Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3889055 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
По овие 3 случки, дефинитивно треба да се воведат казни за пешаци. А за оние што претрчуваат преку жардињери, ДИРЕКТНО БЕСИЛКА.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
По овие 3 случки, дефинитивно треба да се воведат казни за пешаци. А за оние што претрчуваат преку жардињери, ДИРЕКТНО БЕСИЛКА.
Драго ми е што се разбираме. Треба партија да оформиме.

Отсутен Igor

• Легенда
Ова ќе гласи:  Преродба во еден чекор, затоа што 100 чекори се за пи*ки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Прво ќе се стават бетонски бариери со висина од 1.5метри и шилци од 50цм над нив по целата должина на пластичарската улица.

Сите понатамошни чекори ќе бидат исти, само на други улици. По ред.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Deni,

dali ti nekogas vo zivotot si presol ulica na neobelezano mesto?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Deni,

dali ti nekogas vo zivotot si presol ulica na neobelezano mesto?
Да, и никогаш не сум посметал на некое возило со моето поминување. (Односно немало возило на 100 метра најмалку.) Како што ги учеа порано СИТЕ деца - како се преоѓа улица.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
А дали некогаш си се шетал на обиколница пешки во 1 саат сабајле во зимски услови и зашто не?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
А дали некогаш си се шетал АКАЛ на обиколница пешки во 1 саат сабајле во зимски услови и зашто не?
;)

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Ако не да пуштиме петиција од Карклуб, ко ќе возите вие вака по нервозните, да ги празнат и затворат улиците за да можи рает да помините.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
си лепат казни за пешаци,50че
некоја комшивка на мајка ми ја репнале,ако викам паметно

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Па има таква петиција.

Се вика забранет сообраќај за пешаци. И важи на сите патишта и коловози.

Освен според точно одредени услови и норми, кога смеат да се движат по коловозот - не ометајќи го автомобилскиот сообраќај.

си лепат казни за пешаци,50че
некоја комшивка на мајка ми ја репнале,ако викам паметно
ПРЕКРАСНО!!!!

Отсутен Igor

• Легенда
Ако не да пуштиме петиција од Карклуб, ко ќе возите вие вака по нервозните, да ги празнат и затворат улиците за да можи рает да помините.

Друже помини у 13-14 часот кај битпазар со кола, па помини кај пластичарата, и сподели тука како си поминал.
По ова што го пиша, очигледно не си искусил стадо луѓе (читај овци) како без ич мозок си поминуваат кај ќе им текне, без да погледнат дали иде кола или не.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Not a valid youtube URL

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Незнам можи не во толку голем број, ама и Битола во пазарен ден е топ, па никогаш не ми се десило да не видам некој или да дојдам до незгодна ситуација.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Пешакот не е секогаш во право, ама ако погине ќе го лежиш поради убиство од небрежност.

Не е точно! Ако си убил некој во сообраќај постои квалифицирано дело загрозување на безбедноста во сообраќајот и казна е од 1 до 10 години.
Полека „млад адвокату“, не рипај.. Што не е точно?
Точно е дека некогаш ни крив ни дужен може да утепаш некого во сообраќај?
Точно е дека без разлика што си бил ни крив ни дужен (пешакот згрешил и летнал под тркала) ќе го лежиш?

Тиии, одма да се рипало со Абџекшн! :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.