(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
преживеано со неколку гребаници и набиеност и пола коса ми фалеше од што го скршив со глава совозачкото стакло на вратата бидејќи бев совозач
Патот - срамзалино. вртено 5 пати (тумбано)
купи ли другар ти друго волво? или се одлучи за некоја пластикарија или тенекија.. види го бе, 5 круга свртело на тумбање и види ја шасијата колку е здрава, т.е. колку малку е внатрешниот дел од кабината деформиран.
инаку оваа 440-ката е рамо до рамо со 840-ка т.е. 840 е караван верзијата на 440... 440 е претходник на Ѕ70 исто како што 840 е претходник на V70... е ова последново го имам.. и тоа 2 комада
тенк бре... тенк..
п.с. дај прашј го другар ти, маската од хаубата дали ке ми ја продаде и колку пари, доколку е здрава...
Ова беше пред 5,6 години го шитнаа ова у отпад
Инаку .. јас се разбудив кога колата почна да тресе односно искачаше од патот на десно. Имав две секунди време буден па после во несвест. За тие две секунди успеав да го фатам држачот од вратата кој на крај беше откорнат. После од ударот во шанакот (десна вдлабнатина до патот) со глава го имам скршено прозорот од вратата и паднато во несвест, после се сеќавам само кога се разбудив колата беше свртена во обратен правец во нива до патот. Проценката на извршителите беше дека прво сме удриле со предница во шанакот и од ударот колата скокнала и се превртила колут напред воздушно падната на задниот дел од кровот потоа се превртела уште неколку пати странично за на крај да застане на тркала после 50тина метра.
Се сеќавам дека вратата ми беше заглавена и искачав низ прозорот. Задните врати неможеа ни
првата помош да ги отвори кога дојде, па другарот што беше заглавен со нозете меѓу седишта мораше да го изнесат од возачка врата (бидејќи кај нас не доаѓа пожарникар коа има тешка сообраќајка) Брза помош чекавме 30минути да стигне од Велес.
П.С. човекот што ја поседувал нивата сакал да не тужи затоа што сме му скршиле некое дрвце.