Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3443124 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44390
  • Il Moderatore
Не бил дотеран со трењерки  :D :D Не знаел дека така треба во аеродром да се оди :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Да не нoсел Работнички дрес :D :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Пазете у аеродром се најбезобразни и едвај чекаат да лупнат канџа, пошто нели не е блиску до центар, кој не знае, кој си вика ај за 10ина минути ќе завршам работа, а гнидиве ни 5 минути не чекаат. Лани идам у веро со кола и ја паркирам и пуштам 4 жмигавци, зашто стварно бев на ептен кратко 2-3 работи само требаше да зеам. И го глеам тој дибекот од паркинзи као ме глеа и му викам се враќам за 10 минути ќе биде ли проблем. Плати си, те видов коа паркираше ако не доеш за 5 минути ќе ти ставам канџа. Му викам абе чоек да купам нешто од веро идам одма. Плати си па пазари си или канџа ќе ти стаам. Не вреди да се расправаш со такви идиоти, среќа се ослобди место на минијатурното паркингче на веро кое не е под надлежност на паркинзи па се паркирав таму за да не се расправам со дибекот. Значи стварно не ми се јасни едвај чекаат да им се пружи прилика за пари да соберат, што ако на пример на каса имаше гужва и се задржев 10-15 минути. Дебилна работа до немај каде. Ама и веро се глупи, место да напраат некој договор со општината, они си губат еден куп муштерии баш ради тоа зонско.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Пазете у аеродром се најбезобразни и едвај чекаат да лупнат канџа, пошто нели не е блиску до центар, кој не знае, кој си вика ај за 10ина минути ќе завршам работа, а гнидиве ни 5 минути не чекаат. Лани идам у веро со кола и ја паркирам и пуштам 4 жмигавци, зашто стварно бев на ептен кратко 2-3 работи само требаше да зеам. И го глеам тој дибекот од паркинзи као ме глеа и му викам се враќам за 10 минути ќе биде ли проблем. Плати си, те видов коа паркираше ако не доеш за 5 минути ќе ти ставам канџа. Му викам абе чоек да купам нешто од веро идам одма. Плати си па пазари си или канџа ќе ти стаам. Не вреди да се расправаш со такви идиоти, среќа се ослобди место на минијатурното паркингче на веро кое не е под надлежност на паркинзи па се паркирав таму за да не се расправам со дибекот. Значи стварно не ми се јасни едвај чекаат да им се пружи прилика за пари да соберат, што ако на пример на каса имаше гужва и се задржев 10-15 минути. Дебилна работа до немај каде. Ама и веро се глупи, место да напраат некој договор со општината, они си губат еден куп муштерии баш ради тоа зонско.

друже... паркинг си е паркинг...  јас гледам од друг аспект.. имам стан близу веро. се додека не се воведе зонското паркирање, јас сум вртел и чекал и по 20 минути за паркинг. ете ти ги твоите минути за да купиш нешто од веро па и да се задржиш на каса... а сега видиш, ретко се дешава да немам паркинг за паркирање... плус коневски за оваа година како и за ланската на сите жители на општина аеродром им го плати паркингот... нејсе, тоа сигурно ке биде на овој или на оној начин платено од нас, ама не е ни битно тоа...

сакам да кажам... на паркинг со рампа и за 2 минути да е, ке си платиш. незнам зашто бараш специјална погодност и третман на  неплаќање паркинг само за тебе и тоа за 10-15 минути, кога сите плаќаат... не ми е јасно... а инаку еве, си се погодил на катиљ чоек. обично замижуваат и пропуштаат до 10-15 минути. ама околу веро не... пошто е гужва таму редовно.. а има господа ке речат за 5 минути и ги нема и по 1 саат..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kimi R

• Сениор
Абе онак не ме зезај сеа за да купам вино и уште нешто не ми текнуе што беше, значи 2 работи, треба паркинг да платам? Иначе ни 5 минути не се задржав тогаш. Океј е да си платам ако идам да пазарам, ама за 5 минути, не ме зезај.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Абе онак не ме зезај сеа за да купам вино и уште нешто не ми текнуе што беше, значи 2 работи, треба паркинг да платам? Иначе ни 5 минути не се задржав тогаш. Океј е да си платам ако идам да пазарам, ама за 5 минути, не ме зезај.

абе ја те разбирам во целост.. ама разбери ме и ти дека таму живеев а и брат ми сеуште живее и дека немавме кај да паркираме... ама па и ти си во право...

ај консензус... иди купи вино во рамстор... беспари е паркингот :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Kimi R

• Сениор
Којзнае од кога немам стапнато во веро аеродром, ова беше пред година дена сигурно. Го кажав како пример ради понашањето на вработените на паркинзи, а не дека мене ми смета што се плаќа паркинг пред веро. Супер Тинекс иам на исто растојание како до Веро, а за Рамстор и остала багра маркети у таа околина ич да не прајме муабет.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Јас во Веро во аеродром (иако ми е многу блиску до работа), немам влезено откако направија таму зонско. Порано, барем еднаш - два пати неделно одев. Веројатно не сум само јас, па може да се кладам дека им го сјебаа прометот на 1/3 од она што беше пред да воведат зонско таму.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11069
  • Ќybriт Pro Max
Веро треба да си обезбеди паркинг за своите муштерии.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Така е. Но околностите во тој дел од градот беа поинакви пред 10-15 години. Исто така, гужвите се направија, кога од спротивната страна (од страната на бисер) направија зонско. Тогаш сите си се префрлија на другава страна. И префрлија и приколки и стари кршеви и слични глупости, па се направи гужва, а на локалците крив им е „стојко“ што подземните гаражи ги изнајмуваа на околните дуќани како магацински простор.  Секако, истите тие луѓе кои го бранат зонското паркирање  (не зборам за лугето тука на форум, туку општо за скопскиот човечки вид), кога треба да паркираат во друга зона и за работни обврски треба да платат 200-300 денари дневно за паркинг, пцујат све живо и диво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
Ова е криминално дело. До 01 часот паркинг!?

