Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3853952 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7111
Se dodeka sum vo grupata od +85%, i zdraviot razum i objektivnosta se na moja strana, nemam gajle.

Eden den koga ke vozis kola, ke pravime pak muabet.

Важи, тамам и на тебе ке ти созрее паметот до тогаш. BTW, ти фали 1 клип на полото за разлика од мојата кола.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Tатко ми што е можда најпримерен во сообраќај  (на автопат никогаш не вози над 100) и за 40 години искуство нема направено ни најмала сообраќајка, вози +20-30 од ограничувањата во град/село. Човек од шеестина години, а тука 20 годишни што ми кажувате дека возите по знаци ... чудно за верување некако.

Убаво кажа Дени, така функционираат луѓето по нивна логика. Во таа кола човекот осеќа дека треба да вози толку, во бентли можда ќе осеќа дека треба повеќе (без да гледа во километража)... ама што зборам јас кога од инат се збори на темава. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Da igor inaetot is strong in this one. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
Дени и Фило:

"The sad thing in this world is that people think an argument is won by evoking an emotional reaction out of the other person, not by presenting facts that are unbeatable." - some guy on Reddit.

Би било океј да се задржите на докажување на ставовите кои ги браните со аргументи, а не да почињате расправии на лична база. Можеби звучи хипокритички (лицемерно) од моја страна, но би сакал да ја споделам со сите поукава што ја научив неодамна.

Извинување до администрација за изигравање модератор, а и за офтопик. Ok pozz

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7111
Ние на другарска база го правиме тоа. ;) :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Абе готово, па нема до тие улици да возиш 200 туку ќе намалиш.
Брзината е последно нешто што би го чепнал за воведување ред во сообраќајот. Нормално, не да се вози 150 низ центар, ама не по знациве моронски.
и еве на пример ти возиш 90 по дозволено а јас излегувам од ебање од кај балканика со замаглени прозори и запалена позиција пошто уште спермата не ми паднала скроз од глава и не сум приметил дека немам светла уклучено што праиме тогаш :)
Zabraneto e ebavanje po parkovi i parkinzi.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3414
  • Хюндай Тюсон
Se dodeka sum vo grupata od +85%, i zdraviot razum i objektivnosta se na moja strana, nemam gajle.

Eden den koga ke vozis kola, ke pravime pak muabet.
Па изјавата на дечкото со мерцедесот што ја осудувавте сите е пичкин дим за ова :D

Инаку мене чисто ме интересира колку години има дени. Ако ја има расцветано 30ката а вози поло е многу многу побетер од фило кој со 21 вози кадет. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ние на другарска база го правиме тоа. ;) :D
Tocno! :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Ризичните точки во градот и на автопатиштата треба да се регулираат со камери и радари. Напредниот свет така воведува дисциплина.
Исто како превентивна мерка е и градење на стаза каде секој кој му е мерак ќе може да си се издува за одреден надомест.

Мерките кој сега се актуелни се застарени и без ефект. Рандом ќе го окрка некој и само буџетот сит а овците кој ги ебе..

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Што е поентата кога веќе ограничувањето е 60 да се право 50. Ретардирано.

За полесно да се казнува и со тоа да се подигне нивото на сообраќајна култура.
[/quote]

Направија поригорозно казнување во секој поглед. Како резултираше?

Во Америка секоја жена има оружје, како резултира тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ризичните точки во градот и на автопатиштата треба да се регулираат со камери и радари. Напредниот свет така воведува дисциплина.
Исто како превентивна мерка е и градење на стаза каде секој кој му е мерак ќе може да си се издува за одреден надомест.

Мерките кој сега се актуелни се застарени и без ефект. Рандом ќе го окрка некој и само буџетот сит а овците кој ги ебе..
Speed is governed by radar.

Znak koj mnogu poveke zivoti spasil otkolku samiot radar.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Брзината е последно нешто што би го чепнал за воведување ред во сообраќајот.

За среќа, правилата ги составуваат постручни од тебе и мене.

хмммм... не сум баш сигурен во ова... не што не сум сигурен, туку не сум ни убеден...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Оваа математика важи само кога си сам на стаза.

Кога си во јавен сообраќај, мораш да ја вкалкулираш и непознатата x, каде што x e aгрегат на здравиот разум и објкетивноста на сите други учесници во сообраќајот на кои ќе налеташ.

А кога недајбоже ќе налеташ на некој деген без нагон за самоодржување, со дозвола земена со врски и мазни гуми, со 50 секогаш имаш повеќе фора отколку со 80, а енергијата која ќе се ослободи при недајбоже судар ќе биде повеќе од двојно помала.

Затоа, пополека. Тргни порано ако е далеку таму кај што си тргнал. Ебаго.

За среќа, правилата ги составуваат постручни од тебе и мене.
хмммм... не сум баш сигурен во ова... не што не сум сигурен, туку не сум ни убеден...

Ако, ич нека не те боли стапот. Само ти вози според правила и се ќе биде в ред.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
е не баш... многу пати некои правила се моронски, до таа мера што едноставно совеста не ми дозволува (а ни стапот) да ги следам и почитувам...

п.с. во синѓелич една појака сообраќајка имаше пред малку. онака на проаѓање снимив некоја секунда да се долови моментот. се аплоудова...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
е не баш... многу пати некои правила се моронски, до таа мера што едноставно совеста не ми дозволува (а ни стапот) да ги следам и почитувам...

а кој ќе оценува кои правила се моронски, а кои не? ти? секој за себе?

ако е така, тогаш можеме сите правила да ги фрлиме у корпа. Какво е тоа правило кое е подложно на толкувања, во зависност од интелигенцијата на толкувачот? тоа не е никакво правило.

што ако на некој деген му се чини дека некое правило е моронско, ама уствари не е, па предизвика несреќа?

конечно, кое е тоа правило кое е моронско и зошто е моронско? Јас лично не знам за такво. Сите правила на кои можам да се сетам имаат смисла. Дај некој пример на моронско правило, ама и да објасниш зошто е моронско.