Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3845353 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Директен судар меѓу Голф 5ка и Омега на раскрсницата во Автокоманда( право према фабриката лево према нас. Железара). Предниците партал. Немав време да сликам, џандари регулираа, морав да поминам. Ах колку е неопходен тој кружен тек тука, само на зборови остана... Не е толку проблем за тие што често поминуваат од тука, си ја знаат раскрсницата и си внимаваат, проблем е за оние што ретко или прв пат поминуваат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4587
најверојатно еден од нив не знаел кој има првенство на минување

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Тој со Омегата бил крив. Голфот идел залетан од фабриката, овој се омегата го исекол, вртел лево према нас. Железара нагоре. Така беа поставени најверојатно тоа било причинината. Има голема прегледност во оваа ситуација. Ептен треба да си занесен со паметот.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7607
Директен судар меѓу Голф 5ка и Омега на раскрсницата во Автокоманда( право према фабриката лево према нас. Железара). Предниците партал. Немав време да сликам, џандари регулираа, морав да поминам. Ах колку е неопходен тој кружен тек тука, само на зборови остана... Не е толку проблем за тие што често поминуваат од тука, си ја знаат раскрсницата и си внимаваат, проблем е за оние што ретко или прв пат поминуваат.

Возачкиот аирбег на голфот отворен... е сега кои се условите за да се отвори не знам (во смисол на брзина, точка на удар и сл.)..

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Возачкиот аирбег на голфот отворен... е сега кои се условите за да се отвори не знам (во смисол на брзина, точка на удар и сл.)..

Сензорот, модулот е тој што ќе даде сигнал за да се отвори ербегот. Тоа да се деси треба удар со одредена сила.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
[quote a
Кулирај, не се замарај. Не налетал на некоја громада изгледа тој пијаниот, одма ќе се отрезнел.

јас тие многу ги сакам... цело време ќутам и го слушам, климам со глава, не коментирам, не се расправам, али мајка ко ке ми опцуе, е тогаш излагам од кола па работите малку се мењаат.. нај често со извини се завршува, ми се извинува, не ретко и визтики даваат после 2-3 минути да сум м се јавел, ке частел дрн дрн дрн.... :)
uthor=ARMEX link=topic=529.msg612784#msg612784 date=1392589482]
Кулирај, не се замарај. Не налетал на некоја громада изгледа тој пијаниот, одма ќе се отрезнел.
[/quote]

Јас не сум некој тепач, сметам дека имам многу висок праг на толеранција, плус омекнат од одличното попладне :)... размислив два пати пред да направам било што и си реков, ај, поарно да му одбијам на висок процент на глупост и алкохол...

Да бев сличен на Армекс или Онак по појава, немаше ич да мислам :)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Јас не сум некој тепач, сметам дека имам многу висок праг на толеранција, плус омекнат од одличното попладне :)... размислив два пати пред да направам било што и си реков, ај, поарно да му одбијам на висок процент на глупост и алкохол...

Така треба. :)

Цитат
Да бев сличен на Армекс или Онак по појава, немаше ич да мислам :)

А ја или фаланга бе ? ;D

Воедно, го прозивам Фило да се искаже за неговата случка со Свифтот. :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ми се погоди денов денес.

Прво кај Зоолошка се избрзав да ослободам паркинг место за кола со семесјтво со мали дечиња (а пред зоолошка на пладне - катанга). На брзање, го застружив браникот во соседната кола. Среќа, не беше ништо посериозно, повеќе мојата боја откулку неговиот браник.

Подоцна, се враќам со девојче од Скопска Црна Гора вечерва, фантастичен ден.... ни гужви, ни сообраќај (е, да, ама калдрма за кршење камен во бубрег) и застанувам кај неа пред зграда, еден со Акорд речиси да влета во мене, а јас прописно застанат, четири жмигавци and all. Овој свири нешто и си викам, ај ќе се преместам, ваљда му блокирам паркинг место или нешто...

Излегува типов и почнува да јаде трици, а го гледам-едвај стои на нозе, пијан-мортус... се обидувам да се објаснам пристојно, овој пцуе нешто, излегол од кола, ќе ме тепал, ќе ме фрлел во Прилеп сосе кола (прилепски ми се таблиците).

Го испратив со поглед девојчето до влез и широко заобиколување...

All in all...

Му остави број на човекот за да направите европски и да си ја среди колата?

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Само што излегов да видам што штета сум напраил, го гледам влегува в кола, а го знам - сме се разминале неколку пати, оти е комшија на мои пријатели.

Му кажав што бидна, си сменивме броеви и веќе в среда ќе средиме работа.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
Воедно, го прозивам Фило да се искаже за неговата случка со Свифтот. :)

Цццц ангеле :D
Еве вака беше. Денес околу 13:45 идам по огњан прица према центар и си возам онака 55-65 во тој опсег и надоагам со раскрсницата со улицата што доага од студентскиот дом Пелагонија. Како надоагам, од спротивна надоага кола, и во тие моменти од спореднава од кај пелагонија, еден со свифт од кратките, го гледам дека наидува, гледа лево, но не ми делува дека ке кочи. Ја тука одма кочница асална пошто во спротивна имаше кола, ми блокираат тркалата и почнува да ми бега предниот дел на десно према свифтот, и само наеднаш пуштам кочница и го сецнувам воланот налево, оти ако не пуштев кочница, ке лизгав со блокирани тркала директ во негово предно лево крило.
Ај што мене ми се смрзна мочката, но тој во свифтот мислам дека и мочка и лајното му се смрзна, оти кога ми забега предницата, он веке беше застанат и гледаше директно во мене што правам и само ги крена двете раце.

После оваа дешавка имав уште една од која лично самиот се изнервирав, ми идеше да си врзам 5-6 шамари, но бев малку под шок од претходната ситуација. Имено, стојам на семафорот кај рамстор во средната лента за право према католичка, пред мене комбе. Се пали семафорот зелено, трга комбево, тргам и ја и наеднаш слушам сирени од брза помош. Гледам право нема ништо, вртам лево главата нема ништо, гледам во ретровизор ништо и во последен момент вртам главата десно, до мене уште една кола и брза помош навлезена во раскрсницата од правец од соборна према државна.
Ова додатно ме изнервира, претходната дешавка ме изнервира тој со свифтот, а ова вторава самиот на себе се изнервирав.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Ова додатно ме изнервира, претходната дешавка ме изнервира тој со свифтот, а ова вторава самиот на себе се изнервирав.

Сам себе убијал.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
Баш така, за втората дешавка требаше од водно сосе болидот да се фрлам во провалија ;D