Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859202 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
^

Кај се брзаш бе Џони ?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Абе готово, па нема до тие улици да возиш 200 туку ќе намалиш.
Брзината е последно нешто што би го чепнал за воведување ред во сообраќајот. Нормално, не да се вози 150 низ центар, ама не по знациве моронски.
и еве на пример ти возиш 90 по дозволено а јас излегувам од ебање од кај балканика со замаглени прозори и запалена позиција пошто уште спермата не ми паднала скроз од глава и не сум приметил дека немам светла уклучено што праиме тогаш :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Не е во брзање работата, туку неможам да возам 40 во услови на нормален сообраќај.

По двесташееспети пат, дали на прав приградски/селски пат каде што нема ни пиле од кај да искочи (не па човек) возите 40 и колку ви е пријатно тоа да го правите?

и еве на пример ти возиш 90 по дозволено а јас излегувам од ебање од кај балканика со замаглени прозори и запалена позиција пошто уште спермата не ми паднала скроз од глава и не сум приметил дека немам светла уклучено што праиме тогаш :)

Ќе ја тргнеш спермата и ќе се одмаглиш. ;D
Така цел замаглен ќе те учука и некој со 30 ако му искочиш ептен ненадејно.

Edit:

А еве како се прави тоа во културна земја, каде што народот знае дека левата лента не е за ползење туку за претекнување и соодветно на тоа, не ја попречува и си вози на десната.

Резултат: Драстично намалено време на патување од точка А до точка Б, без опасност по новчаникот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Sekade se vozi nad dozvolenoto malku. Ni prv ni posleden ke bides Igor.

Ama od inaet mora da se zbori na forumov. Toni sol potrosivme do sega.

Отсутен achtung

• Сениор
што е инает бе дени како тука најпаметни сме ние па ке правиме ограничување 90 у град?!?! каде го има тоа во светов дај ми еден пример и по дефолт ако е 90 ограничување сите ке се опуштаат по 120 пошто казната би била пичкин дим!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Што е поентата кога веќе ограничувањето е 60 да се право 50. Ретардирано.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
што е инает бе дени како тука најпаметни сме ние па ке правиме ограничување 90 у град?!?! каде го има тоа во светов дај ми еден пример и по дефолт ако е 90 ограничување сите ке се опуштаат по 120 пошто казната би била пичкин дим!

не девеес, ама седумдес е таман. Ко` во италија. Кај што има булевар и главна улица, 70. На споредни улички од типот рузвелтова, орце николов и слични - пеијс.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Брзината е последно нешто што би го чепнал за воведување ред во сообраќајот.

За среќа, правилата ги составуваат постручни од тебе и мене.

За полесно да се казнува и со тоа да се подигне нивото на сообраќајна култура.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

Во клипов има ДААААААЛЕКУ посериозни работи од возење +20-30 од ограничувањето.

Според тоа се цени нивото сообраќајна култура.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888

Ретко кога кај нас стручните лица имаат збор во донесувањето на правилата и законите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore

За полесно да се казнува и со тоа да се подигне нивото на сообраќајна култура.

Да беа стручни, ќе поведеа сметка за безбедноста, а не само за шурење на народ.

Никој не се сецнал при убиство затоа што казните за убиство се крајно ригорозни. Јас сум сериозно убеден дека ригорозни казни не го намалуваат криминалот.  На крајот на краиштата, во последниве 4-5 години казнуваат лудо џандарите. Не се случило за прекршок со укор или опомена да помине некој. Па? Само се зголемува бројот на несреќи и погинати.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Poentata e da se kaznuva poveke.

That simple.

Lugeto ke vozat kolku sto smetaat deka treba bez razlika na ogranicuvanjata. Zatoa site na Slovenija vozat 80, i vo avtokomanda i slicni delnici. Ili 110 na tetovo gostivar.
I da stavat znaci 20kmc pak site ke vozat gore-dolu isto zosto lugeto funkcioniraat spored svoja sopstvena logika.
Pogotovo koga se vo golem broj. Nad 85% od vizacite na primer.
Nemozes da odis kontra na podgrupa pogolema od 25%, a kamo li da odis kontra na +85% od edno mnozestvo.
Vasil objasni logicno, simo go dolovi biznis momentot.

Voglavnom toa e toa.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
Sekade se vozi nad dozvolenoto malku. Ni prv ni posleden ke bides Igor.

Ama od inaet mora da se zbori na forumov. Toni sol potrosivme do sega.

Ама ти си лидер во оваа работа, ние останативе ни за мало прсте неможеме да ти се фатиме.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Se dodeka sum vo grupata od +85%, i zdraviot razum i objektivnosta se na moja strana, nemam gajle.

Eden den koga ke vozis kola, ke pravime pak muabet.

Отсутен achtung

• Сениор
доста низок и  прост удар од твоја страна