Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859908 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Пак мороните пробуваат да ги користат законите како превентива, а не како правила.

Отсутен Возач

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
Мала е разликата помеѓу 50 и 60кмч за оние што почитуваат сообраќајни правила. Ама бидејќи скоро никој не почитува правила, ова е промашена мерка. Само постојани и ригорозни контроли на пат ќе ги приземјат „пилотите“ кои сонуваат дека се возат не тркачка патека кога седнуваат во кола.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Не се гине од тие што почитуваат прописи. А тој што не почитува 60 уште помалку 50 ќе почитува.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Само постојани и ригорозни контроли на пат ќе ги приземјат „пилотите“ кои сонуваат дека се возат не тркачка патека кога седнуваат во кола.

така е!

некако да се направи безумни роботи автоматски да казнуваат, тоа би било најдобро. да се отстрани човекот како алка во синџирот на казнување.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
WOW. Со зголемување на брзинската разлика помеѓу тие што го почитуваат законот и тие што го кршат, ќе ги решеле проблемите со безбедноста. Многу мудро.
Eте кој има логика. Штета што нема повеќе луѓе со логика.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
WOW. Со зголемување на брзинската разлика помеѓу тие што го почитуваат законот и тие што го кршат, ќе ги решеле проблемите со безбедноста. Многу мудро.

не, туку ќе можат полесно (и оправдано) да се пердашат тие што возат 70-80 низ град.

кој не може да си ја исконтролира брзината на празна улица, тој не може и други работи да контролира. Затоа за него не е кола. Еднаш казна, вториот пат зимање дозвола привремено, третиот пат чао. Ене ти аутобус, такси, ово, оно... Чим не си у стање да се воздржиш, најбоље ич да не возиш.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.

не, туку ќе можат полесно (и оправдано) да се пердашат тие што возат 70-80 низ град.

Во Европата во град се вози 40-50 максимално.
И да сум видел М6 како вози 40 во минхен. Не ми се веруваше просто на очите.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
што не санкционираат кој збори на телефон, за мене тоа е еднакво како на црвено да поминал загрозува безбедност на сите. Јес да на телефон никако не се збори додека возиш ама коа си купил телефон од 400евра можеш да одвоиш уште 20 за слушалка...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
нека направат и 300 евра за пешаците што ке поминуваат на црвено и на необележан пешачки премин!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
што не санкционираат кој збори на телефон, за мене тоа е еднакво како на црвено да поминал загрозува безбедност на сите. Јес да на телефон никако не се збори додека возиш ама коа си купил телефон од 400евра можеш да одвоиш уште 20 за слушалка...

Така ти мислиш. 20 еур се пари денес.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
што не санкционираат кој збори на телефон, за мене тоа е еднакво како на црвено да поминал загрозува безбедност на сите

Е што не санкционираат де?

Полно работи не санкционираат, а треба...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

кој не може да си ја исконтролира брзината на празна улица, тој не може и други работи да контролира. Затоа за него не е кола. Еднаш казна, вториот пат зимање дозвола привремено, третиот пат чао. Ене ти аутобус, такси, ово, оно... Чим не си у стање да се воздржиш, најбоље ич да не возиш.

О море, кажи ми една причина зошто би возел 50-60 на Првомајска, на булеваров кај Палас и на хиљаду други места (посебно во ноќните часови каде што нема ни мушичка да прелета).
Многу гледате филмови и руски клипови како луѓето изрипуваат од нигде и ти се фрлаат на хауба.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
што не санкционираат кој збори на телефон, за мене тоа е еднакво како на црвено да поминал загрозува безбедност на сите

Е што не санкционираат де?

Полно работи не санкционираат, а треба...

И во Европата не санкционираат ништо ново.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

О море, кажи ми една причина зошто би возел 50-60 на Првомајска, на булеваров кај Палас и на хиљаду други места (посебно во ноќните часови каде што нема ни мушичка да прелета).
Многу гледате филмови и руски клипови како луѓето изрипуваат од нигде и ти се фрлаат на хауба.
затоа што имаш приклучни улици каде што може во секој момент некој да ти излезе

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Абе готово, па нема до тие улици да возиш 200 туку ќе намалиш.
Брзината е последно нешто што би го чепнал за воведување ред во сообраќајот. Нормално, не да се вози 150 низ центар, ама не по знациве моронски.