Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3853216 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Гледам дека сеуште не е научена разликата помеѓу возење брзо кога условите тоа го дозволуваат, и возење брзо како морон.

Потпис  и печат, заверено на нотар.

A која комисија ќе одлучува дали „условите тоа го дозволуваат“ или не?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3414
  • Хюндай Тюсон
Непосредно после излетувањево на тројцата штипјани со полото кај скопје тука према радовиш се истумбаа 5 цигани со кадет како мојот. За разлика од првите овие преживеаа сите до еден и тоа без посериозни повреди. На другар татко му го вози шлеп камионот од авто мото и ми расправаше дека направиле 2 круга и слетале во канал.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Гледам дека сеуште не е научена разликата помеѓу возење брзо кога условите тоа го дозволуваат, и возење брзо како морон.

Потпис  и печат, заверено на нотар.

Веќе на патот излегла комисија и одлучила колку е безбедно да се вози ама како и за се друго во македонија имаме "експерти" кои знаат најдобро за се ..

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7111
^^
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Извини, али јас напред имам дискови ;)

Абе ти ли менеќе ме учиш? Мене до негде и ќе ме возиш ама технологија понова 25г. неможеш. ЕЈ! 25г. технологија. И ти ми кажуваш спие на рамно. Иди легни си. Уште не си научил да возиш, се паничиш и сите околу тебе ти сметаа што возат побрзо. Утре да седнеш у друга кола ќе видиш дека е до колата. Ти ко што се осеќаш на 40 некој со ново ауто така му е на 100. И што е понтересно исто сте безбедни. Како за кочење така и за се друго.

И те молам остај се од обидите мене да ми ојаснуваш, објаснето ми е и тоа добро. Не у теуорија како кај тебе...

Зошто се нервираш, притоа и навредуваш ?? Кое ти е тоа право да ми кажуваш јас дали знам да возам или не ? Си ме видел јас како возам ? Или те боли што јас на 20 години самостојно испаднав на пат со кола, а ти тогаш можда уште си се водел тате меси, мама носи.
Иди вози симулација, рокај коли на игри со 300 на саат, те молам не загрозувај безбедност.
И да, ке заборавев, не отидов да легнам, отидов на работа, а ако ти немаш попаметна работа, ти иди легни си.

« Последно менување: 07 Јуни 2013, 16:23:36 pm Filomkd »

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608

Потпис  и печат, заверено на нотар.

Не може на уличките во Дебар Маало пример, да леташ со 80...  Додека на Партизанска, Илинденска, Јане Сандански, Србија, Словенија и други поголеми булевари, 80 е сосем нормална брзина. На тие улици неретко се случува и со 100+ да се вози. Дали тоа условите дозволуваат или не, самиот треба да си свесен. Како што кажав, во Дебар Маало сигурно нема да возам 80, туку 40 :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

Комисијата во главата која треба секој да ја има.

Мене на пример таа комисија ми вика дека 80кмч на автопат е жива лудост, глупост, неразумност и знак ставен во кафана во целосно избезумена состојба на тие што го ставиле.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18027
Цитат: EuroNCap branch of Macedonia
Заради изјава каде што петтина млади луѓе возејќи како стоки излетале од коловозот, притоа правејќи два круга и слетувајќи во канал со возило Opel Kadett, произведено во време на Јосип Броз, како колектив решивме на истото возило да доделиме рекорден број на ѕвездички во real life crash test сегментот, а тоа се 7 (со зборови седум) ѕвездички. Со тоа, ова возило е побезбедно од сите премиум седани, SUV возила и евентуално тенкови при идиотско возење и превртување од стриктно два круга во воздух и слетување во канал. Се моли администрацијата на Olympia Motors Македонија, да им додели плакета на која ќе биде испечатена оваа изјава и која со 3M трака ќе се лепи на ветробранско стакло, за да сопствениците на Kadett уште повеќе мрсат муда на јавните форуми по државата.

Еј, на што налетав пред 5 минути!

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

Мене на пример таа комисија ми вика дека 80кмч на автопат е жива лудост, глупост, неразумност и знак ставен во кафана во целосно избезумена состојба на тие што го ставиле.

„Tреба да ја има“ и „Ја има“ се два суштински различни искази.

Ете, видиш, баш ова ми беше поентата.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Taa комисија ја немаат многу луѓе. Не само во автомобилскиот свет, туку општо во животот. Затоа и не размислуваат со својата глава туку чекаат да им биде сервирано.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Тој што ја нема ќе си вози по знаци..

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

Само момент, дали добро те разбрав: oние кои се одговорни и правилно одлучуваат возат над ограничувањата, додека тие без мозок - возат по знаци.

Добри те разбрав?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Цитат: EuroNCap branch of Macedonia
Заради изјава каде што петтина млади луѓе возејќи како стоки излетале од коловозот, притоа правејќи два круга и слетувајќи во канал со возило Opel Kadett, произведено во време на Јосип Броз, како колектив решивме на истото возило да доделиме рекорден број на ѕвездички во real life crash test сегментот, а тоа се 7 (со зборови седум) ѕвездички. Со тоа, ова возило е побезбедно од сите премиум седани, SUV возила и евентуално тенкови при идиотско возење и превртување од стриктно два круга во воздух и слетување во канал. Се моли администрацијата на Olympia Motors Македонија, да им додели плакета на која ќе биде испечатена оваа изјава и која со 3M трака ќе се лепи на ветробранско стакло, за да сопствениците на Kadett уште повеќе мрсат муда на јавните форуми по државата.

Еј, на што налетав пред 5 минути!

Каде можам да набавам од тие плакатите?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
^^

Абе ти ли менеќе ме учиш? Мене до негде и ќе ме возиш ама технологија понова 25г. неможеш. ЕЈ! 25г. технологија. И ти ми кажуваш спие на рамно. Иди легни си. Уште не си научил да возиш, се паничиш и сите околу тебе ти сметаа што возат побрзо. Утре да седнеш у друга кола ќе видиш дека е до колата. Ти ко што се осеќаш на 40 некој со ново ауто така му е на 100. И што е понтересно исто сте безбедни. Како за кочење така и за се друго.

И те молам остај се од обидите мене да ми ојаснуваш, објаснето ми е и тоа добро. Не у теуорија како кај тебе...

Зошто се нервираш, притоа и навредуваш ?? Кое ти е тоа право да ми кажуваш јас дали знам да возам или не ? Си ме видел јас како возам ? Или те боли што јас на 20 години самостојно испаднав на пат со кола, а ти тогаш можда уште си се водел тате меси, мама носи.
Иди вози симулација, рокај коли на игри со 300 на саат, те молам не загрозувај безбедност.
И да, ке заборавев, не отидов да легнам, отидов на работа, а ако ти немаш попаметна работи, ти иди легни си.

На 20 години јас правев пари колку твојата кладилница кај што работиш. ;)

И сум те видел како возиш. Како учениче во прво оделение на клупа кога седи. :D :D

Јас како возам оја работа. колку што е твоја работдавозиш стара кола 45г. со 130 км на час ;)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7111

Само момент. Велиш: оние кои се одговорни и правилно одлучуваат возат над ограничувањата, додека тие без мозок - возат по знаци.

Добри те разбрав?

Па многу нормално бе имењак, тоа е тоа, сите одговорни лица кои почитуваат правила право во бардовци, нели свати до сеа :D

И сум те видел како возиш. Како учениче во прво оделение на клупа кога седи. :D :D

Јас како возам оја работа. колку што е твоја работдавозиш стара кола 45г. со 130 км на час ;)

И ти си страшен. (така викаше тошо малерот) ;) :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
^^

И да, ке заборавев, не отидов да легнам, отидов на работа, а ако ти немаш попаметна работи, ти иди легни си.