Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4214035 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Шо глупа бандера :D :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Бандерата не требаше да биди таму.

ПА ОВДЕ ЛИ СЕ СТАВА БАНДЕРА БЕ, ќе изгине народ.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
Ако си возел со 60 и си го удрил, да си возел со 100 немало воопшто тоа да се случи ;D

Ако си возел со 100 и си го удрил, да си возел со 60 немало воопшто тоа да се случи ;D

Значи, и да си возел 60, и да си возел 100, може и да се случи, може и да не се случи. Затоа, вози 60 за АКО се случи, да се случи со 60 а не со 100*. За секој случај, што би се рекло.

*разликата во енергијата при судар на 60 и 100 км/ч е околу три ПАТИ.
Ако возиш 100 целата работа е да пазиш ТИ да не направиш грешка, ако возиш 60, треба да пазиш ТИ да не направиш грешка, а треба и да пазиш НЕКОЈ ДРУГ да не те стигне и „пољуби“ од позади :D

а разликата во енергијата при судар од 60 до 100 може да биде и 5 пати, кому му е гајле ако си сигурен дека ТИ нема да згрешиш...

П.С. се извинувам што се навратив малце назад во муабетот ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Ако возиш 100 целата работа е да пазиш ТИ да не направиш грешка

Kaко тоа? Ако возам 60, тогаш има други луѓе во сообраќајот... но ако возам 100 тогаш пуф сите ги снемува и само до МЕНЕ е?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Ако возиш 61кмч и те удри некој со 370кмч на пример, и двајцата сте криви. Само едниот е закопан малце на поубава локација, согласно исплатеното.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • BMW 330D facelift
Ако возиш 100 целата работа е да пазиш ТИ да не направиш грешка

Kaко тоа? Ако возам 60, тогаш има други луѓе во сообраќајот... но ако возам 100 тогаш пуф сите ги снемува и само до МЕНЕ е?
Мислев се подразбира тоа дека ке возиш 100 кај што МОЖЕШ да возиш толку, нормално нема да возиш побрзо од тој пред тебе доколку неможеш да го поминеш нели...

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
sudar u gjorce na semaforite kaj Kamelija ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Колку иљади мртви?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
^^

Судар на 2 автомобили на градските гробишта Бутел. Полицијата досега пронајде 97.000 мртви.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30817
    • CARclub.mk
И ја го видов тој сударот кај Камелија вчера, односно ги видов колите. Мерцедес Е-класа беше плесната позади, и влегол Туарег со прилично голема брзина, багажникот на мерцедесот беше непостоечки, а Туарегот си беше ок.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
Тоа се тие возачи на SUV и тие SUV возила во град.....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
... кои треба да се забранат по најитна постапка.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • BMW 330D facelift
... кои треба да се забранат по најитна постапка.
со закон да се забранат треба ;D
особено кога вози некој како филипВ кој што вози 60 и нормално ке го стигнат од позади со 120 ;D
а ние кои што возиме 120+ немаме гајле ја мислам ;D