
« Последно менување: 18 Јуни 2014, 17:19:30 pm Deni »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Исто и брзо поминување покрај застанати коли.
Сеедно дали на пешачки премин или било каде (...што нема прегледност). Екстендери насекаде.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ама не, ти не разбираш. Кога ти е зелено треба да застанеш, а не да поминеш. Уствари не, абе како беше?

Џабе со сила се правиш ко удрен со мокра чорапа. Не си таков ти.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Јас озбилно не знам и не разбирам како стигнавте до пенис екстендери. Муабетов ама баш нема врска со никакво курчење. Има врска со моронизмот наречен проаѓање на црвено.

Значи... Let's be perfectly clear.. Колку и да е идиот тој што не застана кога виде дека други коли застанале на негово зелено (а да се потсетиме, нема никаква легална обврска да го направи тоа), колку и да возеше побрзо него што треба, све тоа.. Ништо немаше да се случи (and I'm saying this for the 2nd time, people) ако кокошката не поминеше на црвено.

Како што важи црвеното за коли, така важи и за пешаци. А кога бев мал, ми кажуваа дека на црвено, треба да седам мирен и да чекам да ми се запали зелено, па и зелено кога ќе ми се запали, треба да не бидам ретардиран и да погледнам лево и десно пред да поминам улица. На зелено.