Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3850326 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
после 15-20 години километражникот на сајла и пружина ДЕФИНИТИВНО покажува повеке и до 30%, затоа што пружината која дава отпор, не е веке толку прецизна и точна, бидејки омекнува.

Морам да те поправам дека грешиш, пошто имам мерено со мојот телефон колку е точна километражата. До 55-60 км/ч километражата ми покажува 4-5 км повеке од онаа на телефон, а над 60-70 км/ч покажува ~8 км повеке, што е ок, со оглед дека километражникот ми е стар со 99% сигурност 36 години, и отстапува минимално.
Мерено со апликациите Igo и Ulysse Speedometer.
Со истиве апликации, пробано на повеке возила, во кои и ескортот на The Ghost со кој ти бевме, исто така и кај него отстапува во слични вредности, така да, ако отстапува до 30%, ондак за да ја би возел 60 во град, според километража ке треба да возам 80.
Така да, ако така гледаме, и на твоите волвоа и бмвејкото треба да отстапува 30% пошто не ти се стари 2-3 години така ?

убаво кажав КИЛОМЕТРАЖНИК НА САЈЛА И ПРУЖИНА...научите се да читате како што пишува а не како што ви одговара... на моите волва и бмв-то нема таков километражник... ако не си знаел постојат и електронски километражници кои се миљон пати по прецизни од тие на сајла и после 50 години покажуваат исто бидејки немаат замор на материјали...

и не реков дека СИТЕ покажуваат 30%... реков дека покажуваат и до 30%... “делот со И ДО“ е битен момент што повторно го скокна туку си прочита онак како сакаш а не како пишува... а тоа може да биде и 10% може и 7% а може и 25%... ме мрзи да барам, ама имам доказ каде на југо покажува 95 кога типот вози 50.. тоа се батко бајаги повеке порценти од 30%... ти даде пример еве и јас дадов пример... исто така мерено со гпс и спиидтракер
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
За југовците, ништо чудно и од фабрика да излегувале со дефектни километражници.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
значи.. истава корса ја има брат ми... со тупаница еднаш удрив појако на стубот над вратата (совозачка) и сега таму има дупка длабока од 1,5 сантим... немој да ми речеш дека со 100 на саат ја возеле, се акнале и излегле од кола со малку згужвано и троа изгребано... во оваа корса врат се крши и со 40 на саат пошто си целиот у грч од начинот на седење...
во контекст на овој муабет ти го пишав мојот муабет така да незнам што гледаш ти во тоа дека јас тролам И на крај краева прочитај го насловот на темата. Пријатно

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
секако според насловот си во право... ама кога ке споиш во кој контекст го постираше твојот муабет изгледа вака:
значи.. истава корса ја има брат ми... со тупаница еднаш удрив појако на стубот над вратата (совозачка) и сега таму има дупка длабока од 1,5 сантим... немој да ми речеш дека со 100 на саат ја возеле, се акнале и излегле од кола со малку згужвано и троа изгребано... во оваа корса врат се крши и со 40 на саат пошто си целиот у грч од начинот на седење...
све е до моментот, еве јас со смртоносна лада самара без појас со 100-110 директно у дрво без вртење и кочење па куцкам на форумов :)

само заборави тука да напишеш (а одпосле напиша) дека си имал неколку месечен опоравок... има логика спојувањето на текстот?
фала многу, и на тебе пријатно. имај пријатна вечер-ноќ...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
фала и ти убаво да спиеш :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
фала и ти убаво да спиеш :)

остај заебанции... туку ти се десило ли со некоја цицлеста цуца нагло да закочиш (она врзана со каиш) да видиш како цицињата и излетуваат од тоа цицкарникот? јака гледка... увек кога некоја таква седи до мене како совозач, ја терам каиш да тури и увек наоѓам чарка зашто да закочам нагло... глетката е неописива... ај следниот пат ке ја завртам камерата накај нејзе и ке снимам... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
^Perfect example of Understeer! ;D ;D ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
Traditionally the heavier car is always meant to hold the advantage in a head on crash... we've shown it's maybe time to rethink that convention

Џабе е и тенк и се, технологијата замина далеку.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
преживеано со неколку гребаници и набиеност и пола коса ми фалеше од што го скршив со глава совозачкото стакло на вратата бидејќи бев совозач
Патот - срамзалино. вртено 5 пати (тумбано)

купи ли другар ти друго волво? или се одлучи за некоја пластикарија или тенекија.. види го бе, 5 круга свртело на тумбање и види ја шасијата колку е здрава, т.е. колку малку е внатрешниот дел од кабината деформиран.

инаку оваа 440-ката е рамо до рамо со 840-ка т.е. 840 е караван верзијата на 440...  440 е претходник на Ѕ70 исто како што 840 е претходник на V70... е ова последново го имам.. и тоа 2 комада  ;D тенк бре... тенк..

п.с. дај прашј го другар ти, маската од хаубата дали ке ми ја продаде и колку пари, доколку е здрава...

Ова беше пред 5,6 години го шитнаа ова у отпад :)
Инаку .. јас се разбудив кога колата почна да тресе односно искачаше од патот на десно. Имав две секунди време буден па после во несвест. За тие две секунди успеав да го фатам држачот од вратата кој на крај беше откорнат. После од ударот во шанакот (десна вдлабнатина до патот) со глава го имам скршено прозорот од вратата и паднато во несвест, после се сеќавам само кога се разбудив колата беше свртена во обратен правец во нива до патот. Проценката на извршителите беше дека прво сме удриле со предница во шанакот и од ударот колата скокнала и се превртила колут напред воздушно падната на задниот дел од кровот потоа се превртела уште неколку пати странично за на крај да застане на тркала после 50тина метра.
Се сеќавам дека вратата ми беше заглавена и искачав низ прозорот. Задните врати неможеа ни
првата помош да ги отвори кога дојде, па другарот што беше заглавен со нозете меѓу седишта мораше да го изнесат од возачка врата (бидејќи кај нас не доаѓа пожарникар коа има тешка сообраќајка) Брза помош чекавме 30минути да стигне од Велес.
П.С. човекот што ја поседувал нивата сакал да не тужи затоа што сме му скршиле некое дрвце.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Сте имале среќа... И тоа голема. Битно живи и здрави сте сеа сите, така ? :)

А за тој човекот што сакал да тужи за едно дрвце, па човек ли е тој бе ?!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Зоолошка градинка Весели ждребиња