Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859782 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Уууу јачи од Мерцедес  ;D

http://press24.mk/node/47293

Нека чува господ!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
http://www.brzkrug.com/novitetiii/mk-moto/13101-2013-11-12-18-55-01

Ако им е. Нега ги прегазат, нека ги изгазат, кога се неписмени. Пиштолот за украс ли им стои ? Слепци.

едит: поправено :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Што збориш бе?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
^Ептен точно, најточно!

Да не им се вежбите за пукање, ќе им зарѓаат пиштолите.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
На спенсер грешка му е малку цитираното, најверојатно за од џиџи линкот мислеше :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

ЕДИТ: Го изгледав видеото од неуништивото Волво.. Бре, што коли испомаваа со најтврдиот и најтежок дел на Волвото директно во најмеките делови на колите, со директно центрирање во најмеките делови. Па уште и накнадно вграден рол-бар во Волвото.. Бре, бре, бре..е

бре бре бреееее... нај тврдиот и нај тешкиот дел од волвото а? а каде е тој нај тврд и нај тежок дел во клипот претходно со реното кај што го маваат? а меѓу другото веќе реков претходно дека ке се каже ова:
да да.. знам дека ке кажете местено било, сите коли во слаба точка ги мавал... можеби да можеби не... ама сепак преку 30 пати го рокнаа и волвото со возење без проблем си продолжуваше секогаш... не се извитка како она погоре од прва...
само искрено, не очекував од тебе... чекај малку да размислам... 5 секунди, па дааа бееее ти голф возеше нели? и тоа дизел... јасно е зашто не го аресаш волвото и не ги признаваш фактите...

линкови за ролбарот барај на вики, на сјатот на волво а и во темата што ја отворив за волво. јас не реков дека никој друг го нема истото... ама на удес помеѓу 2 возила со 20 години старосна граница, има итекако огромна разлика...

Јас неможам да го сфатам сериозно видеото поради Benny Hill музиката во позадина :D :D :D
...а патем и неможам да разберам некој толку да се залага само за еден бренд и да тврди дека е нај-по-доброто нешто на нај-цел свет, па и дека моделите од пред 20 години се направени совршени и толку, нема конкуренција во никој аспект. Мислам дека се е ова поради Мехатроника како закоравен Volvo фан :D :D :D

П.С. Да не настане инцидент, немам ништо против Volvo, напротив ги почитувам, само едноставно не мислам дека секој нивни модел е најдобар во секој поглед во споредба со билошто друго.

ај те молам за потцртаните и болдираните делови да посочиш доказ... дај извади линк нешто од форумов, квотирај мој текст, ДОКАЖИ те молам кога, каде и како јас сум го рекол ова?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
http://www.brzkrug.com/novitetiii/mk-moto/13101-2013-11-12-18-55-01

Несакам да налетам на некој од овие, не возат туку летаат товарени ко камион, кочници слаби никакви, светла намерно не палат а не ни имаат, џандариве ќе им ја земат колата утре нов крш, вадат седишта ја товараат пак иста песна, на неколку места обавезно стојат нивни луѓе кој пратат полиција да не има.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk

ЕДИТ: Го изгледав видеото од неуништивото Волво.. Бре, што коли испомаваа со најтврдиот и најтежок дел на Волвото директно во најмеките делови на колите, со директно центрирање во најмеките делови. Па уште и накнадно вграден рол-бар во Волвото.. Бре, бре, бре..е

бре бре бреееее... нај тврдиот и нај тешкиот дел од волвото а? а каде е тој нај тврд и нај тежок дел во клипот претходно со реното кај што го маваат? а меѓу другото веќе реков претходно дека ке се каже ова:
да да.. знам дека ке кажете местено било, сите коли во слаба точка ги мавал... можеби да можеби не... ама сепак преку 30 пати го рокнаа и волвото со возење без проблем си продолжуваше секогаш... не се извитка како она погоре од прва...
само искрено, не очекував од тебе... чекај малку да размислам... 5 секунди, па дааа бееее ти голф возеше нели? и тоа дизел... јасно е зашто не го аресаш волвото и не ги признаваш фактите...

линкови за ролбарот барај на вики, на сјатот на волво а и во темата што ја отворив за волво. јас не реков дека никој друг го нема истото... ама на удес помеѓу 2 возила со 20 години старосна граница, има итекако огромна разлика...

1. Да, најтврдиот и најтешкиот дел од Волвото (предницата, сосе браникот, челниот лим и моторот) го удираа во багажници и задни делови од автомобилите, каде што се најмеки. Секако дека Волвото во тој случај ќе биде „неуништиво“.

2. Удес меѓу 2 возила со 20 години старосна разлика, да, има итекако голема разлика. Малото Ренолче парче го направи големото, гордо Волво.

3. Ти си тој што тврди за рол-барови во секое возило. Јас не успеав да најдам таква информација. Можеби имаат нешто како safety cell (различно од рол-бар), но пак ќе нагласам, во денешно време сите го имаат тоа.

