Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3078946 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Vcera kaj 5 saat vleguvam vo Skopje i na vtoriot pesacki semafor pred glavnata raskrsnica pred mene koci eden so kalos izgleda mu izleze nesto, ja kocam ne vozev brzo okolu 70 , kocam ama gledam zad mene tipot so Novata C 4-ka dali ke zakoci? Zakocuva na metar od mene i uste sepulam u retrovizorot i gledam eden so Crn Golf 4-ka zaletan taka salam, koci, koci, koci....mrdnav kolku so mozev napred okolu metro si vikam voj ke go sobere i nego i mene, uspea dosta da namali Golfot ama ne celosno i se slusna samo Baaam!!! Otide glanc nova C 4-ka pozadi Lom! ja ako ne se mrdnev i mene ke me udrea za edno 10 cm maksimum!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
Мерџо влетал во бандера... држ не дај, дали ќе падне или не... До кога ? цццц

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Вакви мајки треба да се стрелааат!!! И го земаа од раце цццц...
Прост пример зошто не треба да се поминува на црвено. Попрост здравје.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663

Браво бе џандари бе, к** сомалиски пресушен ве утепал! Мене ова ќе ми се десеше на пешачкиот помеѓу Градска болница и Жена парк.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Ехее, а тек неосветлен трактор со неосветлена приколица на неосветлен пат, ноќе..

Требаше да снимаме, добар муабет се сврте.

Т: По мои пресметки тракторот треба да го поминеме тука некаде.

К: Прво треба да ги поминеме кучињата па после тоа тракторот.
....поминуваат неколку минути...
Д: ПАЗИ ПАЗИ ЕТЕ ГО ТРАКТОРОТ ПАЗИ!!!!!

К: Пичка му материна бе ништо не се глеа (пропратено со свирка)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Го закачи мерцедесот мајку му...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига

Прост пример зошто кога сите стојат треба и ти да застанеш, ако ништои друго бар од куртоазија.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
Точно!
Има САМО две заебани ситуации со премините:

Во двонасочна улица после пешачки да имаш камион или два камиона/комбиња (што доаѓаат во спротивен правец), а позади нив пешаци кои преминуваат, а доаѓаат на твоја лента. Не можиш да ги видиш и ти излегуваат пред тебе таман ти се приближуваш на пешачкиот.

Еднаш така ми се има замрзнато крвта едвај успеав да закочам.

Друга варијанта е кога на семафор, да речеме со три ленти (две за право една за лево), на левата лента има камион и некој мајчин да преминува на црвено (за пешаци), а ти залетан да го фатиш твоето зелено (мада сега имам забележано ги сменаа семафорите, т.е сите се палат за право и лево), има мелено месо да го направиш.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia

Друга варијанта е кога на семафор, да речеме со три ленти (две за право една за лево), на левата лента има камион и некој мајчин да преминува на црвено (за пешаци), а ти залетан да го фатиш твоето зелено (мада сега имам забележано ги сменаа семафорите, т.е сите се палат за право и лево), има мелено месо да го направиш.

не баш :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk

Прост пример зошто кога сите стојат треба и ти да застанеш, ако ништои друго бар од куртоазија.

А замисли да не проаѓаш на црвено in the first place, па така целосно да ја елиминираш можноста вакво нешто да се случи, колку и да има такви што не застануваат кога сите стојат.

Замисли само.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Не се надевајте на писменоста на другите. Замисли само да е симната од Урал и неписмена, ниту знае што значи тоа знакчето што свети црвнео.. Замисли само... исходот е ист, мртво дете на улица.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Замисли возачот да е симнат од Килиманџаро.