И после ми се курчат, зошто да ги тепаш? Ајде ви се молам...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11069
  • Ќybriт Pro Max
Така е. Но околностите во тој дел од градот беа поинакви пред 10-15 години. Исто така, гужвите се направија, кога од спротивната страна (од страната на бисер) направија зонско. Тогаш сите си се префрлија на другава страна. И префрлија и приколки и стари кршеви и слични глупости, па се направи гужва, а на локалците крив им е „стојко“ што подземните гаражи ги изнајмуваа на околните дуќани како магацински простор.  Секако, истите тие луѓе кои го бранат зонското паркирање  (не зборам за лугето тука на форум, туку општо за скопскиот човечки вид), кога треба да паркираат во друга зона и за работни обврски треба да платат 200-300 денари дневно за паркинг, пцујат све живо и диво.

Така е.
И јас сега сакам кај мене да стават зонско. Пошто се’ што е коли од карши (кај што има зонско) сега се паркираат кај нас. Во 17:30 веќе почнува да станува проблем да најдеш место. Навечер е лотарија. Па сега комшииве почнаа на своја рака опомени да оставаат на бисач, да си се паркираат колите што не припаѓаат на околните згради, на сопствен паркинг, за да не ги најдат на трупчиња.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
@Deni, и цената е криминал.

@Marjanot, Е тука исто не ги разбирам тие, што за 200-300 денари месечно (колку е не знам ) имаат обезбедено паркинг место пред своја зграда, тераат инает и ги паркираат колите пред другите згради. Добро и? Ќе се деси и од твојата страна зонско, и после што ќе праат? Во Драчево ќе ги паркираат колите?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
Така е. Но околностите во тој дел од градот беа поинакви пред 10-15 години. Исто така, гужвите се направија, кога од спротивната страна (од страната на бисер) направија зонско. Тогаш сите си се префрлија на другава страна. И префрлија и приколки и стари кршеви и слични глупости, па се направи гужва, а на локалците крив им е „стојко“ што подземните гаражи ги изнајмуваа на околните дуќани како магацински простор.  Секако, истите тие луѓе кои го бранат зонското паркирање  (не зборам за лугето тука на форум, туку општо за скопскиот човечки вид), кога треба да паркираат во друга зона и за работни обврски треба да платат 200-300 денари дневно за паркинг, пцујат све живо и диво.

Така е.
И јас сега сакам кај мене да стават зонско. Пошто се’ што е коли од карши (кај што има зонско) сега се паркираат кај нас. Во 17:30 веќе почнува да станува проблем да најдеш место. Навечер е лотарија. Па сега комшииве почнаа на своја рака опомени да оставаат на бисач, да си се паркираат колите што не припаѓаат на околните згради, на сопствен паркинг, за да не ги најдат на трупчиња.

Како што јас сум се справувал 15 години со кафана на 10м од мојата куќа (која сега ја нема, за среќа) - така и они ќе се снајдат. Па во центар кога живеев на почеток на партизанска, мислиш не се ввртеше по 2 круга за паркинг? Пред 10 години? Незнам од кај оваа ароганција, немале кај да се паркираат. Па и тие што ес таму паркирани, не се за ИНАЕТ паркирани. Туку зошто им треба и на нив паркинг место.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
а на локалците крив им е „стојко“ што подземните гаражи ги изнајмуваа на околните дуќани како магацински простор.

нешто си многу грешка... во аеродорм... ама во цел аеродром има само 2 подземни гаражи. едната е кај пазарчето, и тоа на крајот од задната страна на бисер а другата е на 1 километар од веро... тие кај пазарчето да. тие половина ако не и повеќе се издадени на дуќанџии и/или пазарџии. ама овие другиве што доаѓаат практично карши бисер ниедна не е издадена на дуќанџииија. има 2-3 што се користат како магацин ама во суштина тие СЕ КУПЕНИ од сопственици на локали и нивни се. тука ептен се почитува тоа.. не за друго туку нема интерес за некој да ги земе под наем. не се интересни ни со локација ни со пристапност.

сакав да кажам и да ги собереш изрентаните по бројка се многу малку... можда 20-30 гаражи. а на паркинзите циркулираат илјадници возила на дневна база. еве вака ај бројка една за компарација. во мојата зграда има 48 станови. сите имаат по 1 кола. половината имаат и втора кола. 7 стана (вклучувајки ме и мене) имаат и трето возило. 48+24+7=79 возила. САМО ОД ЕДНА ЗГРАДА... а колку згради има во аеродорм? а пак колкав беше бројот на издадените гаражи? банално ниска бројка...

една од грешките во минатото што не е мислено на време требало да се направат мнооогу повеќе подземни гаражи... е сега градоначалников тоа го поправа така што прави монтажни НАДЗЕМНИ гаражи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk