Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3189562 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Поздрав до Оги, и побрзо опоравување...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Да де, ако некој вози 91кмч ти што сакаш може да правиш низ градов? :) Сигурно.

неќев тоа да кажам

замисли хипотетичко сценарио: град. искачаш од споредна у главна улица. Гледаш од спротивната страна дали иде кола. И, да, гледаш дека иде некоја кола, ама е далеку и правиш проценка дека имаш повеќе од доволно просторвреме да се приклучиш и тргаш. Арно ама, тој што ти изгледал дека е доволно далеку бил истовремено и дупло побрз отколку што ти си очекувал и бам.

Не можеш секогаш со гледање (поточно со типично ѕиркање од милисекунда!) точно да процениш со која брзина ти доаѓа другата кола. Дистанцата можеш мање-више добро да ја одредиш со ѕиркање, но брзината не секогаш.

затоа, можам да замислам замислено сценарио во кое што овој што шибал 120 е крив, а овој што (од негова перспектива) коректно се приклучувал не.
А не земаш во обѕир тоа што во 98.3% од случаите брзината е новинарски зголемена?

Те сфаќам наполно. И јас така би се вадел, во ситуацијата на Оги.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16741
  • Keep it 100
« Последно менување: 20 Ноември 2013, 14:51:14 pm Fic_CC »

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5577
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Pozdrav Ogi,
 i od mene brzo oporavuvanje.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Denes dve zeni izgazeni vo skopje !?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Ја видов на лице место сообраќајката на Оги и воопшто не беше убава глетка.Мислам дека во другата кола Роверот имаше повеќе повредени, бидејќи шофершајбната беше убаво распукана. Побрзо опоравување пред се.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Да де, ако некој вози 91кмч ти што сакаш може да правиш низ градов? :) Сигурно.

неќев тоа да кажам

замисли хипотетичко сценарио: град. искачаш од споредна у главна улица. Гледаш од спротивната страна дали иде кола. И, да, гледаш дека иде некоја кола, ама е далеку и правиш проценка дека имаш повеќе од доволно просторвреме да се приклучиш и тргаш. Арно ама, тој што ти изгледал дека е доволно далеку бил истовремено и дупло побрз отколку што ти си очекувал и бам.

Не можеш секогаш со гледање (поточно со типично ѕиркање од милисекунда!) точно да процениш со која брзина ти доаѓа другата кола. Дистанцата можеш мање-више добро да ја одредиш со ѕиркање, но брзината не секогаш.

затоа, можам да замислам замислено сценарио во кое што овој што шибал 120 е крив, а овој што (од негова перспектива) коректно се приклучувал не.

Кај мене поради лоша проценка се деси гадна сообраќајка пред 4-5 години.
Човеков со Фиат Типо од главна улица си свртел лево накај неговата споредна улица, ама од спротивната лента си иделе со мотор едни со ~220 и нормално е дека не очекувал дека толку брзо ќе дојдат и ќе се плеснат во него.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Два пати поминав од тука, со саати стоеја. Може уште се таму.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
[/quote]Brian Gillespie crashes his Hasport Hondata Insight at El Mirage dry lakes meet Nov 10th, 2013. The safety equipment worked as designed, and he escaped with relatively minor injuries. The car was the season's points champion, and was running between 180-190mph when it turned in.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
ova e mnogu hard core

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
Денеска какво срање ми се случи. За малку ќе го удрев Твингото (максимум 10см фалеа) во овој кретенов од снимкава.
Значи сакав да излезам и да го убијам. Значи да го убијам без око да ми трепне. Случајно решив да снимам и да постирам тука какво срање е овој народ. Само погледнете.

Иначе ова е снимано на раскрсницата од Телевизија према Стоковна куќа Мост на раскрсницата каде снимав и претходниот пат.

http://alienslair.myftp.org/mov_0021.mp4

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
Понекогаш се пцујам зошто го продадов Москвичот, токму заради вакви ситуации. Во денешно време само со мноооогу вардење иначе ке те реши некој.
New blood of old school

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
и двајцата се криви. овој возел 120, плус бил возач кој не смее да вози толку моќно возило, а иги излегувал од споредна улица.. во оваа ситуација и двајцата јадат казни... секој за своето...

он можеби не можел да направи доволно добро предвидување за брзината на другата кола бидејќи другата кола се движела отприлика дупло над очекуваната брзина? само шпекулирам

веројатно тоа е... и мене ми се има десено слично нешто на тоа место, само без судар пројдов јас... гледам лево, нема коли, т.е. далеку се, вртам глава за десно, нема коли ни таму и таман ја пуштив педалата од кочница и да стиснам на гас, типот “прелета“ пред мене на 5 сантими од хауба што се вика... како лудаци возат таму, а ограничувањето е 50, а не 60 како што рече некој.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време