Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079211 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
@onak Izmegju obrtometarot I kilometrazata ima digitalna brzina.Jas toa go gledam. A za toa kolku vozat drugite koli nemoze da se kaze od videovo.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Од кај знаеш колку е точната раздалеченост од камерата до другите возила за да пресметаш брзина на движење?

фаланга фалангааааа....

употреби го малку мозокот бе друже... зар мислиш ли дека толку споро ке ги претицува ако он возел 280? без оглед со која резолуција е камерата и каков и е фокусот па да подлажува (или не) за раздалечината помеѓу возилата
« Последно менување: 29 Април 2014, 12:01:20 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Така е онак, и ова е исто фејк без разлика што е џандарска снимка, види ја само испрекинатата линија и одма според експертизата можеш да утврдиш дека е фејк  ;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Слушнете ја нинџата, има уште една брзина минимум за шалтање погоре, односно 5та моментална(ако не е и 4та) а во 5та на пуна иде нешто под 300, кој возел/се возел мотор барем знае дека по ваков пат ни бугати неможе со мотор, има доказ дека bmw s1000rr дека на право на 1/4 миља каде каде е појак од бугати(мислам дека е суперспорт, со портокалови браници и прагови ваљда е тој) и тоа од rolling start,    а не па по кривини, а брзината типов со аудито си ја тресел од ракав, не дека не иде 200+, али не 280 како што вика

@filipv : друже дали си гледал клипови со бразилци на мотор или само нагаѓаш дека неможе по кривини, камикази се бразилците на мотор коа ќе се качат, пиши на јутуб bmw s1000rr vs. kawasaki ninja vs. lamborghini aventador, се ќе ти стане јасно како возат, овој пат е мачкина кашлица во споредба со тој што ти го зборам
No turbo, no fun :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Си има километража видлива на видеото. Точно се гледа колку вози.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
@filipv : друже дали си гледал клипови со бразилци на мотор или само нагаѓаш дека неможе по кривини, камикази се бразилците на мотор коа ќе се качат, пиши на јутуб bmw s1000rr vs. kawasaki ninja vs. lamborghini aventador, се ќе ти стане јасно како возат, овој пат е мачкина кашлица во споредба со тој што ти го зборам

Само нагаѓам! Еднаш глеав топгир и се тркаа ариел атом и еден бесен мотор, и некој од водителите рече „на право моторот е побрз, ама у кривини ќе заостанува“ или така некако, па ја тоа си го врзаав у крпче, иначе имам нула искуство со возење бесни мотори. Фала за сугестијата!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
каква само заблуда смести Онак алал да му е, човекот има мотор и мисли дека се што ке се прикаже на јутуб каде што моторите губат се е фејк а само пред една недела декларираше тука дека едно клио рс неможел да го стигне :)
@Kikac незнам дали примети ама на 35та секунда кога моторот фукаше до крај (без разлика која брзина) аудито лагано му се лепеше така да слободно сега продолжете да анализирате дали е фејк или не...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
каква само заблуда смести Онак алал да му е, човекот има мотор и мисли дека се што ке се прикаже на јутуб каде што моторите губат се е фејк а само пред една недела декларираше тука дека едно клио рс неможел да го стигне :)
@Kikac незнам дали примети ама на 35та секунда кога моторот фукаше до крај (без разлика која брзина) аудито лагано му се лепеше така да слободно сега продолжете да анализирате дали е фејк или не...

Друже не го бранам Онак, али неговото кавасаки е 300+ кила, негова тежина декларирана на троа поќе и плус мислам кажа сопругата била како сопатник, постаро е од мене, аеродинамика 0 во споредба со новите мотори, па пак на втори семафори кажа дека се држеле еден до друг, што е доста добро за мотор 20+ години да се држи со клио вилиамс старо 10 години

Дали е фејк или не незнам, само знам дека моторџијата на нинџата цвикаше и тоа многу, типката кога викаше дека наводно гумата ќе му летне на кавасакито нема везе, и на таа кривина аудито кога беше позади, кавасакито можеше комотно побрзо да влезе и излезе од кривината, гумата нема шанса туку така да рокне или извади

Рикаше бидејќи ја прешалта у нижа да добие на снага, плус метеж, така да незнам што гледаш тука чудно

Релевантно.

За ова стварно незнам што да кажам, браво за ABT Tuning што направиле ѕвер од рс6ка со добар аеродинамичен пакет, мада и баба ми од гроб да ја извадам и да ја седнам у аудиво на долг правец и она ќе вози преку 300, незнам друго што да кажам

Не одрекувам дека на долги правци дека и р8цата ќе ги јаде и двата и те како, али на кратки со благи кривини, не ми се верува дека има кола која би можела да е подобра од супербајк, особено од новата генерација со 300.000 тракатанци на нив

Од прва се гледа дека астрата е чепкана, и дека каде каде тргна порано од р6ката, а да не заборавиме дека оваа р6ка е моделскa од 2001ва до 2005та, каде што stock машина има само 108 коња(во 2003та е средена машината малце и ја имаат коњажата качено на 120 коња), а астрава бог знае колку...
No turbo, no fun :)

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
Се ок, само за да возиш ауди со 600кс над 300км/ч доволно е само да го имаш и да стиснеш на гаста. Оди качи се на мотор и беснеј со 300км/ч. :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Кикац..... молчи :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542

Отсутен Kikac

• Редовен