Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3854951 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ја гу ја моментот:

извинете за дабл пост
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Филип почна со филозофиите, сите прекинете со дискусија за да спречиме непотребни 20 страни.

Фала, поздрав.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Во право си е човекот.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
По мене, најдобро би било на одредени булевари да се намали ограничувањето на 50, а на други да се зголеми на 70, дури и би отишол до таму што на некои булевари би имало различно ограничување на одредени делници, на пример на Јане Сандански од мекдоналдс до веро ограничувањето да е 40, на цела партизанска ограничување 60, а кај цити мол и зегин 40, на булевар србија би ставил ограничување од 80, затоа што долж целиот булевар има само еден пешачки премин кој не е регулиран со семафор и има само 2 или 3 приклучни патчиња кои што излагаат од нефрекфентни паркинзи. Исто и на Словенија би лупнал знак 80. Поентата ми е онаму каде што има не само приклучни улички, туку и голема фрекфенција на пешаци и пешачки премни без семафор, ограничувањето да не биде поголемо од 50, од друга страна на булевари како србија и словенија на пример да има поголемо ограничување. Јас лично, горе-доле со оваа брзина која што ја напишав погоре, возам на тие делници.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
На Србија и онака просечна брзина е 100.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Не е точно, јас никогаш не возам повеќе од 80-90 и во 95% од случаите сум најбрз во тој момент на булеварот.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Не е точно, јас никогаш не возам повеќе од 80-90 и во 95% од случаите сум најбрз во тој момент на булеварот.
Bul Srbija sega mozes 80 no ko ke se naselat oblakoderite, I tie karsi niv, I doizgradat kuki vo parclite do niv, avtomatski stavi uste dva pesacni ;) ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Место да стават ограда од 6 метра...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Карпа здробила трудница пред очите на нејзиниот сопруг.

http://www.mkd.mk/svet/vesti/karpa-zdrobila-trudnica-pred-ochite-na-nejziniot-soprug-fotovideo#1

Talking about tragedy!

Znaci i vo EU postojat patista sto ne se osigurani.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Ако сакаш ќе напишам на Wikipedija статија и ќе ти ја линкнам.

Ако не ставиш референци во википедија статијата, ќе ти го избришат ентрито.

Наспроти популарното шупачко мислење, википедија не е место каде што секој може да пише што сака. Да, секој може да пише, но не што сака. Само она што е поткрепено со референци. Бидејќи ти не можеш да приложиш референца тука, не можеш ни на википедија, па така твојот едит или ќе биде избришан како original research или како vandalism.

Ако не ми веруваш, ајде пробај пиши па види што ќе се деси за неколку минути/саати со твојот придонес кон википедија.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
е не баш... многу пати некои правила се моронски, до таа мера што едноставно совеста не ми дозволува (а ни стапот) да ги следам и почитувам...

а кој ќе оценува кои правила се моронски, а кои не? ти? секој за себе?

ако е така, тогаш можеме сите правила да ги фрлиме у корпа. Какво е тоа правило кое е подложно на толкувања, во зависност од интелигенцијата на толкувачот? тоа не е никакво правило.

што ако на некој деген му се чини дека некое правило е моронско, ама уствари не е, па предизвика несреќа?

конечно, кое е тоа правило кое е моронско и зошто е моронско? Јас лично не знам за такво. Сите правила на кои можам да се сетам имаат смисла. Дај некој пример на моронско правило, ама и да објасниш зошто е моронско.
ako jas nemam pravo da kazam deka postojat moronski pravila, ti ushte pomalku imas pravo da baras otcet za moeto mislenje.

ali od kurtoazija samo:
si vozish po bulevar so maksimalna dozvolena brzina. ti ripa coek od zardinjera pred tebe, go digash na hauba i kriv si. i da dokazat krivica vo peshakot i ti ke dobiesh zatvorska kazna... istoto e i ako opnesh pesak na pesacki NA NEGOVO CRVENO... isto te ceka. pogolem MORONIZAM vo zakonite na soobrakajot amin... a da ne prjme muabet ako fatidh kradec kaj tebe doma. mozes samo da go pcues. moronizam... ama aj, za soobrakaj zborime. e tuka ni stapot ni sovesta nema sa mi dozvolat samo da go gledam....

i ne se praj na triipol, ne filozofiraj premnogu. ova e avtomobilski forum a ne filozofska debata. patem receno pripazi do navredite... ne sum filozof ama kako i poveketo tuka gi razbiram i prepoznavam istite vo tekstot tvoj...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Лопов да го фатам кај мене дома има жив да го изџвакам и никој нема да може да ми писне, ни суд ни закон.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Ќе го најдат во планина.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
И само една можност за иденфитикација, ДНК.

;D