П.С. Да не почнеме да се напаѓаме на лична основа. Тоа што јас возам Голф (па уште одозгора и дизел) нема врска со моето мислење и она што објективно може да се примети од видеата.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
П.С. Да не почнеме да се напаѓаме на лична основа. Тоа што јас возам Голф (па уште одозгора и дизел) нема врска со моето мислење и она што објективно може да се примети од видеата.

аааааа хахаха... возењето на некое возило е напад на лична основа? хахаха... премногу лично.../

ај нек ти биде... ама да си знаеш дека ти прв почна да пецкаш... без гајле, ке ти вратам у живо... ке ти истурам кокакола со шекер на глава, додека држиш зеро во рака... да ти биде мука...  ;D :D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
Јас неможам да го сфатам сериозно видеото поради Benny Hill музиката во позадина :D :D :D
...а патем и неможам да разберам некој толку да се залага само за еден бренд и да тврди дека е нај-по-доброто нешто на нај-цел свет, па и дека моделите од пред 20 години се направени совршени и толку, нема конкуренција во никој аспект. Мислам дека се е ова поради Мехатроника како закоравен Volvo фан :D :D :D

П.С. Да не настане инцидент, немам ништо против Volvo, напротив ги почитувам, само едноставно не мислам дека секој нивни модел е најдобар во секој поглед во споредба со билошто друго.

ај те молам за потцртаните и болдираните делови да посочиш доказ... дај извади линк нешто од форумов, квотирај мој текст, ДОКАЖИ те молам кога, каде и како јас сум го рекол ова?

Па искрено не сум толку трудољубив, уште помалку па за некорисни работи. Ај да речеме дека еве немам цитати и остали ствари, али едноставно таков е впечатокот кој го оставаш. Во повеќе наврати се збори за тоа колку е цврсто волвото, колку тоа нетроши, колку е најнапредно со технологија, колку они имаат измислено се а другите ископирале итн итн (исто ко да го слушам Самоил пред десетина години). Дури и еве тука е муабетот дека видео на кое волво удира кули и ги прај лом и уште тера е ок (и патем има музика од Бени Хил), али видео кајшто волво се витка од рено е платена намештаљка (и нема музика). Еве јас на пример возам Форд Фиеста и мене ми е супер колата, али не отворив тема "Ford - искуства, мислења, знаења..." иако има многу повеќе поранешни или сегашни сопственици на Форд кои реално и ке има што повеќе да споделат. Колку Волвовци има на форумов? (да не ме сфатиш погрешно, немам ништо против темата).

И...кога сме веќе и на муабетот цврстина, пред 13-14 години татко ми имаше незгода со 101 (генерација '84). Колата беше купус (уличната светилка помина со полесни повреди), едвај го имаа извадено човекот. Татко ми  се освести во болница после саат време со модрица на градите од воланот (кој беше цел искривен) и ништо повеќе. Ни набиено ни скршено ни ништо. Е сеа, судејки според горната логиката јас треба да тврдам дека Застава 101 е најбезбедно возило!!! Втората варијанта е да тврдам дека татко ми е Супермен, само ни глуми лудило по дома :D

Не Сакам да бидам погрешно сватен, јас стварно го почитувам брендот и камо среќа еден ден да си купам некој нивни модел, само зборам за култот околу него.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Па искрено не сум толку трудољубив, уште помалку па за некорисни работи. Ај да речеме дека еве немам цитати и остали ствари, али едноставно таков е впечатокот кој го оставаш. Во повеќе наврати се збори за тоа колку е цврсто волвото, колку тоа нетроши, колку е најнапредно со технологија, колку они имаат измислено се а другите ископирале итн итн (исто ко да го слушам Самоил пред десетина години). Дури и еве тука е муабетот дека видео на кое волво удира кули и ги прај лом и уште тера е ок (и патем има музика од Бени Хил), али видео кајшто волво се витка од рено е платена намештаљка (и нема музика). Еве јас на пример возам Форд Фиеста и мене ми е супер колата, али не отворив тема "Ford - искуства, мислења, знаења..." иако има многу повеќе поранешни или сегашни сопственици на Форд кои реално и ке има што повеќе да споделат. Колку Волвовци има на форумов? (да не ме сфатиш погрешно, немам ништо против темата).

И...кога сме веќе и на муабетот цврстина, пред 13-14 години татко ми имаше незгода со 101 (генерација '84). Колата беше купус (уличната светилка помина со полесни повреди), едвај го имаа извадено човекот. Татко ми  се освести во болница после саат време со модрица на градите од воланот (кој беше цел искривен) и ништо повеќе. Ни набиено ни скршено ни ништо. Е сеа, судејки според горната логиката јас треба да тврдам дека Застава 101 е најбезбедно возило!!! Втората варијанта е да тврдам дека татко ми е Супермен, само ни глуми лудило по дома :D

Не Сакам да бидам погрешно сватен, јас стварно го почитувам брендот и камо среќа еден ден да си купам некој нивни модел, само зборам за култот околу него.

