Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3846287 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Попрво ќе се скинат пластичните бензински црева и ќе почне да прска бензин по издувната грана отколку нешто да фрли искра па да бувне плинот во пламен. Дополнително имаат сигурносни вентили штом осетат зголемен проток затвораат доток на плин кон напред. Сеедно, опасност постои во секое лошо одржувано возило. Гума не пука од ништо, а возилата при умерена брзина може да се исконтролираат и со три тркала.

едит: фино сте го објасниле истово погоре, ме мрзи да го бришам.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Јас би идел на варијанта дека монтажата не била како што треба, не дека плинскиот систем е небезбеден.

Ако монтажата не е како што треба не ни треба да помина атест!

Јас имав лично искуство каде претходната кола ми помина на атест без никаков проблем а во кабината почна да ми мириса на плин, па испадна дека една од стегите на расплињачата не била добро стегната.
Треба атестот да биде подетален и поригорозен.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Јас би идел на варијанта дека монтажата не била како што треба, не дека плинскиот систем е небезбеден.

Јас имав лично искуство каде претходната кола ми помина на атест без никаков проблем а во кабината почна да ми мириса на плин, па испадна дека една од стегите на расплињачата не била добро стегната.

Кај мене во АМСМ беше ригорозен, секаде помина со детектор, се по пропис. Незнам зошто мислиш дека не е ригорозен. Освен ако сакаш да поминеш, па да те пуштат полесно.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
А како беше она за реатест, само на боцата промена, инсталацијата не се менуваше? Што знам, црево, стега, сето тоа старее.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Порано беше задолжително годишна поверка на плинскиот уред. Сега мислам дека веќе нема таква обврска. Плинската боца има атест со важност од 10 години од датумот на проверката.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5

Кај мене во АМСМ беше ригорозен, секаде помина со детектор, се по пропис. Незнам зошто мислиш дека не е ригорозен. Освен ако сакаш да поминеш, па да те пуштат полесно.

Мене АТЕСТ ми правеа тогаш на машински бидејќи единствено кај нив и можеше да се направи. И да сакаше тогаш да поминеш неможеше ако не е се по пропис. Баш и затоа напишав дека е чудно како не го приметија ај да кажам овој мал пропуст кој што иритираше :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
http://likes.com/misc/20-cars-than-can-kill-you?page=10&v=eyJjbGlja19pZCI6IDI5ODE0NjQ3MzcsICJwb3N0X2lkIjogMzA3NjI2MTUsICJtIjogMCwgInQiOiAxMzkyODE1Njg0fQ

#6 yugo

#10 corvette

ЛОЛ што напишале за југото, амери глупи.... Па уште у 20 најопасни возила го стаиле... хахаха

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Пред некој час се деси неверојатна сообраќајка на Партизанска (на пешачкиот премин кај Универзална сала) ... било зелено светло за пешаците, и коливе си чекаат на црвено, и како што си проаѓаат пешаците, некој залетан со Мерцедес со голема брзина се зденал во колата што била прва на семафор, и од ударот и двете коли летнале напред и ги собрале пешаците.
Имаше и брза помош и многу луѓе собрано.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7607
^- Еј да, изумив да го спомнам ова... бел CLS350... малце предницата е оштетета. Е сеа за пешаците што како, не знам :/ 

Отсутен Stefan995

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 133
Ja pominav malku pokasno, inaku udrenata kola bese Skoda Octavia ako ne se lazham a inaku mercedesot ne bese malku udren ,prilichno mu beshe propadnat predniot del

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Ja pominav malku pokasno, inaku udrenata kola bese Skoda Octavia ako ne se lazham a inaku mercedesot ne bese malku udren ,prilichno mu beshe propadnat predniot del
Да, Шкода Октавија, црна боја. 

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
^- Еј да, изумив да го спомнам ова... бел CLS350... малце предницата е оштетета. Е сеа за пешаците што како, не знам :/ 

CLS 350 CDI 4Matic предницата беше здраво удрена.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
Од 10 форумаши никој не му текна да направи една слика.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D