Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888815 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Пешакот е секогаш во ПРАВО и тука е крај на програмата за на суд
Надевај се на тоа. Освен ако мислиш дека пешакот е ПРАВО во Бутел.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Пешакот не е секогаш во право, ама ако погине ќе го лежиш поради убиство од небрежност.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ќе го лежиш ако не се докаже дека не требал да биде таму, дека имал обид за самоубиство, дека бил дамла пијан, дека бил издрогиран, дека бил ментално лабилен, дека бил...

Не иде тоа така лесно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Симо, не е секогаш така. Мој вујко беше таксист цели 30 години. Згази човек, имаше сведоци дека пробал да го избегне и дека пешакот имал самоубиствени намери. Вујко ми пробал да го имобилизира и да му даде прва помош, видел не му иде, го ставил во кола и одма во ургентно заедно со сведок во кола. На пат кон ургентно човеков пуштил душа. Вујко ми беше неколку пати на суд, беше во притвор само една вечер и го ослободија. Вујко ми нема ни досие. Семејството на самоубиецот сведочело дека и порано пробувал да се самоубие. Така да тоа може да е убиство од небрежност, но не мора да значи дека ќе се заврши во затвор. Војко ми има и ден денес грижа на совест, но штачеш. Вујко ми е жртвата во случајот. Пишуваше и во весник за ова.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Пешакот не е секогаш во право, ама ако погине ќе го лежиш поради убиство од небрежност.

Не е точно! Ако си убил некој во сообраќај постои квалифицирано дело загрозување на безбедноста во сообраќајот и казна е од 1 до 10 години.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Се бара банзаи да се изјасни во поглед на гореспоменативе коментари кој колку ке лежи во затвор ако утепа човек во сообракајот :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
На пример за бабана на обиколница која била дамла пијана, со траги на дрога во крвта, поголем број на забележливи самоубиства до сега и учествувала во сообраќајот без наочари (или леќи) а и бил препишан +9 диоптер, и си менувала предна лева гума на инвалидската количка.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Јас мислам дека е стварно доста со коментарите како овој погоре... Не е убаво така да се збори на слепо за починати луѓе....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Познат е Дени по "респектот" кој го има кон починатите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Посебно оние кои се самоубиле.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Па и у тетово мавнале некој. Најверојатно се работи за сериски убиец.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Или пак сериски самоубици :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
На вести ги потенцираа годините на шоферите и во двата случајеви.