Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
По овие 3 случки, дефинитивно треба да се воведат казни за пешаци. А за оние што претрчуваат преку жардињери, ДИРЕКТНО БЕСИЛКА.
Deni,dali ti nekogas vo zivotot si presol ulica na neobelezano mesto?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
А дали некогаш си се шетал АКАЛ на обиколница пешки во 1 саат сабајле во зимски услови и зашто не?
си лепат казни за пешаци,50ченекоја комшивка на мајка ми ја репнале,ако викам паметно
Ако не да пуштиме петиција од Карклуб, ко ќе возите вие вака по нервозните, да ги празнат и затворат улиците за да можи рает да помините.
Цитат: Simo - Carrier166 на 06 Јануари 2013, 12:43:47 pmПешакот не е секогаш во право, ама ако погине ќе го лежиш поради убиство од небрежност.Не е точно! Ако си убил некој во сообраќај постои квалифицирано дело загрозување на безбедноста во сообраќајот и казна е од 1 до 10 години.
Пешакот не е секогаш во право, ама ако погине ќе го лежиш поради убиство од небрежност.