самоил е сам за себе прича. човекот практицирал за волво и тоа е тоа...

дека се неуништиви не тврдам. дека се доста напредни со технологија тврдам. понапредни се од мнооогу извикани брендови. отварањето на темата е токму тоа што сакав и да го постигнам а ти го кажа самиот... колку фордови има а колку волвовци?  форд има бајаги, волво премалку, затоа и има таква тема... што не отворам тема за бмв на пример? ете и бмв имам и исто така како бренд го почитувам, поготово тој модел што го имам, за кеиф го зедов, ама не мотворив тема... зашто? зашто да ги ринеш со лопата ги има...

кога е веке во прашање вкусот тука веке нема што да се дискутира.. ниедна тема, ниеден пост, нити миљон линкови нема да ми го сменат мислењето т.е. желбата за некој бренд.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
аааааа хахаха... возењето на некое возило е напад на лична основа? хахаха... премногу лично.../

ај нек ти биде... ама да си знаеш дека ти прв почна да пецкаш... без гајле, ке ти вратам у живо... ке ти истурам кокакола со шекер на глава, додека држиш зеро во рака... да ти биде мука...  ;D :D

Не, не. Ти викаш дека јас возам Голф, и тоа дизел, и затоа не сум го сакал Волвото. Објасни ми каква врска има тоа. Ако тоа не е напаѓање лично, не знам што е.

Јас барем не ги гледам работите за Волво низ розеви наочари, или каква боја и да е шведскиот челик. Збориме за објективни аргументи што може да се забележат од видеата кои ти ги постави и кога ќе ги истакнеме недоследностите, напаѓаш лично.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

ај нек ти биде... ама да си знаеш дека ти прв почна да пецкаш... без гајле, ке ти вратам у живо... ке ти истурам кокакола со шекер на глава, додека држиш зеро во рака... да ти биде мука...  ;D :D

Не, не. Ти викаш дека јас возам Голф, и тоа дизел, и затоа не сум го сакал Волвото. Објасни ми каква врска има тоа. Ако тоа не е напаѓање лично, не знам што е.

Јас барем не ги гледам работите за Волво низ розеви наочари, или каква боја и да е шведскиот челик. Збориме за објективни аргументи што може да се забележат од видеата кои ти ги постави и кога ќе ги истакнеме недоследностите, напаѓаш лично.

јас не гледам низ розеви нааочари... финтата е што рамот на моите наочари е од шведски челик... а насреде е диоптер, па може не ми е погоден диоптерот ;D ;D

и за последен пат, не барај објективност од мене кога се работи за личен избор а исто така (многу побитно) немој да стануваш филозоф како некои други тука присутни кога некој ке удри заебанција некоја, па макар тоа било и за твојот личен избор на возило (што ти е при срце очигледно како и на повеќето) ;)

тоа со голф па и уште дизел беше мајтап... сори за недоразбирање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
и за последен пат, не барај објективност од мене кога се работи за личен избор

не се бара објективност при бирањето, туку при дискутирањето. тоа се две различни вежби. Личниот избор секогаш ќе има субјективна компонента, но дискусијата во принцип треба да биде објективана. Инаку престанува да биде дискусија и се трансформира во гс муабет.

а исто така (многу побитно) немој да стануваш филозоф како некои други тука присутни кога некој ке удри заебанција некоја, па макар тоа било и за твојот личен избор на возило (што ти е при срце очигледно како и на повеќето) ;)

Проблемот е што преминот од дискутирањето во заебавањето намерно го правиш blurry, матен, без јасна граница, а за да можеш во секој момент кога некој ќе те фати у тесно да кажеш „ееј па се заебаам, не приметуваш“? Не, не се приметува. Поработи на јасноста на твоите излагања.

Извинете вака што ви се умешав.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Проблемот е што преминот од дискутирањето во заебавањето намерно го правиш blurry, матен, без јасна граница, а за да можеш во секој момент кога некој ќе те фати у тесно да кажеш „ееј па се заебаам, не приметуваш“? Не, не се приметува. Поработи на јасноста на твоите излагања.

Извинете вака што ви се умешав.

прво не се меашј во туѓ муабет... ама ај кога се вмеша веќе, тури прст на чело, и прочитај постови мои. повеќето од пола се мајтап... на форумов доаѓам да се изрелаксирам, зезам и слично, за разлика од тебе што доаѓаш тука да се докажуваш, објаснуваш и условно речено победуваш во твоите филозофски побуди... тука е разликата во она што јас го зборам дека го правам а ти не го сваќаш дека е така... а не ретко си и нападен, од што си премногу упорен во докажувањето. човек после тебе и лп неможе да биде објективен, па му останува да се зеза и мајтапи... додуша објективност неможе ни после бугар да се има, ама тој е веке друга тема... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk