Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3849024 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Затоа некои од нас предавале физика, зошто ги бивало на таа тема.

Како мече дрен...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
Физика, математика и програмирање.. Ти требаат приватни часови?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ууууу конкуренција! Јаки4ко. А толку те бива за филозофија... Партал ќе си правел. Штета.

Како мече дрен...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
200 е исто во секоја кола без разлика дали е мерцедес, алфа или опел и дали е од 2013 или 1913.

Сега ќе ви објаснам и зошто е исто.. Бидејќи во школо има еден предмет кој се вика физика и во неа важат едни закони кои никој неможе да ги измени. Па така ти кога се движиш со 200 на час без разлика во кое возило се возиш во тој момент автомобилот има кинетичка енергија која е како темпирана бомба и не знаеш каде ќе заврши. Можеби истата енергија полесно се контролира во пософистициран автомобил ама ни тој не е без грешка..

да де исто е

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
^^

Или најубаво го тоа Члинк објасни:

Абе ти ли менеќе ме учиш? Мене до негде и ќе ме возиш ама технологија понова 25г. неможеш. ЕЈ! 25г. технологија. И ти ми кажуваш спие на рамно. Иди легни си. Уште не си научил да возиш, се паничиш и сите околу тебе ти сметаа што возат побрзо. Утре да седнеш у друга кола ќе видиш дека е до колата. Ти ко што се осеќаш на 40 некој со ново ауто така му е на 100. И што е понтересно исто сте безбедни. Како за кочење така и за се друго.

И те молам остај се од обидите мене да ми ојаснуваш, објаснето ми е и тоа добро. Не у теуорија како кај тебе...

Деца.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
200 е исто во секоја кола без разлика дали е мерцедес, алфа или опел и дали е од 2013 или 1913.

Сега ќе ви објаснам и зошто е исто.. Бидејќи во школо има еден предмет кој се вика физика и во неа важат едни закони кои никој неможе да ги измени. Па така ти кога се движиш со 200 на час без разлика во кое возило се возиш во тој момент автомобилот има кинетичка енергија која е како темпирана бомба и не знаеш каде ќе заврши. Можеби истата енергија полесно се контролира во пософистициран автомобил ама ни тој не е без грешка..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

да де исто е

А ако не стигнеш да стиснеш на педалото за кочница? Чабе ти се дисковите и електрониката.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
A aко тетката имаше фалус ќе беше тетин.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Па тој процент на поголема безбедност нека е и 90 проценти ама пак имаме 10 проценти шанса за грешка. А кога станува збор за живот тие 10 проценти многу значат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Баш затоа и се возат посигурни коли, за во тие 10% да имаат пасивна и активна безбедност. А воздушни перници, каиши и крампл зони живот значат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
Ако не успееш да стиснеш на педалот за кочница, значи претходно си добил излив или срцев удар и моторните способности како и свесното расудување на ситуацијата ти се еднакви на нула.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Јас кога седнувам да возам во кола не се грижам за мене.. туку за оние што седат до мене и позади мене. Нивната безбедност ми е приоритет.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Се слагам дека иропнично  да се правиш тркач а возиш 1200 кила тежок автомобил со 1.2 мотор..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Рече дечкото што вози 40 годишен кадет и се грижи за безбедноста во сообраќајот.

Односно:
Абе ти ли менеќе ме учиш? Мене до негде и ќе ме возиш ама технологија понова 25г. неможеш. ЕЈ! 25г. технологија. И ти ми кажуваш спие на рамно. Иди легни си. Уште не си научил да возиш, се паничиш и сите околу тебе ти сметаа што возат побрзо. Утре да седнеш у друга кола ќе видиш дека е до колата. Ти ко што се осеќаш на 40 некој со ново ауто така му е на 100. И што е понтересно исто сте безбедни. Како за кочење така и за се друго.

И те молам остај се од обидите мене да ми ојаснуваш, објаснето ми е и тоа добро. Не у теуорија како кај тебе...

Ах бе деца, деца...

Гледам дека сеуште не е научена разликата помеѓу возење брзо кога условите тоа го дозволуваат, и возење брзо како морон.

Е тоа е работава..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Гледам дека сеуште не е научена разликата помеѓу возење брзо кога условите тоа го дозволуваат, и возење брзо како морон.

Потпис  и печат, заверено на нотар.